نیروگاه تبریز بازتوانی می‌شود

1399/10/18 - 15:52 - کد خبر: 35508 نسخه چاپی

نصر: نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نیروگاه تبریز فرسوده شده است و به طور اساسی نیاز به تغییر تکنولوژی دارد، گفت: توافق اولیه برای بازتوانی این نیروگاه با مجموعه شستا و صندوق بازنشستگی انجام شده است.

به گزارش نصر، محمدحسین فرهنگی روز پنجشنبه در جلسه شورای اداری آذربایجان شرقی افزود: در این خصوص مطالعه نادرستی توسط یک شرکت در خصوص نیروگاه تبریز انجام شده بود که اصلا مربوط به این نیروگاه نبود و کپی شده از جای دیگری بود.
وی ادامه داد: مذاکراتی انجام شد تا پژوهشگاه نیرو مطالعاتی انجام دهد و براساس آن مطالعات و با موافقت صندوق بازنشستگی و تامین اجتماعی نیروگاه جدیدی با مصرف آب و سوخت کمتر و تولید برق بیشتر در همان سایت ایجاد شود.
یکی دیگر از نماینده های مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی هم در خصوص قطع گاز نیروگاه تبریز، گفت: نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و استاندار آذربایجان شرقی پیگیر اتصال گاز نیروگاه تبریز هستند.
حجت الاسلام محمدرضا میرتاج الدینی افزود: میزان مصرف گاز روزانه نیروگاه تبریز ۲.۵ میلیون متر مکعب است در حالی ک مصرف گاز نیروگاه های برخی استان ها بیشتر از این نیروگاه است ولی گاز آنها قطع نشده است.
وی ادامه داد: قطع گاز نیروگاه تبریز در حالی اتفاق افتاده که مصرف گاز آذربایجان شرقی در حدود ۳۸ میلیون مترمکعب است ولی در سال گذشته این میزان به ۴۰ میلیون مترمکعب رسیده بود.
حجت الاسلام میرتاج الدینی در خصوص بودجه عمرانی کشور نیز گفت: از سال ۱۳۹۲ تا کنون سهم بودجه عمرانی کشور کاهش یافته است به طوری که از ۲۰ درصد در سال ۱۳۹۲ به ۱۵ درصد در سال جاری رسیده و در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نیز به ۱۱ درصد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: بودجه عمومی دولت در حدود ۹۳۰ هزار میلیارد تومان می باشد که از این میزان ۱۰۳ هزار میلیارد تومان برای بودجه های عمرانی در کل کشور در نظر گرفته شده است.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این بودجه حتی اگر ۱۰ برابر هم بشود نمی توان کار گسترده و جهشی در عرصه عمرانی در کشور انجام داد.
وی گفت: اینکه بودجه های عمرانی در کشور سیر نزولی پیدا کرده ناشی از برنامه های غلط در برنامه ریزی کشور است و اگر برنامه درست نباشد کم کم به نقطه ای خواهیم رسید که تمام درآمد دولت برای مصارف و هزینه های جاری استفاده شود.
حجت الاسلام میرتاج الدینی ادامه داد: برای جبران کاهش و کمبود اعتبارات عمرانی سه راه وجود دارد که یک راه این است که مردم را در پروژه های عمرانی مشارکت دهیم و تنگ نظر نباشیم.
وی اظهار کرد: راه دوم جذب سرمایه خارجی و داخلی برای پروژهای بزرگ در قالب فاینانس است که برای نمونه می توان به پروژه انتقال آب ارس به تبریز اشاره کرد که نیاز مبرم برای استان است و پیگیری های مدیریت ارشد استان در این خصوص جای قدردانی دارد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی گفت: راه سوم استفاده از اعتبارات ویژه برای موارد خاص می باشد که با تلاش مدیریت ارشد استان و نمایندگان مجلس می توان بخشی از اعتبارات منطقه ای و استان را افزایش داد .
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این جلسه در خصوص استفاده از مازوت در نیروگاه تبریز گفت: در رابطه با مصرف انرژی در بین دو راهی قرار داریم که یا باید آلودگی را تحمل کنیم و یا تولید برق را کاهش دهیم.
جواد رحمتی ادامه داد: ما موافق این وضعیت نیستیم ولی افزایش حدود ۱۸ درصدی مصرف گاز در کشور به لحاظ روندی که در گذشته داشتیم روند طبیعی نبود به همین خاطر سهمیه ای که وزارت نفت به وزارت نیرو داده بود اولویت به نیروگاه هایی داده شد که سوخت دوگانه دارند تا سوخت غیرگاز را جایگزین کنند.
وی افزود: پیگیر سهمیه گاز برای نیروگاه تبریز بودیم ولی محقق نشد و مجوز استفاده از مازوت دریافت شد که به دنبال پایداری جوی هوا و استفاده از مازوت در نیروگاه تبریز با آلودگی هوا مواجه شدیم.
رحمتی گفت: از گذشته مصوباتی برای بهینه سازی مصرف سوخت در تمام دستگاه های استان داشتیم که استفاده از انرژی تجدید پذیر در ادارات و نصب پنل های خورشیدی به عنوان یک تکلیف قانونی به دستگاه ها بخشنامه شد ولی متاسفانه بیشتر ادارات یه این مساله توجه نکردند.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه اگر نیروگاه تبریز خاموش می شد با کاهش تولید برق مواجه می شدیم ناچار بودیم نیروگاه فعال بماند .
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی با بیان اینکه استان به لحاظ بحث های زیرساختی در تولید انرژی در وضعیت سربه سر قرار دارد، گفت: ۱۷۰۰ مگاوات قبل از دولت تدبیر و امید در استان تولید می شد که اکنون به ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات افزایش یافته و تقریبا برابر با مصرف استان است .
رحمتی در خصوص کاهش سهم بودجه های عمرانی در کشور به دلیل افزایش هزینه های جاری نیز گفت: صدمات افزایش بدنه دولت در گذشته را اکنون متوجه هستیم و هر دولتی که سرکار بیاید ابتدا باید به نسبت درآمدهایی که دارد حقوق کارکنان را نپردازد و در نهایت پول های باقیمانده را برای هزینه های دیگر همچون عمرانی و سایر خدمات صرف کند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی اظهار کرد: تصمیماتی همچون فروش اموال دولت برای پرداخت یارانه مردم در راستای اهداف توسعه اقتصادی کشور نیست و همه دستگاه ها اموال اداری را برای تحقق تعهدی که مجلس به عهده دولت گذاشته است به فروش می رسانند.
انتهای پیام/
نیروگاه تبریز بازتوانی می‌شود خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار