انتقاد ستاری از واردات مواد اولیه با توجه به بنیه علمی کشور؛
رتبه پنجم جهانی ایران در شیمی و واردات یک میلیارد دلاری مواد اولیه دارویی!
نصر: معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از یک میلیارد دلار واردات مواد اولیه دارویی در کشور داریم، گفت: ایران در زمینه تولید مقالات شیمی رتبه پنجم- ششم جهانی را دارد و این شایسته ما نیست که با توجه به این بنیه علمی، مبالغ بالایی را برای واردات مواد اولیه دارویی که بسیاری از آنها فرمولاسیون پیچیدهای ندارند، هزینه کنیم.
به گزارش نصر، سورنا ستاری امروز در مراسم رونمایی از فرآوردهها و دانش فنی محصولات زیست فناوری دو شتابدهنده دانش بنیان که در محل ساختمان معاونت علمی برگزار شد؛ با بیان اینکه در حال حاضر بیش از یک میلیارد دلار واردات مواد اولیه دارویی در کشور داریم، افزود: این در حالی است که بسیاری از این مواد قابل تولید در کشور هستند؛ از این رو در معاونت علمی در راستای تامین مواد اولیه دارویی در کشور برنامه مفصلی را از یک سال و نیم گذشته برای تولید محصولاتی که بیش از دو میلیون دلار واردات داشته است، طرح ریزی شده است.
وی تدوین این برنامه برای تولید مواد اولیه دارویی را بر اساس ظرفیت بسیار بالای کشور در حوزههای زیست فناوری، بیوتکنولوژی و مهندسی شیمی دانست و خاطر نشان کرد: ایران در زمینه تولید مقالات شیمی رتبه پنجم- ششم جهانی را دارد و این شایسته ما نیست که با توجه به این بنیه علمی، مبالغ بالایی را برای واردات مواد اولیه دارویی که بسیاری از آنها فرمولاسیون پیچیدهای ندارند، هزینه کنیم.
ستاری با ابراز خرسندی از شکل گیری اکوسیستم نوآوری و فناوری در کشور، یادآور شد: ارتباط بین شرکتهای داروسازی و شتابدهندههای کسب و کار صورت گرفته که اتفاق بزرگی است، ضمن آنکه جوانان توانمندی داریم که قادرند این محصولات را در کشور تولید کنند و به نتیجه برسانند؛ اینها همه اتفاقات بزرگی است که در کشور صورت گرفته ولی مهمتر از آن فرهنگی است که در این زمینه در کشور در حال شکل گیری و توسعه است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با تاکید بر اینکه در زمینه بیوتکنولوژی ایران دارای بزرگترین شرکتهای بیوتکنولوژی در منطقه است، افزود: در حال حاضر ما شرکتهایی داریم که سالی چند صد میلیارد تومان هزینه برای بخش تحقیق و توسعه (R&D) سرمایه گذاری میکنند و این اتفاق بزرگی است که شرکتهای خصوصی در حوزه بیوتکنولوژی سالی چند صد میلیارد تومان صرف هزینه تحقیق و توسعه کنند.
ستاری با تاکید بر اینکه زمانی که بخش خصوصی بر روی تحقیق و توسعه سرمایه گذاری میکند، کیفیت آن نسبت به بخش دولتی متفاوت است، افزود: در بخش خصوصی کارآفرینانی داریم که برای پژوهش از سرمایه خود و پول جیبشان هزینه میکنند. کارآفرینی که از سرمایه خودش برای پژوهش هزینه میکند، متفاوت از سرمایه گذاری دولتی است که از پول مردم و مالیات مردم هزینه میکند و از لحاظ درصد و کیفیت تاثیرگذاری بسیار با هم متفاوت است و دلیل اینکه از هزینه کرد بخش خصوصی محصول خارج میشود و از سرمایه گذاری بخش دولتی محصولی حاصل نمیشود؛ همین موضوع است.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری تاکید کرد: کسی که در بخش خصوصی سرمایه خود را برای تحقیق و توسعه هزینه میکند، نظارت آن نیز با بخش دولتی فرق دارد؛ چرا که بخش خصوصی نسبت به سرمایه خود دلسوزتر است.
وی شرکتهای دانش بنیان، شتابدهندهها و اعضای اکوسیستم نوآوری کشور را سربازان کشور در حوزه تحریم و حل مشکلات مردم توصیف کرد و گفت: در حال حاضر اعضای این سیستم تعداد زیادی اشتغالزایی در کشور ایجاد کردهاند و همچنین تولید تعداد زیادی از اقلام وارداتی که برای حوزه سلامت کشور است، توسط این شرکتها صورت گرفته و در حال انجام است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا