خبر/

ظرفیت واحدهای طیور گوشتی آذربایجان شرقی در حدود ۱۰.۵ میلیون قطعه است

1400/07/25 - 21:34 - کد خبر: 52643 نسخه چاپی

نصر: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی به وضعیت طیور استان اشاره کرد و افزود: این حوزه شامل مرغ تخم گذار، مرغ گوشتی، مرغ مادر تخم گذار و گوشتی می‌شود که ظرفیت واحدهای پرورشی گوشتی استان در حدود ۱۰.۵ میلیون قطعه در سال است.

به گزارش نصر، محمدحسین اقدمی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران گفت: واحدهای پرورشی حداقل چهار بار در سال امکان جوجه ریزی دارند و گوشت مرغ تولید می کنند.
وی افزود: در بخش واحدهای تخمگذار ۱۸۴ واحد استان با تولید هشت میلیون ۹۰۰ هزار قطعه در طول یک دوره یک و نیم ساله در حال فعالیت هستند. 
وی ادامه داد: این آمار تنها مربوط به واحدهایی است که دارای مجوز هستند و زیر نظر سازمان جهادکشاورزی استان فعالیت می کنند.  
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در ارتباط با صادرات و واردات در این حوزه گفت: با توجه به اینکه نهاده های دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می شود، مجوز برای صادرات طیور به کشورهای دیگر وجود ندارد اما در بخش دام سبک به دلیل وجود مازاد تولید در حوزه دام سبک مجوز صادرات وجود دارد. 
وی افزود: آذربایجان شرقی در تولید تخم مرغ ظرفیت تولید بالایی دارد و همواره مازاد تولید به استان های همجوار صادر می شود اما در بحث مرغ با توجه به اینکه میانگین میزان تولید روزانه ۲۴۰ تن لاشه بوده و میزان مورد نیاز ۳۲۰ تن لاشه است، از استانهای همجوار کسری مرغ مورد نیاز استان تامین می شود.
اقدمی با بیان چگونگی تامین نهاده های دامی برای دامداران و کشاورزان در حوزه طیور گفت: بعد از ثبت اتوماتیک میزان جوجه ریزی در سامانه سماصط به نشانی www.samasat.ir، به ازای هر جوجه ثبت شده میزان مشخص نهاده های دامی از طریق بازارگاه وزارت جهادکشاورزی در اختیار تولیدکننده قرار می گیرد اما شاید کمی با تاخیر تامین شود .
وی در ارتباط با وضعیت دام در استان گفت: در حال حاضر در آذربایجان شرقی حدود ۴.۵ میلیون راس دام سبک و سنگین وجود دارد که در بخش تولید شیر و گوشت فعالیت دارند که از این تعداد حدود ۳.۵ میلیون شامل دام سبک گوسفند و بز بوده و بقیه دام سنگین گاو، گوساله و گاومیش می باشد.
اقدمی افزود: در بخش دام، تامین نهاده ها به چند روش مختلف انجام می شود که برای واحدهای صنعتی شیری طبق دستورالعمل تنها باید به صورت نهاده خام باشد و برای واحدهای روستایی و سنتی در قالب کنسانتره نهاده توزیع می شود. 
وی همچنین افزود: در صورت امکان با توجه به عدم کفایت کنستانتره ، برای واحدهای روستایی جو و ذرت نیز تخصیص داده می شود.
اقدمی با بیان اینکه نهاده های دامی اختصاص یافته جوابگوی میزان موردنیاز دامداران و کشاورزان نیست، افزود: برای جبران این نیاز از نهاده های جانشین مثل کنجاله کلزا و سبوس استفاده می شود. 
وی اظهار کرد: برای بیشتر واحدهای صنعتی مشکلی از بابت تامین نهاده وجود ندارد و استفاده از نهاده های جانشین برای واحدهای روستایی و سنتی است.
اقدمی خاطرنشان کرد: بر اساس تعاریف قانون نظام جامع دامپروری، دام شامل انواع چهارپایان و طیور شامل انواع طیورگوشتی و تخمگذار و پرندگان زینتی است و نهاده تنها به دام و طیوری که در تولید نقش دارد، تخصیص می یابد.
وی با بیان اینکه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی می تواند بسیاری از مشکلات تامین نهاده های دامی را حل کند، افزود: در این صورت قیمت محصولات افزایش خواهد یافت و مصرف کنندگان و قشر ضعیف با مشکل مواجه خواهند شد که برای این چالش دولت باید با تعیین یارانه و تسهیلات از قشر ضعیف، تولید کنندگان کوچک و مصرف کننده حمایت کند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه حدود ۵۸۰ واحد گوشتی مجوزدار با ظرفیت تولید ۳.۵ میلیون جوجه ریزی در استان فعالیت می کنند، گفت: در سالجاری با برنامه ریزی و پیگیریهای انجام شده امکان احداث واحدهای گوشتی به وجود آمده و همچنین واحدها می توانند ظرفیت تولید خود را براساس قانون و دستورالعملها افزایش دهند. 
وی با بیان اینکه در صورت افزایش سرمایه گذاری و به تبع آن افزایش ظرفیت واحدهای تولیدی، نیاز استان به واردات در تامین مرغ کاهش چشمگیری خواهد داشت، افزود: در حوزه دام هیچ محدودیت و مشکلی برای احداث و افزایش ظرفیت واحد تولیدی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه حفظ حریم و فاصله بین واحدهای تولیدی در حوزه طیور مقوله مهمی است، گفت: در برخی شهرستان های استان از جمله شبستر، تبریز، مراغه، بناب، آذرشهر و اسکو تراکم واحدهای تولیدی در برخی مناطق بالا است که می تواند منجر به ایجاد بیماری های آنفلونزای مرغی و آلودگی محیطی شود که با تایید دامپزشکی امکان صدور مجوز و یا افزایش ظرفیت برای فعالیت این واحدها وجود دارد.
اقدمی با پیش بینی میزان تولیدات دامی برای سالجاری اضافه کرد: با برنامه ریزی ها و اقدامات در حال اجرا، تخمین زده می شود که تا آخر سال ۶۰۳ هزار تن شیر، ۵۵ هزار تن گوشت قرمز، ۸۹ هزار تن گوشت مرغ و ۹۷ هزار تن تخم مرغ تولید شود.
وی اعلام کرد: طبق آمار در ۶ ماه اول سال جاری ۳۰۴ هزار تن شیر، ۲۸ هزار تن گوشت قرمز، ۳۵ هزار تن گوشت مرغ و ۴۸ هزار تن تخم مرغ تولید شده است.
وی در ارتباط با اقدامات و ابزارهایی که می تواند باعث افزایش تولید و بهره وری در واحدهای تولیدی شود، گفت: اتوماسیون، بهسازی و نوسازی جایگاه ها می تواند با استفاده از تجهیزات، ابزارها و ادوات جدید باعث افزایش عملکرد در واحد سطح و کیفیت شود. 
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی در ارتباط با توسعه واحدهای تولیدی گفت: هر چه واحد تولیدی صنعتی تر شود، میزان هزینه های پنهان کاهش یافته و در نهایت میزان سود برای تولید کنندگان افزایش خواهد یافت. 
وی به وضعیت بازار محصولات دامی اشاره کرد و افزود: بازار با تغییرات عرضه و تقاضا وارد نوسان می شود و هر چه محصول دارای کیفیت بالاتری باشد، تقاضا برای آن بیشتر شده و ارزش محصول بالاتر خواهد رفت بنابراین تولیدکنندگان باید برای کسب درآمد و افزایش سود به ارتقای کیفیت محصول توجه ویژه داشته باشند.
انتهای پیام/
ظرفیت واحدهای طیور گوشتی آذربایجان شرقی در حدود ۱۰.۵ میلیون قطعه است خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار