آشنایی با گیاهان آپارتمانی (20)/

معرفی گیاه کالاتیا اوربیفولیا و روش نگهداری از آن

1399/10/25 - 15:51 - کد خبر: 35937 نسخه چاپی

نصر: ظاهر کالاتیا اوربیفولیا زیبا نیست، بی نظیر است! این گیاه آپارتمانی تنوع زیادی دارد و در اندازه ها و رنگهای مختلفی موجود است.


به برگهای آن با دقت نگاه کنید. انگار یک نقاش حرفه ای با قلم مو آنها را نقاشی کرده است.
گیاهان کالاتیا بخشی از خانواده بزرگ گیاهان Marantaceae هستند؛ خانواده‌ای که از گیاهان گل‌دار مناطق گرمسیری (مانند آفریقا) تشکیل شده است. این گیاهان به داشتن برگ‌های سبز، رنگارنگ و پهن معروف هستند.
داشتن برگ‌های پهن و بزرگ، آن‌ها را به شکل موثری برای قرارگیری در مناطق کم‌نور بهینه می‌کند.
گیاهانی که به نور کمی برای رشد نیاز دارند، دارای برگ‌های بزرگی هستند تا بتوانند تا حد امکان نور خورشید را دریافت کرده و بهترین استفاده را از آن برای رشد خود بکنند. در طبیعت، همچین گیاهانی در جنگل و کنار تنه درختان یافت می‌شوند.
جالب است بدانید کالاتیا در روز برگهایش را برای جذب موثر نورخورشید کاملا باز می کند و در شب آنها را مجددا لوله می‌کند!
کالاتیا یک گیاه محبوب است که معمولا با هدف تزیین و دکور کردن محیط به کار گرفته می‌شود. بنابراین یک گیاه رایج و پرکاربرد در منازل و محیط‌های کاری است. کالاتیا از جمله گیاهانی است که نور غیرمستقیم خورشید را ترجیح می‌دهند؛ همین موضوع است که باعث شده کالاتیا به یک گیاه آپارتمانی ایده‌آل تبدیل شود.
به طور کلی گیاهان گونه کالاتیا به علت آسان بودن نگهداری، ظاهر زیبا و برگ‌های سبز همیشه درخشان خود سهم بزرگی از گیاهان رایج را از آن خود کرده‌اند.
اگر به دنبال گیاهی زیبا، رنگارنگ و گلدار هستید و درعین حال نور کمی داشته و در کل قصد ندارید خیلی با نگهداری از آن گیاه خود را به دردسر بیاندازید، کالاتیا انتخاب خوبی برای شما خواهد بود.
برگ‌ها‌ی زیبا، براق و سبز رنگ این گیاه  باعث شده که گیاه کالاتیا در تمامی لیست‌ های خرید گل و گیاهان آپارتمانی نقش مهمی را ایفا کند.   

شرایط نگهداری
نور

درباره روش نگهداری گیاه کالاتیا اوربیفولیا باید بدانید که چون در زیستگاهش در مناطق گرمسیری رشد میکند باید محیطی مشابه برای آن فراهم کنید.
به نور کافی و غیرمستقیم خورشید نیاز دارد. پس آن را در یک اتاق با نور کافی و سایه نسبی قرار دهید.
گفتیم که کالاتیا برای رشد، به نور درخشان اما غیرمستقیم خورشید نیاز دارد. این نیاز ناشی از طبیعت اصلی آنست؛ کالاتیا در سطح زمین جنگل رشد می‌کند، جایی که به دلیل وجود درخت‌های پر شاخ و برگ، نور کمی از خورشید به آن می‌رسد. در حقیقت، نور مستقیم خورشید باعث سوختن و یا رنگ پریدگی برگ‌های آن می‌شود.

رطوبت و دما
وقتی از نگهداری کالاتیا صحبت می‌کنیم، ناگزیر به یاد دما و رطوبت می‌افتیم. معمولا تمام مشکلات کالاتیا در دو فاکتور اصلی دما و آب خلاصه می‌شود. اگر آبیاری کافی نبوده، دمای مناسب نباشد و میزان رطوبت هوا پایین باشد، کالاتیا به مشکل برخواهد خورد.
اگر حواستان به میزان صحیح آبیاری و دمای مناسب اتاق هست، باید به سراغ رطوبت هوای محیط بروید. اگر این سه عامل را به خوبی رعایت کنید، کالاتیایی زیبا، سبز و باطراوت خواهید داشت. لابی، اتاق جلسات و اتاق‌های کوچک رطوبت بیشتری نسبت به سایر بخش‌های ساختمان دارند و چون معمولا نور غیرمستقیم خورشید را دریافت می‌کنند، می‌توانند مکان‌های بسیار مناسبی برای قرارگیری این گیاه دکوراتیو باشند. البته، گل‌خانه و راهروی خانه‌ها هم جای بدی برای کالاتیا نیست!
رطوبت برای این گیاه خیلی مهم است. پس سعی کنید رطوبت هوای اطراف آن را حفظ کنید.رطوبت مطلوب این گیاه بین 70 تا 80 درصد میباشد و در دمای 18 الی 25 درجه رشد خوبی دارد. ممکن است برگهای آن گرد و غبار را جذب کنند، در این صورت می توانید با یک دستمال نمناک آنها را به آرامی تمیزکنید.
کالاتیا خیلی به حضور در آب و هوای سرد تمایلی ندارد. البته دور از انتظار هم نیست، چون متعلق به مناطق گرمسیری جهان است، جایی که دمای هوا همیشه بین 18 الی 28 درجه سانتی‌گراد متغیر است. دمای خارج از این محدوده ممکن است به گیاه آسیب برساند. معمولا اولین نشانه آسیب دمایی به کالاتیا، لوله‌ای و جمع شدن برگ‌هاست.

آبیاری
از بهار تا اوایل پاییز، خاک آن را مرطوب نگه دارید. در این مدت هفته ای یک بار آن را آبیاری کنید. اگر پس از یک هفته هنوز خاک مرطوب بود، برای آبیاری مجدد باید چند روزی صبر کنید. در زمستان از میزان آب کم کنید و هر 15 روز گیاه را آبیاری کنید. سعی کنید همیشه رطوبت خاک این گیاه را بالا نگه دارید.
کالاتیا به خاک مرطوب علاقه دارد، نه خاک خیس!  پس در آبیاری آن دقت کنید، این گیاه به آب زیادی نیاز ندارد، پس باید آب اضافی را بیرون ‌کند. در نتیجه هرگز کالاتیا را بیش از حد آبیاری نکنید، چون ممکن است در آب اضافی جمع شده در زیر گلدان غرق شود!
بهتر است به جای آب معمولی، به آن آب تصفیه شده و یا آب باران بدهید.

کوددهی
کالاتیا خیلی به کود و یا تقویت کننده نیازی ندارد. اما اگر در طول بهار، تابستان و پاییز کود مخصوص گیاهان آپارتمانی را دریافت کند قطعا رشد بهتر و گل‌دهی بیشتری خواهد داشت. اصل نیاز این گیاه به کود، در طول فصول رشد است.

هرس کردن
راستی، خبر خوب این است که کالاتیا به هرس کردن نیازی ندارد! فقط کافی است مثل سایر گیاهان، در صورت لزوم برگ‌های زرد و قهوه‌‌ای را از گیاه جدا کنید.

سمی بودن
گیاه کالاتیا برای کودکان و حیوانات خانگی هیچ خطری ندارد و سمی نیست.
انتهای پیام/
معرفی گیاه کالاتیا اوربیفولیا و روش نگهداری از آن نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار