به گزارش خبرگزاری نصر به نقل از فارس، حجت الاسلام و المسلمین سیدشهاب الدین”حسینی امروز در گفت”وگو با خبرنگاران به مناسبت دهه وقف اظهار داشت: موقوفات ربع رشیدی بزرگ”ترین سرمایه علمی و پزشکی و ثبت جهانی شده در استان است که با احیای آن کارهای مهمی در استان به وقوع خواهد پیوست.
حسینی افزود: این موقوفه علاوه بر تبریز در شهرستان”های دیگر استان و هشت استان از جمله کرمان و رفسنجان و 6 کشور از جمله سوریه، عراق و ترکیه نیز زمین”های وقفی دارد و دو نیت مهم این موقوفه علم الادیان و علم الابدان است که با احیای این موقوفه عظیم می”توانیم کمک”های مالی خوبی از محل نیات این موقوفه به حوزه”های علمیه، دانشکده”های الهیات و علوم پزشکی انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: از ۷۶۰ سال پیش تاکنون ربع رشیدی بزرگ”ترین موقوفه در سطح جهان است که رشید الدین فضل الله همدانی به عنوان اولین واقف در این دیار، امر خداپسندانه وقف را در گسترش علم آغاز کرد.
قرن هشتم هجری ( قرن سیزدهم میلادی ) شهر تبریز ( پایتخت آن زمان کشور پهناور ایران ) شاهد گشایش بزرگترین مجتمع علمی، آموزشی وقفی و دانشگاه علوم پزشکی عصر خویش، به نام " رشیدی " بود.
"ربع رشیدی" به همت خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی، وزیر غازان خان و یکی از دانشمندان و نویسندگان برجسته آن عصر در شمال شرق تبریز بنیان نهاده شد و با جذب دانشمندان، علما و اطبای ممتاز و اربابان حرف و هنرمندان ماهر از اقصی نقاط کشور و جهان، این مرکز به صورت یک مجتمع دانشگاهی و علمی وقفی بین المللی درآمد.
مجتمع بسیار بزرگ مسکونی بود که از محله های گوناگون، خیابان ها، کوچه ها و مکان های رفاهی و اقتصادی از جمله بیست و چهار کاروانسرای رفیع، هزار و پانصد کارگته صنعتگری، سی هزارخانه، تعداد زیادی باغ، آسیاب، حمام ، کارخانه شعربافی، رنگرزی، کاغذسازی و یک دارلضرب، در ارتباط با مراکز آموزشی ربع رشیدی و جهت رفاه ساکنین شهرستان رشیدی تشکیل یافته بود.
انتهای پیام/