مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی:

نیاز به رشد کیفی در دانشگاه‌ها و تمدن‌سازی داریم

1399/11/14 - 13:51 - کد خبر: 37115 نسخه چاپی

نصر: مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های آذربایجان شرقی با بیان این‌که به اندازه کافی از نظر کمی در دانشگاه‌ها رشد کرده‌ایم و اکنون نیاز به رشد کیفی داریم، گفت: در این راستا باید به دنبال تمدن سازی باشیم.

به گزارش نصر، حجت الاسلام علی خدیوی روز سه شنبه 14 بهمن ماه، در وبینار تخصصی نقش اساتید بسیجی در پیشرفت‌های علمی کشور، با اشاره به وضعیت مطلوب کشور در حوزه رشد علمی، گفت: بر اساس گزارش مراکز علم سنجی دنیا، ایران از نظر رشد علمی و تولید مقالات در جایگاه بسیار خوبی قرار دارد، در حالی که این رشد علمی کشور طی 15 سال اخیر در سطح جهانی شروع شده و در حال توسعه بوده که جزو دستاوردهای انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.
وی با بیان این‌که اساتید بسیجی نیز بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است، گفت: بخشی از دستاوردهای انقلاب اسلامی که امروز شاهد آن هستیم با وجود اساتیدی با روحیه بسیجی، خودباور و تفکر انقلابی شکل گرفته است.
وی با بیان این‌که شهید چمران یک الگوی استاد بسیجی است، افزود: وظیفه یک استاد دانشگاه، مسئولیت پذیری، تربیت و ... است و استاد دانشگاه صرفا یک صنف و شغل محسوب می‌شود، در حالی که یک استاد بسیجی، فرهنگ و دیدگاه و نگاه خاصی را به معقوله استادی افزوده و بیشتر در قالب انسان شناسی مطرح می‌شود.  
به گزارش ایسنا، حجت الاسلام خدیوی ادامه داد: وقتی ارزش و نگاه یک استاد بسیجی می‌شود، او ابتدا در علم و دانش فعالیت کرده و سپس به سمت جهاد مبارزه می‌رود.
وی با بیان این‌که یک بسیجی برای فعالیت در دانشگاه باید ابتدا محیط کار خود را بشناسد، گفت: دانشگاه‌ها معمولا دارای دو حوزه هستند که اولین مورد به حیطه اجرایی و خدماتی مربوط می‌شود و شامل نظام مدیریتی و شورای دانشگاه است، اما حیطه دیگر نظام فکری و تئوریک دانشگاه بوده که مربوط به حوزه جامعه پروری و پرورش دانشجویان می‌شود که تاکنون از آن غفلت کردیم.
وی افزود: بسیاری از کشورهای دنیا هم‌چون عربستان و ترکیه اسناد جامعی برای رسیدن به اهداف خود در سال‌های آتی تنظیم کرده‌اند که در حوزه علم و دانشگاهی شامل موارد بسیار مهم و تشویق‌هایی جهت جذب دانشجویان و اساتید می‌شود؛ ترکیه از نظر تولید علم در جایگاه بیستم جهان و ایران در جایگاه بیست و یکم دنیا قرار دارد که یک رقیب جدی برای ما است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان با بیان اینکه از ورود به بحث علوم انسانی در دانشگاه‌ها غفلت کرده‌ایم، اظهار کرد: تعداد مقالات تولیدی مربوط به علوم انسانی در ایران نسبت به ترکیه و عربستان بالا است، ولی این بخش همانند بخش پزشکی و مهندسی نیاز به رشد داشته و تحول در علوم انسانی، جبهه‌ای است که باید اتفاق بیافتد.
وی با بیان این‌که دانشگاه‌های تک بعدی جوابگوی نیاز جامعه نخواهند بود، اظهار کرد: با خودباوری می‌توان کارهای بسیار مهم و جدی در دانشگاه‌ها انجام داد؛ البته هنوز هم برخی هستند که فکر می‌کنند دانشگاه جدای از جامعه بوده و مسیر آن دو باید جدا از هم باشد، درحالی که استقلال دانشگاه نباید به معنای دوری از جامعه باشد، بلکه به معنای این است که دانشگاه نباید سیاست زده شود.
انتهای پیام/
نیاز به رشد کیفی در دانشگاه‌ها و تمدن‌سازی داریم خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار