گزارش نصر از تخریب کامل شوش‌قوم؛

نابودی یک فرصت بکر گردشگری آذربایجان؛ مقصر کیست؟

1400/07/26 - 11:04 - کد خبر: 52665 نسخه چاپی

نصر: شوش قوم کویری منحصر بفرد در دل کوهستان است که به دلایلی نامعلوم در حال تخریب کامل است، اداره کل میراث فرهنگی مدعی است مخالف این تخریب است ولی اداره کل منابع طبیعی با سند و‌مدرک اعلام می کند مجوز برداشت با موافقت میراث فرهنگی بوده است.

به گزارش نصر، منطقه گردشگری و کویر گونه "شوش قوم" در جنوب شهرستان هریس و در فاصله ۸۰ کیلومتری تبریز و ۱۰ کیلومتری هریس واقع شده است.
این منطقه گردشگری پدیده ای طبیعی و نادر زمین شناسی بوده که با مساحت بیش از ۶ هکتار به مانند کویری کوچک در دل منطقه زیبا و خوش آب و هوای روستای مقصودلوی از توابع بخش مرکزی هریس قرار دارد.

نمی‌توانیم جلوی برداشت شوش قوم را بگیریم
 "احمد حمزه زاده" در گفتگو با خبرنگار نصر در رابطه با برداشت شوش قوم که در فاصله 10 کیلومتری شهرستان هریس قرار دارد، گفت: شخصی که در حال برداشت از شوش قوم است پروانه برداشت یک کیلومتر مربع، اسناد و مدارک صدور پروانه برای برداشت را دارد؛ نمی‌توانیم جلوی برداشت شوش قوم را بگیریم.
وی ادامه داد: جهت ابطال این مجوز در تلاشیم تا راه قانونی پیدا کنیم.
حمزه زاده افزود: صنعت و معدن باید به عنوان متولی صدور پروانه از برداشت شوش قوم جلوگیری کند و یا اینکه دستگاه قضایی وارد شود.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اظهار داشت: البته وقتی دستگاه قضایی می‌بیند که طرف مجوز برداشت دارد از این سمت با مشکل مواجه می‌شود.
وی اضافه کرد: همه آن مناطق عرصه های طبیعی هستند و چون آن منطقه دارای ظرفیت گردشگری است بخاطر همین موضوع ورود پیدا کرده ایم.
حمزه زاده گفت: حفاظت عرصه های طبیعی برعهده محیط زیست و منابع طبیعی است که در آنجا قوانین بازدارنده نداریم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: فقط می‌توانیم توصیه کنیم که شوش قوم محل گردشگری است و مجوزی که صادر شده است باعث می شود این منطقه از بین رود، نامه های متعدد به فرمانداری، استانداری و سایر مسئولان داده ایم.

میراث فرهنگی با برداشت شوش قوم موافقت کرده است
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی در گفتگو با نصر تاکید کرد: معدن فوق مسبوق به سابقه بوده و سابقه آن به سال 1390 بر می گردد در این سال اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ استعلام سازمان صنعت، معدن و تجارت  با لحاظ صرفا وضعیت پوشش گیاهی و مطابق وظایف قانونی خود با فعالیت معدنی متقاضی در سطح یک هکتار موافقت نموده است که در سال 1393 نیز بدلیل ممانعت روستائیان محدوده سینه کار تغییر یافته است.
"علی قنبری" گفت: این موضوع در سال 1394 به اطلاع سازمان صنعت معدن و تجارت نیز رسیده است.
وی تصریح کرد: در ضمن در سال 1399 و 1400 سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان متولی گردشگری و جاذبه های توریستی  طی دو فقره نامه موافقت خود را با برداشت ماسه بادی در سطح یک هکتار در اراضی روستای صومعه اعلام نموده است.
با این اظهارات مسئولان امر مشخص نیست که چه کسی یا کسانی عزم خود بر نابودی این فرصت گردشگری را گرفته و چرا مسئولان امر اقدامی برای فسخ مجوزهای داده شده نمی کنند.
انتهای پیام/
نابودی یک فرصت بکر گردشگری آذربایجان؛ مقصر کیست؟ محمدرضا اخگرگداز


نظرها بسته شده اند

نمایش 1 نظر

  بینام   3 سالها پیش  

بهترین کاری که میشود کرد آگاهی دادن به مردم و روستاییان همان منطقه است که متوجه از بین رفتن ظرفیت بزرگ گردشگری و پتانسیل اقتصادی آن بشوند و خودشان مانع تخریب این اراضی بشوند.
پژوهشیار