معاون فرماندار ویژه مرند:

موانع بومی کشت و خرید گندم مرند شناسایی و رفع شود

1398/08/02 - 18:51 - کد خبر: 4799 نسخه چاپی

نصر: معاون توسعه و برنامه ریزی فرمانداری ویژه مرند خواستار شناسایی و رفع مشکلات بومی کشت و خرید گندم کشاورزان این شهرستان شد.

به گزارش نصر به نقل از مهر، مسعود شکرانی، امروز در جلسه کارگروه کشاورزی شهرستان مرند، ابراز داشت: وضعیت موجود کشاورزی شهرستان مرند باید ارزیابی شود تا ببینیم در مقایسه با کشور و استان در چه جایگاهی قرار داریم.

وی افزود: در برخی حوزه ها از جمله صنایع تبدیلی عقب افتاده ایم که باید برنامه ریزی شده و به دنبال منابع و سرمایه گذار باشیم.

معاون برنامه ریزی فرمانداری ویژه مرند ابراز امیدواری کرد: مردم از کشت گندم و جو دست نخواهند کشید، وزیر جهاد کشاورزی نیز روز گذشته اعلام کرد که چون موفق به خرید مورد نیاز گندم از استان های شمالغرب کشور نشدیم، از خارج وارد خواهیم کرد.

شکرانی تاکید کرد: مشکلات موجود در زمینه کشت و خرید گندم باید احصا شده و موانع بومی آن رفع شود، برخی از مشکلات، توطئه های دشمنان و قاچاق بود تا با خرید از کشاورزان ما، آن را در خارج امحا کنند.

وی اظهار داشت: دو هزار و ۲۰۰ تومان قیمتی که برای خرید گندم تعیین شده نسبت به قیمت هزار و ۷۰۰ تومان قبلی امیدوار کننده است که باید در کنار آن، نسبت به تشویق کشاورزان در این زمینه اقدام کرد.

 

توسعه کشت گلخانه ای در مرند

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند نیز تصریح کرد: امسال هفت هزار هکتار گندم آبی و ۶ هزار هکتار گندم دیم به شهرستان مرند ابلاغ شده است، هزار و ۵۵۰ هکتار نیز سهمیه کشت کلزا در این شهرستان بود.

منوچهر رحمانی، با اشاره به کشت و تولید بذر کلزا در مرند افزود: سال گذشته ۱۴ هکتار بذر کلزا در مرند کشت شد که امسال ۳۰ هکتار خواهد بود که ۵۰ تن برداشت خواهد شد در حالی که نیاز استان ۴۵ تن است.

وی با اشار به وضعیت خرید گندم اظهار داشت: امسال پیش بینی می کردیم ۲۲ هزار تن خرید گندم داشته باشیم، شایعه ای بین مردم پخش شد که امسال دولت، گندم را به قیمت بالایی خریداری خواهد کرد و مردم گندم های خود را نفروختند و ما ۲ هزار و ۶۰۰ تن گندم خریداری کردیم و گندم ها روی دست مردم ماند.

رحمانی همچنین با اشاره به کمبود آب و بسته شدن چاه های عمیق در زمان کاشت عنوان کرد: باید برنامه های خود را بازنگری کنیم، در کشت کلزا همیشه با مشکل آب روبه رو بودیم و نظام آب کشاورزی باید مدیریت شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرند با اشاره به اینکه سیاست دولت و حاکمیت، مدیریت مصرف آب است، گفت: براین اساس کشت در گلخانه ها و محیط های کنترل شده در دستور کار قرار دارد چرا که میزان کارآیی آب ۲۰ برابر زمین های آزاد است.

رحمانی از توسعه کشت گلخانه ای در مرند خبر داد و ادامه داد: شهرستان مرند تا قبل از سال گذشته ۱۵ هکتار گلخانه داشت که سال گذشته ۶ هکتار توسعه پیدا کرده و هفت هکتار نیز به تازگی ثبت نام کرده اند.

وی در بخش دیگری گفت: تعامل خوبی بین امور و جهاد کشاورزی شهرستان مرند وجود دارد و مشکلات موجود با تعامل بینابین حل شده است.

مدیر امور آب شهرستان مرند نیز در این جلسه ابراز داشت: مقرر هیاتی متشکل از کارشناسان امور آب، جهاد کشاورزی و نمایندگان کشاورزان نسبت به مدیریت حق آب کشاورزی اقدام کنند.

محمدی افزود: در زمینه حق آبه گلخانه ها نیز تمام تلاش خود را می کنیم تا کشاورزان دچار مشکل نشوند.

انتهای پیام/

موانع بومی کشت و خرید گندم مرند شناسایی و رفع شود نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار