فرسودگی جسمی روانی، نتیجه شنیدن مستمر اخبار بد
نصر: روانشناس بالینی گفت: شنیدن مستمر اخبار تلخ و ناگوار، سبب دور شدن افراد از شادی میشود و فرسودگی جسمی روانی پیش از موعد را در پی خواهد داشت.
به گزارش نصر، پگاه پاکزاد افزود: شادی و شادمانی ضمن اثربخشی در سلامت روحی و روانی منجر به تقویت سیستم ایمنی افراد جامعه می شود، عاملی که مغفول واقع شده و باید رسانه ها در شاد کردن مردم تلاش کنند.
وی ادامه داد: یادآوری ایام تلخ نه تنها افراد جامعه را به فرسودگی و افسردگی می کشاند بلکه مانع شادابی روح آنها می شود. امروزه پزشکان به این نتیجه رسیدند که داشتن روحیه خوب مهمترین عامل تقویت سیستم ایمنی بدن است.
این روانشناس بالینی با بیان اینکه رادیو و تلویزیون به دلیل پرمخاطب بودن نخستین عامل تاثیرگذار در سلامت روح و روان افراد به شمار می رود، گفت: هر شبکه تلویزیونی داخلی یا خارجی را که نگاه میکنیم، در حال انتشار انبوهی از خبرهای بد است که دل هر فردی را به آشوب می کشاند.
به گفته پاکزاد، کانالهای مجازی نیز آماج خبرهای بد از جمله آلودگی هوا، گرانی و کرونا شده و تاثیرات منفی بر روی افراد باقی می گذارد.
این روان درمانگر افزود: رسانهها به عنوان تاثیرگذارترین محرک برای شادی مردم، متاسفانه در جامعه کمترین تلاش را انجام می دهند اما در مقابل برای خاطره پردازی یا انتشار اخبار دلخراش و ناراحت کننده، گوی سبقت را از هم ربوده اند.
پاکزاد گفت: شنیدن مداوم اخبار تلخ و ناگوار، شادی را از افراد جامعه خواهد گرفت و فرسودگی پیش از موعد را موجب خواهد شد. برای اینکه حوادث و اخبار تلخ تاثیر کمتری بر روی سلامت روان افراد گذارد می توان از شنیدن یا مشاهده کانالهای خبری صرف نظر کرد.
وی افزود: برای اینکه فردی در زندگی افسرده نشود می توان با شنیدن موزیک، مطالعه کتاب و نرمش کردن روزهای آلوده را پس زد و روزهای آفتابی روحنواز را مشاهده کرد. باید آگاه بود که تنها یکبار برای زندگی کردن به دنیا آمده ایم.
پاکزاد افزود: در روزهایی که در قرنطینه کرونایی بسر می بریم و در پیچ و خم سخترین روزگار در پس تمام صداهای آزاردهنده، صدای گنجشکها در بهار، انتظار دیدن ما را میکشد. لحظههایی پر از حضور گرم کسانی است که عاشقانه دوستشان داریم.
وی گفت: اما یادمان نرود تنها کسی که قرار است ما را شاد کند خودمان هستیم.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا