به گزارش نصر، امیرحسین بهداد در گفتوگو با خبرنگاران با اعلام این خبر اظهار کرد: با توجه به آغاز فصل گرما و افزایش فعالیت کنه هیالوما که ناقل ویروس بیماری تب کریمه کنگو است، دامداران باید نسبت به سمپاشی جایگاه های نگهداری دام و بدن دامها اقدام نمایند و به هیچ وجه کنه ها را با دست از روی بدن دام جدا یا له نکنند.
وی افزود: با توجه به اینکه تماس انسان با خون و بافتهای آلوده دام میتواند باعث انتقال ویروس شود، لازم است گوشت و آلایش دامی خریداری شده را پیش از مصرف به ترتیب حداقل به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در یخچال نگهداری نمایند.
مدیر کل دامپزشکی آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر مخاطرات ناشی از این بیماری در استان با استقرار سیستم پیش سرد در تمامی کشتارگاه های دام به صفر رسیده است، گفت: خوشبختانه طی سالیان اخیر موردی از این بیماری در استان گزارش نشده است چرا که گوشتهای تولید شده تحت نظارت دامپزشکی که دارای مهر دامپزشکی هستند، سالم و عاری از عامل ایجاد کننده این بیماری است لذا به هم استانی های عزیز توصیه میشود گوشت قرمز مورد نیاز خود را حتما از مراکز عرضه معتبر تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایند.
بهداد تاکید کرد: چنانچه فردی با دام سروکار دارد ضمن استفاده از وسایل محافظت فردی از قبیل دستکش، ماسک، چکمه و لباس کار مناسب و عینک در هنگام کار، باید بعد از انجام کار روزانه دست ها، وسایل و البسه کار را شستوشو و ضدعفونی کند.
لازم به ذکر است عامل ایجاد بیماری تب کریمه کنگو Nairovirus است که قابلیت انتقال از دام به انسان را دارا بوده و این بیماری نخستین بار در سال ۱۹۴۴ در شبهجزیره کریمه در اوکراین مشاهده شد و سپس در سال ۱۹۶۹ نیز در کشور کنگو جان چند انسان را گرفت.
به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی، بیماری تب کریمه کنگو در حیوانات اهلی مثل گاو و گوسفند بیماری علائم مشخصی ندارد، اما در صورت انتقال به انسان به شکل یک بیماری حاد تبدار و خون ریزی دهنده ظاهر شده و موجب مرگ فرد مبتلا شده می گردد.
انتهای پیام/