به گزارش نصر به نقل از ایرنا، مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان”غربی روز دوشنبه در آیین افتتاح این کارگاه علمی افزود: این کارگاه فرصتی برای کشورهای منطقه جهت اشتراک”گذاری دستاوردهای خود در زمینه حفاظت از تالاب”هاست.
مهران نظری با اشاره به برگزاری ششمین جلسه برد مدیریت مشارکتی مرکز منطقه”ای رامسر در مرکز و غرب آسیا در حاشیه این کارگاه، اضافه کرد: تبادیل اطلاعات و یافته های کشور کشورهای عضو از اهداف برگزاری این سمینار به شمار می”رود.
وی گفت: اداره”کل حفاظت محیط زیست آذربایجان”غربی جهت حفظ کارکرد تالاب”ها و حفاظت و حراست از آنها طی سال”های اخیر اقدامات مهمی را انجام داده” است که از مهمترین آنها می”توان به الگوسازی مشارکت جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه از طریق استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی اشاره کرد.
نظری اضافه کرد: طرح دیگری نیز تحت عنوان «همکاری در احیای دریاچه ارومیه از طریق مشارکت جوامع محلی در استقرار کشاورزی پایدار و حفاظت از تنوع زیستی» در این راستا با همکاری و حمایت”های کشور ژاپن در استان”های آذربایجان”غربی و آذربایجان”شرقی و با مشارکت چشمگیر کشاورزان در حال اجراست.
نظری اظهار داشت: تالاب”های آذربایجان”غربی نیز با توجه به شرایط خاص توپوگرافی استان و تنوع زیستی بالای موجود در این استان از اهمیت شایان توجهی از نظر ملی و بین”المللی برخوردار است به طوریکه در حال حاضر این استان دارای ۶ تالاب بین”المللی و حدود ۴۰ تالاب مهم و بااهمیت می”باشد.
بنا به این گزارش، کارگاه انتقال تجربه”های منطقه”ای در خصوص نقش جوامع محلی در احیای دریاچه ارومیه و ششمین جلسه برد مدیریت مشارکتی مرکز منطقه”ای رامسر در مرکز و غرب آسیا به مدت سه روز در ارومیه با حضور کارشناسان و محققان هفت کشور آسیایی در ارومیه برگزار می”شود.
آذربایجان”غربی با احتساب دریاچه ارومیه مساحتی معادل چهار هزار و ۳۵۵ کیلومترمربع یعنی ۶۵/۲ درصد از مساحت کل کشور را دارا بوده و به لحاظ برخورداری از شرایط خاص توپوگرافی، تنوع زیستگاهی کم”نظیری از تالاب”ها، دشت”ها تا جنگل”ها و تپه ماهورها و مناطق کوهستانی را در خود جای داده است.
بیش از ۳۰۰ گونه پرنده، ۵۸ گونه پستاندار و تنوع بالایی از گیاهان و سایر جانداران در ۷۰ زیستگاه رودخانه”ای و تالابی این استان زیست می”کنند.
انتهای پیام/