شرایط قانونی احراز تصدی پست شهردار تبریز؛

چه کسانی می‌توانند شهردار تبریز شوند؟

1400/05/13 - 07:29 - کد خبر: 48495 نسخه چاپی

نصر: بر اساس قانون چه کسانی می‌توانند شهردار تبریز شوند؟

به گزارش نصر، پس از الغای تصویب نامه شماره ۳۹۹۵۶/ت۱۸۳۶۹ه تاریخ ۱۳۷۷/۰۶/۱۸ و برابر تصویب نامه شماره ۱۳۰۷۳۰/ت ۵۴۱۵۳ ه تاریخ ۱۳۹۷/۱۰/۰۴ هیأت محترم وزیران و به استناد ماده ۱ آیین‌نامه جدید اجرایی شرایط احراز تصدی پست شهردار، شوراهای اسلامی شهرها موظف‌اند ظرف یک ماه پس از رسمیت یافتن، شهردار مورد نظر خود را بر اساس ضوابط و شرایط موضوع این آیین‌نامه، انتخاب نمایند.

بنابراین شهردار منتخب توسط اعضای شورای اسلامی شهر تبریز باید حائز شرایط مندرج در این آیین‌نامه باشد. بر این اساس و برابر ماده ۳ این آیین‌نامه، کسانی می‌توانند شهردار کلانشهر تبریز شوند که دارای شرایط ذیل باشند:
الف- تابعیت جمهوری اسلامی ایران
ب- حداقل سی سال تمام
پ- انجام خدمت وظیفه عمومی (دوره ضرورت) یا داشتن معافیت دایم در زمان صلح برای مردان
ت- اعلام اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و قانون اساسی
ث- نداشتن محکومیت کیفری مؤثر
ج- عدم اعتیاد به مواد مخدر و روان‌گردان و دخانیات
چ- حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد مرتبط و حداقل ۹ سال سابقه اجرایی مدیریت ارشد.
(  برابر بخشنامه تعیین مدارک و رشته‌های تحصیلی مورد نیاز جهت تصدی سمت شهردار، حداقل مدرک تحصیلی مورد نیاز برای تصدی سمت شهردار تبریز، فوق لیسانس می‌باشد).
در تبصره‌های ۱ و ۲ و ۴ ماده ۳ این آیین‌نامه  آمده است مدارک و رشته‌های تحصیلی مرتبط توسط وزیر کشور متناسب با درجه شهرداری تعیین می‌شود و به ازای هر مقطع تحصیلی بالاتر و یا سابقه خدمت بیش از سه سال در سمت مورد نیاز موضوع این ماده در شهرداری، یک سال از مدت زمان مربوط به سابقه اجرایی کاسته می‌شود. همچنین منظور از مدیریت ارشد در این آیین‌نامه، سطوح مدیریت‌های مندرج در مصوبه شماره ۵۷۹۰۹۵ مورخ ۱۳۹۵/۰۴/۰۱ شورای عالی اداری می‌باشد.
(  برابر دستورالعمل اجرایی نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفه‌ای، مدیران ارشد آن دسته از مدیرانی می‌باشند که وظیفه سیاست گذاری، خط‌مشی گذاری، برنامه‌ریزی کلان، هدایت و نظارت عالیه بر عملکرد دستگاه‌ها را در واحدهای ستادی بر عهده دارند).

در ماده ۶ این آیین نامه تاکید شده است: در صورتی که شهردار از بین کارگزاران شهرداری‌ها و مؤسسات و سازمان‌های تابع و وابسته آنها یا وزارتخانه‌ها یا مؤسسات و شرکت‌های دولتی تابع و وابسته به دولت انتخاب شود، پس از خاتمه دوره خدمت با رعایت مقررات استخدامی به سازمان محل خدمت اولیه خود برگشت داده می‌شود و چنانچه از بین کارگزاران انتخاب نشده باشد وزارت کشور و شهرداری‌ها در قبال او هیچگونه تعهد استخدامی و به کارگیری ندارند.

ماده ۷ این آیین‌نامه نظارت بر حسن اجرای این آیین‌نامه را بر عهده وزارت کشور گذاشته است.
انتهای پیام/
 چه کسانی می‌توانند شهردار تبریز شوند؟ نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار