رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

گل های مقاوم به شرایط کوهستانی جایگزین چمن فضای سبز می شود

1399/10/23 - 13:25 - کد خبر: 35795 نسخه چاپی

نصر: رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به تولید گیاهان دارویی و گل های گلخانه ای در تبریز، گفت: گل های مقاوم به شرایط کوهستانی می توانند جایگزین چمن فضاهای سبز و پارک ها شود.

به گزارش نصر، اکبر فتحی روز سه شنبه در بازدید از طرح ها و گلخانه های تفرجگاه عون بن علی تبریز، اظهار کرد:  اجرای گلخانه ها، طرح ها و فعالیت های در حال انجام در حوزه تولید گل و نهال و گیاهان دارویی در تفرجگاه عینالی تبریز زمینه مناسبی برای توسعه فضای سبز تبریز است. 
وی با بیان اینکه در تولید گل های زینتی و دارویی و نهال دغدغه ای وجود داشت که این محصولات با کمترین مصرف آب تولید شود، گفت: سازمان توسعه و عمران عون بن علی و پارک طبیعت موفقیت هایی در این خصوص بدست آورد که می توان از این گل ها به عنوان جایگزین چمن در فضای سبز و پارک ها استفاده کرد و مصرف آب در سطح شهر را کاهش داد که از لحاظ فنی و زیباسازی شهری مناسب خواهد بود.
فتحی ادامه داد: شورای فنی شهرستان ها و شهرداری ها می توانند با توجه به خاصیت دارویی و زیبایی و مصرف کم آب این گل ها ، از آنها در پارک ها و فضای سبز استفاده کنند.
وی تاکید کرد: مناطقی از مراتع عون بن علی می تواند بهترین محل برای سرمایه گذاری در تولید این گل ها باشد و با توجه به افزایش ذائقه مردم در مصرف گیاهان دارویی زمینه سرمایه گذاری برای سرمایه گذاران فراهم شده است و ایجاد تفاهم نامه با سازمان جهاد کشاورزی استان،  به سازمان عون ابن علی کمک خواهد کرد تا دستاوردهای خود را وارد بازار و از منابع و اراضی ملی در جهت توسعه استفاده کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی در ارتباط با تولید گل و گیاه گفت: تولید گل و گیاه دارویی و زینتی در استان به صورت پراکنده انجام می شود و به همین خاطر سرمایه گذاران قادر به تجارت گل و گیاه نیستند؛ به این منظور محلی باید برای تولید این محصولات مشخص شود تا تاجران داخلی و خارجی از آنجا تجارت خود را انجام دهند که خوشبختانه سازمان عون بن علی زمینی به وسعت پنج هزار مترمربع را آماده و سازمان جهاد کشاورزی با توجه به تکالیف خود در بخش صنعت، تدبیر، توسعه از اجرای این پایانه استقبال کرده و سرمایه گذاران را برای سرمایه گذاری در این بخش تشویق می کند. 
وی افزود: به طور قطع سازمان جهاد کشاورزی در اجرای این پایانه از سازمان عون ابن علی حمایت کرده و طبق تفاهم نامه به تکالیف تعیین شده در سازمان جهاد کشاورزی و مدیریت شهرستان پایبند خواهد بود.

صرفه جویی حداکثری در هزینه ها اولویت است
مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عون ابن علی نیز با بیان اینکه در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و تأمین بخش عظیمی از نیازهای فضای سبز با بهره برداری از گلخانه جدید و مدیریت هزینه، طرح های متنوع گلکاری با هزینه کم ولی پربازده نسبت به سال های قبل در این مجموعه  اجرا شده است، گفت: در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی با تدبیر و مدیریت نیروهای انسانی ماهر واحد فضای سبز و احداث گلخانه های جدید، بخش عظیمی از نیازهای فضای سبز همچون نازگوشتی، نازصورتی، نازفرانسه و دم عقربی در گلخانه های عینالی تولید شده است که مقاوم به شرایط کوهستانی عینالی و بهترین گزینه برای جایگزینی بجای چمن هستند.
شمس الله فیروزیان با بیان اینکه تدابیر لازم صورت گرفته تا این کاهش قابل ملاحظه در خرید گلها نسبت به سالهای گذشته در رسالت سازمان برای فراهم نمودن محیط زیبا و ایجاد شادابی با گلکاری و توسعه فضای سبز، مانع آفرینی نکند، افزود:  در گام بعدی، نگهداری صحیح گلهای بومی تولیدی گلخانه های عینالی  و عدم تعویض فصلی آنها کمک شایانی در بحث صرفه جویی هزینه ها و کاهش بار مالی برای سازمان خواهد بود.
وی ادامه داد: با عنایت به احداث گلخانه دوم در سال گذشته و گلخانه سوم در سالجاری ، تمام تلاش مان تولید، تکثیر و پرورش انواع گلهای فصلی، درختان و درختچه های زینتی و گیاهان دارویی در راستای استفاده از حداکثر ظرفیت این گلخانه ها برای رسیدن به خودکفائی و افزایش راندمان تولید با صرف کمترین هزینه است.
فیروزیان اضافه کرد: از اوایل مهرماه با قلمه گیری درختان لیلکی، زبان گنجشک، اقاقیا، بلوط و یاس داوودی و بذرگیری گلهای اطلسی، لاله عباسی، جعفری و ختمی سعی کردیم قبل از سرمای زمستان به اندازه کافی جهت ادامه روند تولید صورت گیرد و در هفته های اخیر شاهد ریشه دهی گیاهان دارویی زوفا، رزماری، به لیمو وعطرشاهی هستیم.
مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عون ابن علی با بیان اینکه این بذرها از نوع مرغوب و عاری از هرگونه آفت است و طبق برنامه زمانبندی بذرپاشی می‏شود و با اجراشدن کامل این برنامه وتولید، تکثیر و پرورش، نیازهای فضای سبز عینالی با کمترین هزینه تأمین می گردد گفت: در سالجاری تعداد ۶۹هزار و ۴۹۵ گلدان گل های موردنیاز مقاوم به شرایط کوهستانی عینالی همچون ناز گوشتی، ناز صورتی، ناز فرانسه ودم عقربی در گلخانه های عینالی تولید و زیرکاشت رفت که نشان از پویایی و هدفدار بودن گلخانه های عینالی می باشد.
به گزارش ایرنا، تفرجگاه کوهستانی عینالی با ۵ هزار و ۶۰۰ هکتار وسعت در شمال شهر تبریز واقع شده و بزرگ ترین تفرجگاه کوهستانی کشور به شمار می رود.
انتهای پیام/
گل های مقاوم به شرایط کوهستانی جایگزین چمن فضای سبز می شود خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار