اختصاصی نصر/

مردم زنوز معدن کاران را دیپورت کردند/ لزوم پیشگیری از تکرار تجربه تلخ معدن طلای اندریان

1400/02/07 - 10:43 - کد خبر: 41787 نسخه چاپی

نصر: روستائیان و جمعی از مردم محلی زنوز در پی نگرانی از خسارت های زیست محیطی فعالیت معدن کاران، با حضور در مسیر معدن آدینه زنوز مانع از انتقال تجهیزات اکتشاف و بهره برداری این معدن شدند.

به گزارش نصر، به دنبال ابراز نگرانی های متعدد از فعالیت معدن آدینه زنوز در شهرستان مرند، روز گذشته شرکت بهره بردار این معدن قصد انتقال تجهیرات اکتشاف و بهره برداری به این معدن را داشت که با مخالفت مردم محلی روبرو شد. مردم محلی با حضور در مسیر انتقال تجهیزات این معدن، با ابراز نگرانی شدید از تبعات زیست محیطی خطرناک فعالیت این معدن، مانع از انتقال این تجهیزات و فعالیت معدن کاران شدند. نیروی انتظامی نیز با استقرار در محل به حفظ نظم و امنیت حضور مردم پرداخت.
 
هنوز مسئولان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی و دیگر دستگاه های مسئول واکنشی به این موضوع نداشته اند. پیش از این مردم محلی بارها با نگارش نامه های مختلف به مسئولان امر، مخالفت خود را با فعالیت معدن کاران در این منطقه از بیم تخریب های زیست محیطی ابراز داشته اند. فعالیت مخرب معدن طلای اندریان در ورزقان تجربه تلخی از معدن کاری و استخراج طلا در آذربایجان شرقی رقم زده است.
 
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌شرقی در مورد این معدن اسفند گذشته به خبرگزاری ایرنا گفته است: مجوز اکتشاف این سازمان برای بهره‌برداری از منابع معدنی پلی متال شهر زنوز در حین بهره برداری صادر شده و مجوز هیچ گونه فعالیت معدنی در خصوص استخراج مواد فلزی در این منطقه صادر نشده است.
 

 
مهرانگیز رحمانی اظهار کرد: معدن طلای آدینه با نام دیگری در سیستم کاداستر ثبت شده و در حال حاضر مراحل اکتشافی خود را در زمینه مواد فلزی طی می کند؛ بر این اساس طرح هر گونه موضوع در ارتباط با مضرات زیست محیطی این معدن، پیشداوری است.
 
وی افزود: تمام فعالیت‌های مرتبط با معدن زنوز در مرحله اکتشاف همانند دیگر معادن، بر اساس ماده ۲۴ قانون معادن از سازمان‌های ذیربط استعلام و با نظارت سازمان‌های مذکور و سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی رصد می‌شود.
 
شهر زنوز در آذربایجان شرقی به دلیل داشتن معدن طلا مورد توجه معدنکاران قرار گرفته و مدتی است که زمزمه‌هایی در مورد برداشت دوباره از معدن طلای آدینه زنوز به گوش می‌رسد؛ اما آنچه مهم است، نحوه برداشت از معادن است که روش استحصال طلا به وسیله سیانور خسارت‌های جبران ناپذیری به محیط زیست وارد می‌کند.
 
منطقه زنوز آذربایجان شرقی با وجود داشتن تنوع گیاهی و جانوری از گذشته تا به امروز مورد توجه فعالان محیط زیست قرار داشته است. با توجه به اینکه معشیت مردم این منطقه به کشاورزی و دامپروری وابسته است، تخریب محیط زیست و مراتع، آلودگی زیست محیطی به واسطه استفاده از سیانور در فعالیت معدن طلا تبعات خطرناکی چون آلوده کردن آب شرب و کشاورزی خواهد داشت که عواقب جبران ناپذیر و خطرناکی بهداشتی و زیست محیطی برای منطقه و ساکنان آن خواهد داشت.
 
کارشناسان بر این عقیده هستند که با توجه به روش استخراج طلا و مراحل پیش‌بینی شده و قابل انجام در محل، بهره‌برداری از این معدن با روش یاد شده، صدمات جبران‌ناپذیری به محیط زیست منطقه خواهد زد و مشکلاتی مانند از بین رفتن تنوع زیستی، انتقال ذرات آلوده توسط باد به مناطق اطراف و تخریب پوشش گیاهی منطقه، سد‌های باطله و لجن‌های حاصل از زهکشی‌ها و ورود آن به رودخانه و سد زنوز و سرچشمه‌های رودخانه زنوز و آب ورودی سد زنوز و پخش عناصر سنگین و خطرناک برای سلامتی انسان و دام در منطقه و منابع آب شرب و کشاورزی زنوز در پی دارد و عواقب جبران ناپذیر این موارد باعث نگرانی مردم منطقه شده است.
 
گزارش نصر می افزاید، با توجه به تجربه تلخ معدن طلای اندریان در استفاده از روش لیچینیگ سیانوری در استحصال طلا از این معدن و تخریب گسترده محیط زیست منطقه، انتظار می رود مسئولان امر با حساسیت بیشتر نسبت به موارد مشابه، مانع از تکرار این تجربه تلخ در منطقه ای دیگر از استان و ایجاد مشکلات مشابه شوند.
 
انتهای پیام/
 
مردم زنوز معدن کاران را دیپورت کردند/ لزوم پیشگیری از تکرار تجربه تلخ معدن طلای اندریان نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 1 نظر

  احمد زارعان   3 سالها پیش  

متاسفم که نیروی انتظامی نمی تونه از معدن دار با محوز قانونی حمایت کنه. نصر نیوز شما از کجا اسم معدن آدینه را آوردید.
متاسفم
پژوهشیار