پادتن‌هایی که نوروویروس‌ها را خنثی می‌کنند

1400/04/27 - 22:39 - کد خبر: 47651 نسخه چاپی

نصر: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود، پادتن‌هایی را شناسایی کرده‌اند که می‌توانند بسیاری از انواع نوروویروس‌ را خنثی کنند.

به گزارش نصر، پژوهشگران "مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت"(VUMC) و "کالج پزشکی بیلور"(BCM)، گامی بزرگ به سوی ارائه واکسن‌ها و درمان‌های هدفمند برای مقابله با خانواده‌ای از ویروس‌ها برداشته‌اند که به لوله گوارش حمله می‌کنند.
چندین نمونه واکسن در آزمایش‌های بالینی به سر می‌برند اما مشخص نیست که با توجه به ظهور دوره‌ای انواع جدید "نوروویروس"(norovirus) تا چه اندازه موثر خواهند بود. تولید گسترده واکسن‌های موثر، به درک تنوع ژنتیکی ویروس و مکانیسم‌هایی نیاز دارد که سیستم ایمنی بدن می‌تواند آنها را خنثی کند.
پژوهشگران در این پروژه، "پادتن‌های مونوکلونال"(Monoclonal antibodies) به دست آمده از افراد با سابقه "بیماری التهاب معده‌ای روده‌ای"(Gastroenteritis) را جدا کردند. این پادتن‌ها، طیف گسترده‌ای از انواع نوروویروس را در بررسی‌های آزمایشگاهی خنثی می‌کنند.
آنها به توصیف یک محل محافظت شده می‌پردازند که شاید بتوان از آن برای اصلاح واکسن‌ها استفاده کرد تا در برابر رشته‌های ویروس، موثرتر باشند. شاید بتوان پادتن‌های مونوکلونال را برای درمان یا پیشگیری از عفونت نوروویروس به صورت مستقیم یا به عنوان عوامل تشخیصی به کار برد.
"جیمز کرو"(James Crowe)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما از یافتن پادتن‌های طبیعی که نوروویروس‌های متفاوتی را تشخیص می‌دهند، شگفت‌زده شدیم. بسیاری از متخصصان پیش از این فکر می‌کردند که این موضوع به خاطر تنوع توالی انواع نوروویروس ممکن نیست. سیستم ایمنی بدن انسان با توانایی تشخیص انواع متفاوت ویروس، ما را شگفت‌زده کرد.
"ونکاتارام پراساد"(Venkataram Prasad)، از پژوهشگران این پروژه گفت: یکی از جنبه‌های جالب این پژوهش، یافتن غیرمنتظره محلی است که پادتن انسان در آنجا برای خنثی سازی، به ویروس حمله می‌کند.
"مری استس"(Mary Estes)، از پژوهشگران این پروژه گفت: در حال حاضر، در اختیار داشتن پادتن‌های مونوکلونال انسانی که بسیاری از انواع نوروویروس را خنثی می‌کنند، هیجان‌انگیز است.
این پژوهش، در مجله "Nature Communications" به چاپ رسید.
انتهای پیام/
پادتن‌هایی که نوروویروس‌ها را خنثی می‌کنند خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار