یادداشت/
شهري نو ، نيازمند نسلي نو
نصر: «نسلی نو، شهری نو» صرفا یک شعار نیست، بلکه چشمانداز ما برای تحقق شهری مدرن در آینده نزديك است.
تبریز در گذشته مانده، چرا که براي زمانِ حال حرفی برای گفتن ندارد و با وضع موجود هیچ امیدی به آینده آن هم نمیرود. وقت آن رسیده که از رکود و انجماد بیرون آمده و عملیات نجات تبریز را آغاز کنیم. آينده يعني ترسيم آرمان هاي بلند قابل دسترس و نو. تحقق آینده، از نظر من در گرو حضور نسل جوان است، نسلی که نقش موثري در مدیریت شهری ايفا كند، عقبماندگیهای شهر را جبران کند، و مدرنيته را ترسيم كند؛ نسلی که به این خودباوری رسیده باشد که «میتواند».
در سیستم مدیریتی كشور، عليرغم منويات رهبر معظم انقلاب پیرسالاری جاي شايسته سالاري را گرفته و تا زمانی که از این وضعيت رها نشویم، شاهد پویایی و تحرک و به تبع آن توسعه و آبادانی نخواهیم بود. در تبریز نيز چندین دوره است که یک سری اسامی خاص بر مسند مدیریت شهری تکیهزدهاند، بدون اینکه کاري از پیش ببرند و حتی در قبال عملکرد ضعیف خود پاسخگو باشند. زمان آن رسيده تا مردم با انتخاب هوشمندانه افراد شايسته ، هدايت امور را به نسلی نو بسپارند و آنهایی که تبریز را ملک مطلق و ارثیه پدریشان میدانند و همچون اختاپوسي به جان این شهر افتادهاند را کنار بزنند. جالب اين که امروز همانهایی که مسئول مستقيم عقبماندگی تبریز در دوره خود هستند، با شعار رفع این مشکلات به صحنه انتخابات شوراهای شهر آمدهاند و تازه از خود مردم هم طلبکارند! اگر باندهای قدرت و ثروت بر تبریز حکم میرانند و فساد سيستم شهر را دربرگرفته به همين خاطر است؛ پس این بار اسامی تکراری را خط بزنيم تا بتوانيم به ياري هم شهري نو بسازيم.
جوانان هرکجا وارد مدیریت شدهاند، منشا تغییر و تحولات مثبت بودهاند و پویایی و نشاط به ارمغان آوردهاند. تنها در سایهی حضور جوانان شايسته است که افق دید ما متوجه آینده خواهد شد، آیندهای که در آن تبریز درجا نزند و آیندهای که در آن تبریز جایگاه و شكوه جهانی خود را بازیابد. همه مي دانيم كه تمام پيشرفت هاي بشريت زمانی رويا بوده اند ، پس بگذارید من هم شما را با رویای خود سهیم کنم: «تبريز، شهري مدرن و هوشمند با مردمان فرهيخته و با فرهنگ»
حامد آصفی پژوهشگر حوزه آموزش و فرهنگ
انتهای پیام/
نصر