خبر/
کاهش دوره بیماری کووید-۱۹ حتی برای یک روز از میلیونها ابتلای جدید میکاهد
نصر: مطالعات جدید حاکی از آن است که واکسن یا دارویی که بتواند حتی یک روز طول دورهی بیماری کووید-۱۹ را کوتاهتر کند، میتواند باعث جلوگیری از ابتلای هزاران نفر و صرفهجویی میلیاردها دلار شود.
به گزارش نصر، مطالعات جدید حاکی از آن است که واکسن یا دارویی که بتواند(حتی یک روز) طول دورهی بیماری کووید-۱۹ را کوتاهتر کند میتواند باعث جلوگیری از ابتلای هزاران نفر و صرفهجویی میلیارد ها دلار پول شود. این تحقیقات تحت هدایت بروس لی(Bruce Lee) و همکارانش در مدرسهی عالی CUNY انجام شده و در مجله PLOS Computational Biology منتشر است.
درحالی که بیشتر گفتگوها پیرامون واکسن و داروی کووید-۱۹ بر پیشگیری و درمان عفونت تمرکز دارد اما دارو و واکسنهای دیگری که الزاما باعث جلوگیری و بهبود بیماری نمیشوند بلکه طول دوره بیماری را کاهش میدهند نیز میتوانند مفید باشند.
لی و همکارانش برای توضیح اهمیت کاهش دورهی بیماری یک مدل محاسباتی از نحوه پخش ویروس کووید-۱۹ ایجاد کردند تا نشان دهند که چگونه دارو یا واکسنی که بتواند طول بیماری را کاهش دهد میتواند تاثیرات اقتصادی و درمانی بیماری را بهبود بخشد.
بر طبق این شبیهسازی مشخص شد که کاهش طول بیماری تنها یک چهارم مبتلایان برای نصف روز میتواند از ابتلای ۱.۴ میلیون نفر و بستری شدن ۹۹ هزار نفر جلوگیری کند و باعث صرفهجویی ۲۰۹.۵ میلیارد دلاری شود. در شرایط یکسان کاهش ۳.۵ روزه دوره بیماری همین تعداد از مبتلایان میتواند باعث جلوگیری از ابتلای ۷.۴ میلیون نفر شود و اگر این درمان روی ۷۵ درصد مبتلایان انجام شود از ابتلای ۲۹.۷ میلیون نفر جلوگیری شده و ۸۵۶ میلیارد دلار صرفهجویی میشود.
این یافتهها هدایتگر تحقیقات دیگر در زمینهی دارو و واکسن های کاهش دهنده طول بیماری است و همچنین به سازمانهای دولتی کمک میکند تا برای عرضه این محصولات و نحوهی پرداخت هزینههای آن برنامهریزی کنند.
جیمز مکنیل (James McKinnell) که یکی از نویسندگان این مقاله است میگوید: این تحقیقات به ما نشان میدهد که تولید واکسن و داروهای کووید-۱۹ باید با تمرکز بر تاثیرات بیماری و در جهت کاهش شیوع بیماری انجام شود و نباید فقط منافع یک بیمار مورد نظر باشد. درمان گسترده به همراه سایر روشهای پیشگیری میتواند نقطه عطفی برای پایان این همهگیری باشد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا