رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز خبر داد:

اختصاص سه هزار و 500 تخت‌ برای بیماران کرونایی در آذربایجان‌شرقی/تا واکسیناسیون رعایت کنید

1400/01/20 - 11:49 - کد خبر: 40579 نسخه چاپی

نصر: رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز از اختصاص ۳۵۰۰ تخت بیمارستانی آذربایجان شرقی برای بیماران کرونایی خبر داد.

به گزارش نصر، محمدحسین صومی در لایو اینستاگرامی با اشاره به افزایش تعداد مراجعان و بستری بیماران کرونایی در مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستان‌های استان، گفت: امروز تعداد بیماران کرونایی بستری شده استان نزدیک به ۱۰۰۰ نفر بود که ۲۰۰ نفر از این تعداد در بخش‌های ویژه حضور داشته و ۶۷ نفر نیز با تنفس مصنوعی به زندگی خود ادامه می‌دهند.
براساس این گزارش، وی با بیان این‌که اکثر شهرهای استان در وضعیت قرمز و نارنجی قرار دارند، افزود: شهرستان‌های تبریز، آذرشهر، جلفا، سراب، شبستر، میانه، هشترود، اهر، چاراویماق و مراغه در وضعیت قرمز قرار دارند و شهرستان‌های عجبشیر، کلیبر، مرند، بناب، ملکان، هریس، هوراند و ورزقان نیز رنگ نارنجی را به خود اختصاص داده‌اند. وقتی بیش از ۸۰ درصد جمعیت استان در شهرستان‌هایی با رنگ قرمز زندگی می‌کنند، می‌توان وضعیت آذربایجان شرقی را حالت بحرانی و قرمز تلقی کرد.
وی ادامه داد: تنها دو شهر بستان آباد و خداآفرین در وضعیت زرد قرار دارند که با توجه به روند فعلی افزایش بستری‌ها قطعا در روزهای آینده احتمال تغییر رنگ این شهرها نیز وجود دارد. 

رتبه بیستم آذربایجان شرقی از نظر ابتلا به کرونا
صومی با بیان این‌که آذربایجان شرقی همواره در رتبه ۱۸ الی بیست و دوم از نظر بروز بیماری و بستری کرونایی قرار دارد، افزود: امروز آذربایجان شرقی با وجود وضعیت قرمز، بیستمین استان کشور از نظر بروز و ابتلا به کرونا و نوزدهمین استان کشور از نظر بستری این بیماری است.
وی در خصوص دلیل پیدایش پیک چهارم کرونا و افزایش ناگهانی تعداد بیماران، گفت: ما با یک ویروس خاصی مواجه هستیم که به اندازه‌ی کافی فرصت طلب است و از مقابل سیستم ایمنی فرار می‌کند و از هر کانونی می‌تواند خود را به سیستم تنفسی انسان برساند و با تکثیر، کل بدن را گرفتار کند و از فردی به فرد دیگر انتقال یابد. 
وی افزود: از ابتدا مردم را برای رعایت بهداشت فردی و پروتکل‌های لازم توصیه می‌کنیم، اکنون نیز با وجود بحث‌هایی که در خصوص عدم انتقال این ‌ویروس از طریق سطوح وجود دارد اما این ویروس یا باید از طریق هوا و یا از طریق سطوح (دست، میز و ...) منتقل شود. در شرایط موجود بحث بهداشت فردی و به خصوص شستشوی دست امری ضروری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به ضرورت استفاده از ماسک در جلوگیری از ابتلا به کرونا، گفت: ماسک یک وسیله اضافی است که بر بدن تحمیل می‌شود، ما عادت کردیم که تنفس عادی را از دهان و بینی انجام دهیم و وقتی در این راستا افراد را مجبور به استفاده از ماسک می‌کنیم اگر ذهن مردم قانع نباشد که این ماسک می‌تواند حیات آن‌ها را حفظ کند، با کمترین احساس ناامنی به نادرستی از ماسک استفاده می‌کند و از این طریق زمنیه برای انتقال ویروس فراهم خواهد شد.
وی متذکر شد: گذر زمان باعث شده تا مردم به این بیماری مزمن عادت کنند و مراقبت‌های خود را کاهش دهند. بر اساس بررسی‌ها، میزان رعایت توصیه‌های بهداشتی در کشور به کمتر از ۶۰ درصد رسیده و حتی فاصله گذاری اجتماعی نیز در دوران گذشته بهم خورده و کاهش یافته است.
وی افزود: رعایت فاصله گذاری اجتماعی از حدود بهمن ماه سال گذشته شروع به افت کرده است. ما پیکی را در اوایل آبان ماه تجربه می‌کردیم که در آذرماه به آرامی با رعایت طرح حاج قاسم سلیمانی و بیماری یابی فعال سیر نزولی یافت ولی بعد از مدتی که مردم فکر کردند بیماری در حال کنترل است، از اواخر بهمن ماه شاهد برگزاری جلسات متعدد و مراسمات عزا و عروسی بودیم که جو روانی این اقدامات در اسفندماه تشدید شد و شاهد بدترین نوع تجمعات بودیم.

تبعات برگزاری مراسم چهارشنبه سوری در دو هفته بعدی خود را نشان داد
صومی با بیان این‌که تبعات برگزاری مراسم چهارشنبه سوری در دو هفته بعدی خود را نشان داد، گفت: هوای خوب اواخر اسفندماه و اوایل فروردین ماه زمینه را برای مسافرت آماده کرد، به نحوی که ورودی خودروها به استان بسیار بیشتر از میزان خروجی خودرو بوده است.
وی با بیان این‌که تراکم جمعیت و بازارهای شلوغ دست به دست هم دادند تا شاهد وضعیت کنونی باشیم، اظهار کرد: ویروس کرونای تغییر یافته انگلیسی که میزان شیوع سریع تری دارد، اکنون به شدت در حال گسترش در استان است.
وی با اشاره به فعالیت تنها مشاغل گروه یک در وضعیت قرمز استان، گفت: وظیفه نظارت بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است و پلمب این اماکن نیز با حکم دادستانی انجام می‌گیرد. از طرفی خود صنوف متعهد شده‌اند تا با اصناف متخلف برخورد داشته باشند. انتظار داریم تا بانک‌ها نیز خدمات خود را به صورت الکترونیکی انجام دهند تا با تقلیل کارکنان، زمینه برای تجمع مراجعان و کانون شیوع کرونا وجود نداشته نباشد. 

آخرین وضعیت واکسیناسیون کرونا در آذربایجان شرقی 
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص وضعیت واکسیناسیون کرونا، اظهار کرد: نزویک به دو ماه از آغاز واکسیناسیون در استان با ۱۷۸ دوز واکسن برای کادر درمان می‌گذرد، در مرحله اول تزریق واکسن روسی، برای همکاران در بخش‌های مراقبت از بیماران کرونایی انجام گرفت.
وی با اشاره به ابلاغ سند ملی واکسیناسیون، گفت: افراد ضروری برای تزریق این واکسن به چهار گروه تقسیم شده‌اند که در ابتدا برای کادر درمان بخش کرونایی، سالمندان مستقر در مراکز مراقبت و جانبازان بالای ۷۰ درصد تزریق انجام گرفت. سپس با ورود گروه دوم واکسن کرونای روسی و هماهنگی و مشخص بودن تعداد دوزها و افراد واکسینه شونده، شاهد ورود واکسن  چینی بودیم که در دو مرحله وارد شد.
وی ادامه داد: در تزریق واکسن چینی، گروه‌های جدید واکسینه شونده چون شاغلان خاص آرامستان‌ها، پاکبانان با شرایط خاص، بیماران خاص شامل بیماران ام اس، هموفیلی، تالاسمی، افراد پیوند شده قلب، ریه، کلیه و کبد، افراد دیالیزی، سرطان فعال و تعداد محدودی از افراد مبتلا به ای بی اضافه شدند و تا کنون نیز این امر ادامه دارد.

بیماران خاص به کندی مراجعه می‌کنند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: انتظار داشتیم که تمامی بیماران خاص استان برای تزریق واکسن کرونا مراجعه کنند اما این امر اکنون به کندی انجام می‌گیرد.
وی افزود: سپس با ورود واکسن بهارات هند برای کادر بهداشت و درمان با اولویت بندی مشخص شامل اتاق عمل، تکنسین بیهوشی، انترن‌های حاضر در بخش‌های کرونایی و ... واکسیناسیون شروع شد. در آخرین مرحله از واکسن‌هایی که به دست ما رسیده، گروه جدید بخش خصوصی که به ارائه خدمات درمانی مشغول هستند را شامل می‌شود و بایستی با همکاری سازمان نظام پزشکی این عمل را انجام بدهیم.
وی با بیان این‌که محل تزریق واکسن کرونا، دانشگاه‌ علوم‌ پزشکی بوده و توسط همکاران بهداشت انجام می‌گیرد، گفت: کسانی که قبلا مبتلا به بیماری کرونا شدند و تست PCR آن‌ها مثبت بوده، به دلیل این‌که مطالعات نشان می‌دهد این افراد احتمال کمی برای ابتلای دوباره در شش ماهه آتی دارند، از دریافت واکسن معاف هستند.
وی متذکر شد: ما موظف هستیم که ۱۴۵۰ واکسن را فقط با هماهنگی سازمان نظام پزشکی به کادر درمان و بهداشت خصوصی تزریق کنیم که قطعا به درستی انجام خواهد گرفت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز  افزود: از مجموع ۱۸ هزار و ۶۰۰ واکسنی که تاکنون دریافت کردیم، ۱۳ هزار واکسن تزریق شده است که امیدواریم تا پایان هفته آینده به ۹۵ درصد افراد اولویت دار، تزریق انجام بگیرد.
وی با بیان این‌که مقرر شده تا تمامی کارورزان مستقر در بیمارستان‌های پذیرش کننده بیماران کرونایی، واکسن دریافت کنند، گفت: امیدواریم تا در فاز بعدی دریافت واکسن کرونا، تمامی انترن‌ها و کارورزان استان در تمامی رشته‌های بخش بهداشت و درمان واکسن را دریافت کنند.
وی با اشاره به قرنطینه سه روستا در استان، اظهار کرد: بیمارانی که ابتلا به کرونای آن‌ها قطعی شده در وضعیت ایزوله قرار می‌گیرند و توصیه می‌کنیم که افراد مشکوک به ابتلا در حالت قرنطینه و اشخاص مستعد به ابتلا نیز در وضعیت قرنطینه محبوس قرار بگیرند.
صومی با تاکید بر این‌که اگر پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشود، این ویروس حداقل تا دو ماه آینده جولان خواهد داد، گفت: با احتساب وضعیت چرخشی ابتلای بیماری کرونا، متاسفانه شاهد افزایش تعداد بیماران در روزهای آتی خواهیم بود. حتی امکان افزایش فوتی وجود دارد.
وی متذکر شد: ما به اندازه فوتی‌های اول فروردین تا صبح ۱۵ فروردین ماه، تنها در روزهای ۱۵ و ۱۶ فروردین ماه فوتی داشتیم. 
وی ادامه داد: بر اساس اطلاعات به دست آمده از پیک‌های پیشین این بیماری، پیش بینی می‌کنیم که اگر کاری برای جلوگیری از انتشار این بیماری انجام ندهیم و پروتکل‌ها را رعایت نکنیم، اردیبهشت بدی در انتظار ما خواهد بود
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: ما برای خروج از این وضعیت، باید پروتکل‌های بهداشتی را به صورت اصولی رعایت کنیم. دانشگاه اقدامات خود را در قالب آموزش و طرح شهید سلیمانی نیز تشدید کرده و مراکز بهداشتی درمانی آماده شده‌اند.
وی افزود: مقرر شده تا مراجعه کنندگان در کمترین زمان ممکن خدمات سرپایی را دریافت کنند و اگر لازم بود، افراد در منزل درمان را ادامه دهند. در مرحله بعدی خدمات سرپایی را در کلینیک‌های خاص استان توسعه می‌دهیم تا خیل عظیمی از افرادی که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند، بیشتر به صورت سرپایی مورد مداوا قرار بگیرند.
وی با بیان این‌که بیمارستان‌های استان حاضر هستند تا تمام ظرفیت خود را در قبال درمان بیماران کرونایی اختصاص دهند، افزود: افرادی که یک سال پیش بیماری‌های مزمن داشتند، در کوتاه مدت در خانه مداوا می‌شدند اما اکنون ۵۰ درصد ظرفیت بیمارستان‌های ما پر هستند. مثلا تنها در بیمارستان امام رضا (ع) تبریز در حالت عادی نزدیک به ۶۰۰ نفر بیمار داریم که باید به آن‌ها خدمات ارائه بدهیم که نمی‌توان این بیماران را از بیمارستان خارج کرد.
صومی متذکر شد: لذا در حدی که بتوانیم فقط بستری‌های انتخابی را حذف می‌کنیم و تمامی ظرفیت باقی مانده را در حوزه کرونا اختصاص می‌دهیم تا بتوانیم خدمات درستی ارائه بدهیم. در شرایط افزایش یابنده در حد ۳۵۰۰ تخت را با حفظ ارائه خدمت به سایر بیماران، برای کرونایی‌ها اختصاص می‌دهیم اما اگر شرابط بدتر شود، باید به فکر بیمارستان‌های صحرایی باشیم.
وی در خاتمه سخنان خود گفت: مردم بدانند که کرونا شوخی بردار نیست و هر کسی را با هر سنی گرفتار می‌کند چرا که در طول دو ماه گذشته نسبت به شش ماه قبل، متوسط سن مبتلایان پنج سال کاهش یافته است.
وی ادامه داد: با آمدن واکسن، دورنمای خوبی را می‌توان ترسیم کرد. در این راستا اگر بتوانیم سه تا شش ماه آینده از جان خود محافظت کنیم، با ورود واکسن و تولید واکسن ایرانی زمینه واکسیناسیون همه مردم فراهم خواهد شد. 
انتهای پیام/
 اختصاص سه هزار و 500 تخت‌ برای بیماران کرونایی در آذربایجان‌شرقی/تا واکسیناسیون رعایت کنید خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 1 نظر

  Ali   4 سالها پیش  

نیاز به ایجاد اتاق های کنفرانس دیجیتال برای اقتصاددانان ایرانی وجود دارد . برای تولید راه حل های هوشمند برای اقتصاد ایران ..حمایت از وزارت اقتصاد با این راه حل های بسیاری
پژوهشیار