خبر/
زنگ خطر چاقی در جمعیت دانش آموزی به صدا در آمده است
نصر: وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه با جمیعیت دانش آموزی روبروییم که 30 درصدشان در معرض خطر چاقی قرار دارند و زنگ خطر بزرگی به صدا در آمده است که ناشی از سبک زندگی افراد است گفت: یک محصول این سبک زندگی، کم تحرکی است. کرونا هم آمده و این وضعیت را تشدید کرده است و به همین خاطر باید به طور ویژه کار کنیم.
به گزارش نصر، محسن حاجی میرزایی در نشست مدیران کل آموزش و پرورش و معاونان تربیت بدنی و سلامت استان ها با موضوع بسته تحولی کنترل وزن و چاقی دانش آموزان(کوچ) که از طریق ویدئوکنفرانس و در شبکه شاد پخش شد با اشاره به اینکه آموزش و پرورش، آینده ساز است گفت: ممکن است بسیاری افراد این جمله را به کار ببرند اما به لوازم و محتوای عمیقی که این گزاره ایجاد می کند توجه نکنند.
وی افزود: همه آرمان هایی که برای آینده این سرزمین داریم در تعلیم و تربیت نهفته است. اگر به سلامت روانی، انتقال و پایداری ارزش ها و مصونیت بخشی نسبت به آسیب های اجتماعی فکر می کنیم، اگر به نقش آفرینی اجتماعی دانش آموزان اهمیت می دهیم و توانمندی ملی برای ما اهمیت دارد، نقطه آغازین، توجه به تعلیم و تربیت است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه هرچقدر جامعه عمیق تر یاد بگیرد، رفتارهای سنجیده تر و مناسب تری خواهد داشت گفت: همه آنچه در جست و جویش هستیم یادگرفتنی است و هیچ کدام با ما زاده نشده است. همه چیز را به تدریج فرا گرفته ایم و هرچقدر این یادگیری متنوع تر باشد زندگی ما با آرامش بیشتر همراه است و حیاتمان پربارتر خواهد بود.
حاجی میرزایی با اشاره به اهداف سندتحول بنیادین مبنی بر تعلیم و تربیت دانش آموزان در ساحت های شش گانه گفت: تربیت در شش ساحت تربیتی، متوازن است و توجه توامان به همه ساحت ها لازم است. تربیت دانش آموز تک بعدی و تک ساحتی بسنده و کافی نیست. ورزش و سلامت جسمی تنها یک تفنن و سرگرمی نیست، بلکه بخشی از تربیت واقعی است.
وی افزود: اقبال خانواده ها در شرایط کرونا به طرح کوچ و شرکت بیش از 13 میلیون در برنامه سنجش شاخص توده بدنی، نشان می دهد باید از این فرصت به نحو احسن استفاده کنیم. کنترل وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان، یک کار بزرگ ملی و فراتر از وزارت آموزش و پرورش است. باید دستگاههای مرتبط روی داده های به دست آمده این طرح کار کنند. با جمیعیتی روبروییم که 30 درصدشان در معرض خطر چاقی قرار دارند و زنگ خطر بزرگی به صدا در آمده است که ناشی از سبک زندگی افراد است و یک محصول این سبک زندگی، کم تحرکی است. کرونا هم آمده و این وضعیت را تشدید کرده است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه باید ما هم فعالیت های خود را تشدید و به صورت ویژه کار کنیم اظهار کرد: باید برای بهبود وضعیت مداخله کنیم. حتما با وزارت بهداشت و وزارت ورزش همکاری می کنیم تا این کار به نحو مناسبی استمرار یابد. جسم را مرکَب روح می دانیم. جسم سالم، شاداب و توانمند لازمه تعالی روحی است.
حاجی میرزایی افزود: طرح کوچ یک اقدام راهبردی مهم است. قطعا باید در شوای عالی آموزش و پرورش این طرح را تصویب کنیم. برنامه درسی ما باید هر شش ساحت تربیتی را پوشش دهد. در تدوین محتوای یادگیری و طراحی موقعیت های یادگیری باید موقعیت هایی را مدنظر قرار داد که نتیجه آن تحرک و پویایی بیشتری باشد. این مسئله بین بخشی و فرادستگاهی است و نیازمند یک همکاری و هماهنگی ملی است.
وی با بیان اینکه ویژگی مهم ما این است که بسیار از امور آموزشی و تربیتی همواره با خواست خانواده ها پیش می رود و خانواده ها با اشتیاق آن را دنبال می کنند گفت: یک رسالت سنگین بردوش ماست و باید از لحظه لحظه این فرصت استفاده کرد. وقتی خانواده ها با رغبت و تمایل فرزندانشان را به ما می سپارند باید تمهید و تدبیر کنیم که مشکلات را کاهش دهیم. گزارش این اقدام در دولت ارائه می شود. باید برای آنها که در معرض عدم امنیت غذایی هستند فکر شود. تا کنون داده ملی ثبتی و آمار قابل اتکایی در این حوزه نداشته ایم. اطلاعات طرح برای وزارت رفاه نیز قطعا راهگشاست.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به حمایت از اقشار محروم گفت: چگونگی تشخیص میزان محرومیت افراد همواره مشکل بوده اما اکنون یک شاخص مهم درباره سوء تغذیه داریم. ما باید صداوسیما را فعال کنیم. رئیس سازمان صداوسیما هم اشتیاق فراوان نشان داد چرا که آموزش سبک زندگی سالم باید جزو برنامه های مستمر و همیشگی رسانه ملی باشد. باید با وزارت صنعت و مجموعه صنایع غذایی نیز وارد گفت وگوهای جدی شویم. آینده ای که اینگونه ساخته می شود افرادی را تربیت می کند که نمی توانند مشارکت موثر داشته باشند و هزینه درمان و بهداشت را بالا می برند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا