مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان شرقی در نشست با خبرنگاران مطرح کرد؛
توزیع 84 هزار تن انواع کود کشاورزی در آذربایجان شرقی/ کشاورزان از خدمات "کشاورز کارت" استفاده کنند
نصر: مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: امسال ۸۴ هزار تن انواع کود در آذربایجان شرقی توزیع شده که این مقدار سال گذشته ۶۵ هزار تن بوده بر این اساس نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد افزایش جذب داریم.
به گزارش نصر، جمشید باقریان در نشست با نمایندگان رسانه های آذربایجان شرقی با تشریح اقدامات و خدمات شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در آذربایجان شرقی، افزود: این شرکت بیش از 80 سال در تامین نیازهای کشاورزی کشور سابقه فعالیت دارد که تامین و توزیع انواع کودهای شیمیایی از جمله آنهاست.
وی افزود: تامین و توزیع نهادههای کشاورزی توسط شرکت خدمات حمایتی با پنج مولفه تامین، توزیع، کیفیت، کمیت و قیمت انجام می شود و سهمیه امسال کود ازته برای آذربایجان شرقی بیش از ۶۳ هزار تن بوده که ۱۰۲درصد (۱.۲برابر) به میزان بیش از ۶۵ هزار تن محقق شده یعنی بیش از سهمیه، جذب شده و توزیع آن نیز تاکنون ۹۷.۵ درصد انجام شده است.
باقریان اظهار کرد: کود فسفاته ۳۷ هزار تن و کود پتاسه هفت هزار تن تامین شده که به علت افزایش قیمت و حدف ارز ترجیحی و خرید با ارز نیمایی قیمت کود افزایش یافته و کشاورزان رغبت به خرید این نوع کود نداشتند که البته با ریز مغزی های دیگر جبران شده است.
این مقام مسئول کل موجودی قابل توزیع کودهای ازته، فسفاته و پتاسه را در آذربایجان شرقی بیش از ۸۳ هزار تن اعلام کرد و افزود: برای سهولت در توزیع این اقلام ۱۷۰ کارگزار کار توزیع کود در آذربایجان شرقی را انجام می دهند که در سراسر استان بر اساس جمعیت شهرستان ها و با فاصله حدود ۱۵ کیلومتری از همدیگر فعالیت می کنند.
باقریان اظهار کرد: امسال ۸۴ هزار تن انواع کود در آذربایجان شرقی توزیع شده که این مقدار سال گذشته ۶۵ هزار تن بوده بر این اساس نسبت به سال گذشته ۲۶ درصد افزایش جذب داریم.
وی ادامه داد: با 159 تولیدکننده داخلی برای تامین کود مورد نیاز کشاورزان تفاهم نامه همکاری داریم که از این طریق بخش عمده نیاز بازار کشاورزی کشور را تامین می کنیم.
باقریان در مورد خدمات کشاورز کارت هم توضیح داد و افزود: ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار اجرای این طرح در آذربایجان شرقی است که تاکنون بیش از ۲۰ میلیارد تومان آن جذب شده است و بقیه تا پایان سال محقق می شود.
وی افزود: مبلغ این کارت به ازای هر هکتار زیر کشت یک میلیون تومان و تا سقف 20 میلیون تومان است که تسهیلات آن با سود 12 درصد و بهصورت یک ساله داده میشود.
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی آذربایجان شرقی افزود: کشاورز بعد از افتتاح حساب در بانکهای کشاورزی سطح استان و دریافت کشاورز کارت، با مراجعه به کارگزاری های جهاد کشاورزی فعال سطح استان اقدام به تهیه کود، سم، بذر و نهاده با این کارت کرده و تا یک سال بعد اقدام به پرداخت مبلغ کارت کند.
باقریان علت استقبال کم کشاورزان از این کارت را کوچک بودن زمینهای زراعی عنوان کرد و گفت: در کشورهای اروپایی به بهانه وارثت اجازه تقسیم زمینها داده نمیشود و وراث باید یک زمین بزرگ را کشت کرده و سهم خود را از آن بردارند، اما در کشور ما متأسفانه یک زمین بزرگ به چندین زمین کوچک تقسیم میشود که کشاورز نیز انگیزهای جهت زراعت و یا استفاده از تسهیلاتی مانند کشاورز کارت پیدا نمیکند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص نحوه تشخیص کود تقلبی و کود اصلی توسط کشاورزان، توضیح داد: همکاران من در مبادی به طور مرتب از محصولات وارداتی و تولید داخلی حتی در حین حمل و نقل نمونه برداری و آزمایش می کنند تا کود با کیفیت اصلی به کشاورزان تحویل شود. کشاورزان هم باید نیازهای خود را از مراکز مورد تائید سازمان جهاد کشاورزی و کارگزاریهای شرکت خدمات کشاورزی تهیه کنند.
باقریان افزود: کشاورزان عزیز همچنین میتوانند با مطالعه ثبت مواد کودی روی کیسه کود و شماره درجشده روی آن از اصیل بودن کود اطمینان حاصل کنند، به این نحو که شماره درجشده را به شماره 3000646424 پیامک کرده و از اصل یا تقلبی بودن آن اطمینان حاصل کنند.
وی در پایان از فعالیت سامانه تلفنی 1559 خبر داد و گفت: راهنمایی برای آزمایش آبوخاک، سفارش نهادهها، آموزش حضوری و غیرحضوری رایگان اعضا، خرید انواع نهاده باکارت اعتباری، اطلاع از وضعیت آبوهوای منطقه، مشاوره تخصصی و توصیه استفاده از نهادهها با آزمایشات خاک از مزایای این سامانه تلفنی است.
انتهای پیام/
نصر