خبر/

برگزاری نشست هم‌اندیشی تبیین راهکارهای توسعه آذربایجان شرقی

1398/08/02 - 10:32 - کد خبر: 4740 نسخه چاپی

نصر: نشست هم‌اندیشی تبیین راهکارهای توسعه آذربایجان شرقی همزمان با روز آمار و برنامه‌ریزی با حضور اساتید و روسای دانشگاه‌های استان، شهردار تبریز، معاون عمرانی استانداری، رئیس مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان شرقی و نماینده مجلس شورای اسلامی در سالن اجتماعات اتاق بازرگانی تبریز برگزار شد.

به گزارش نصر به نقل از ایسنا، در این نشست رئیس سازمان مدیریت و برنامه”ریزی آماری در خصوص نحوه توزیع جمعیت و فعالیت”های اقتصادی تحت عنوان سند آمایش استانی ارائه داد، سپس بخش دوم و سوم برنامه با صحبت”های "محمد باقر بهشتی" عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تبریز، "حسن امین”لو" استاد بازنشسته و مشاور وزیر بهداشت و "فیروز راد" استاد جامعه شناسی دانشگاه پیام نور تبریز در خصوص جایگاه آذربایجان در توسعه ایران و چالش”های فرهنگی استان خاتمه یافت.   

بهشتی با اشاره به مرکزگرایی سیاست”های کشور از ضعف استان”های دور از مرکز ایران انتقاد کرد و گفت: جایگاه آذربایجان شرقی در اقتصاد کشور در سال”های اخیر کم”رنگ”تر شده و بسیاری از شاخص”های اقتصادی روند کاهشی داشتند. 

وی با اشاره به کاهش مقدار تولید استان در دو دهه اخیر، اظهار کرد: مقدار تولید استان در سال ۱۳۹۴، ۳۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان معادل ۱۰ میلیارد دلار بود که رقم بسیار پایینی است، براساس آمار تولید استان”ها در سال ۱۳۷۹ ، تولید آذربایجان شرقی ۳.۹۶ درصد کل کشور بوده که این رقم در سال ۹۴ این رقم به ۳.۵۹ درصد رسید که نشان دهنده”ی روند نزولی سهم استان از تولید کشور است.

وی ادامه داد: کشور آلبانی با جمعیت دو میلیون و ۹۰۰هزار نفر ۱۳.۹ میلیارد دلار تولید دارد، تولید کشور ارمنستان نیز با سه میلیون نفر جمعیت ۱۲.۵ میلیارد دلار و فلسطین ۴ میلیون و ۶۰۰ میلیون نفری ۱۷ میلیارد دلار است.

بهشتی در خصوص تولید سرانه استان، گفت: تولید سرانه استان در سال ۷۹، ۲۶ درصد کمتر از میانگین کشوری بوده که این رقم در سال ۹۴ به ۳۳ درصد افزایش یافته است؛ هم”چنین سهم جمعیتی استان نیز با روند کاهشی همراه بوده و از ۵.۵۳ درصد در سال ۷۵ به ۴.۸۹ درصد در سال ۹۵ رسیده است. 

وی در خصوص تفاوت بین حجم جمعیت و تولید استان، اظهار کرد: آذربایجان شرقی به دلیل مهاجر فرست بودن هر ساله با کاهش سهم جمعیتی روبه رو بوده است، مهاجرت نیروهای توسعه، متخصصان و صاحبان سرمایه به شهرهای مرکزی و به خصوص تهران باعث کاهش تولید استان شده است و این روند هم”چنان ادامه دارد.  

وی با بیان این”که نرخ بیکاری استان از متوسط کشوری بالاتر است، افزود: آذربایجان شرقی دارای تاریخی پرافتخار با سطح بالای توانایی است. 

بهشتی متذکر شد: یکی از نقطه ضعف ”های استان انزوا طلبی افراد است، به طوری”که از کل شاغلان کشور حدود ۳۶ درصد به صورت انفرادی کار می”کنند و در استان نرخ این افراد ۴۴ درصد است که این نوع فعالیت”ها باعث توسعه نمی”شوند.   

حسن امین”لو، استاد بازنشسته و مشاور وزیر بهداشت با بیان مطالبی در خصوص نظرات جهانگردان، بازرگانان و دیگر افراد خارجی قرن”های گذشته مانند مارکوپولو، ژان شاردن و ابن بطوطه درمورد تبریز به اهمیت این شهر در زمان”های گذشته اشاره کرده و تعدادی از شعرا، خوشنویسان، هنرمندان تبریزی را نام برد.

وی با تاکید بر این”که تبریز، شهر اولین”هاست، گفت: اولین چاپخانه، اولین سینما با نام سینما سولی و اولین کتابخانه کشور در تبریز دایر شده است، بازار تبریز به عنوان بزرگ بازار سرپوشیده جهان، مسجد کبود با کاشی”کاری بی”نظیر، ارگ علیشاه، رصدخانه مراغه، مکتب نگارگری تبریز، خط نستعلیق میرعلی تبریزی و فرش تبریز از دیگر دست”آوردهای این شهر است.  

فیروز راد،  استاد جامعه شناسی دانشگاه پیام نور تبریزبا اشاره به اهمیت فرهنگ در جوامع، اظهار کرد: فرهنگ مجموعه”ی آموخته، اندوخته و تجارب بشری است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می”شود، فرهنگ ایران متشکل از سه فرهنگ باستانی یا ملی، دینی یا اسلامی و غربی است. 

وی ادامه داد: توسعه، بازسازی جامعه براساس ایده”ها و اندیشه”های نوین براساس سه رکن علم باوری، انسان باوری و آینده باوری است، در تعریفی دیگر توسعه فرایندی پیچیده مادی و معنوی است. 

وی افزود: خروجی توسعه مادی رفاه و آسایش در زندگی و خروجی توسعه معنوی رضایت است.

انتهای پیام/

برگزاری نشست هم‌اندیشی تبیین راهکارهای توسعه آذربایجان شرقی نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار