به گزارش نصر به نقل از ایسنا، آرمین بردبار در گفت”وگویی در رابطه با سیگار الکترونیک، اظهار کرد: سیگار الکترونیکی یا برقی، وسیله”ای برای شبیه”سازی استعمال دخانیات با تولید بخارهای خاصی که بو، طعم و احساس واقعی را به مصرف”کننده القا می”کند، است. در گذشته این سیگار قرار بوده تا مضرات کمتری نسبت به استعمال سیگار واقعی داشته باشد اما اکنون مضرات سیگار الکترونیکی ثابت شده است.
وی افزود: سیگار الکترونیک برای اولین”بار در سال ۲۰۰۳ در کشور چین تولید شده بود و امروزه در نقاط مختلف جهان فروخته می”شود و میلیون”ها مصرف”کننده دارد. درحال حاضر در مورد مضرات احتمالی سیگار الکترونیک نمی”توان با اطمینان نظر داد اما عوارضی مشابه التهاب، احساس ناخوشایند در گلو، سرگیجه و حالت تهو با این دستگاه”ها دیده شده و نیز افراد غیرسیگاری با مصرف این سیگار در معرض اعتیاد به نیکوتین قرار می”گیرند.
این مسئول در رابطه با خطرهای احتمالی سیگارهای الکترونیک، تصریح کرد: خطرهای احتمالی سیگارهای الکترونیک موضوع مورد بحث محققان و سازمان”های مربوطه در زمینه بهداشت و سلامت است و بعضی از افراد، از جمله مسئولان اداره مواد غذایی و دارویی ایالت متحده آمریکا FDA هشدار دادند که در مورد ایمنی این محصول سئوال”های فراوانی بی”پاسخ مانده است.
متخصص قلب و عروق با اشاره به وجود چهار هزار ماده مضر در سیگارهای معمولی، ادامه داد: طبق آزمایش”های انجام شده، هیچ”کدام از ۴۰۰۰ ماده مضر موجود در کاغذ و فیلتر و توتون سیگارهای معمولی در سیگار الکترونیکی وجود ندارد و این سیگارها حاوی مواد شیمیایی مضر دیگری هستند که می”توانند به اندازه سیگارهای معمولی به مصرف”کننده آسیب برسانند.
بردبار اظهار کرد: پژوهش”های انجام شده تایید می”کند مصرف”کنندگان سیگار الکترونیکی در مقایسه با دیگران، شانس کمتری برای ترک سیگار داشته و طبق نظر مخالفان، این سیگار هنوز پژوهش”های کافی برای تشخیص زیان احتمالی این محصول صورت نگرفته و آنان همچنین با این نظر که سیگار برقی وسیله”ای واسطه برای ترک دخانیات است، مخالف هستند و می”گویند که سیگار برقی، خود نیز می”تواند اعتیادآور باشد.
وی در رابطه با مضرات دسترسی آسان به سیگارهای الکترونیکی در کشورهای خارجی، افزود: برخی از مخالفان سیگار الکترونیکی، دسترسی آسان افراد غیرسیگاری به خصوص نوجوانان به سیگارهای الکترونیکی در کشورهای خارجی و عادت به این محصول سبب می”شود مصرف”کنندگان به تدریج به استعمال کالای واقعی (سیگار) کشیده شوند و همه تلاش”ها برای مبارزه با دخانیات را این کار خنثی شود.
این مسئول تصریح کرد: چندی پیش محققان آمریکایی به این نتیجه رسیده”اند که سیگار الکترونیک در موش”ها باعث آسیب به ریه و احتمال عفونت”های ریوی می”شود. همچنین نتیجه یک مطالعه دیگر نیز نشان می”دهد این سیگارها ریه”های افراد را مسموم کرده، اثربخشی سیستم ایمنی بدن را کاهش می”دهد و موجب تحریک فعالیت باکتری”ها و افزایش بالقوه کشندگی آن می”شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم”پزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: در نهایت با توجه به موارد گفته شده و وقوع برخی اتفاقات ناگوار دیگر در ارتباط با سیگار الکترونیک سازمان بهداشت جهانی در ۲۰۱۹ سال”جاری در مورد گسترش مصرف سیگار الکترونیک هشدار داده و مصرف آن را تهدیدی جدی برای سلامتی افراد می”داند.
انتهای پیام/