تبریزیم(13)/
له له بیگ کوچه سی تبریز
نصر: در ادامه معرفی محلات قدیمی تبریز به محله کوی له له بیگ می رسیم؛ محله ای که از جمله کوی های نوبر تبریز به شمار می رود.
به گزارش نصر، یکی از کوی های وابسته به محله نوبر که بسیار قدیمی و معروف است کوى له له بيک است.
قبل از احداث خیابان طالقانی (شاه سابق) و خیابان امام (ره) گذر معروف مردم از محله چرنداب از مقابل قانلی مسجد به طرف میارمیار و قالا قاپوسی منتهی می شد یک گذر هم از جنوب ارک وجود داشت که آخرش به محوطه مسجد شعبان و دوره در بندی و میدان شهرداری امروزی مربوط می شد و بعد از احداث خیابان تربیت و خیابان پهلوی سابق کوى لله بیک در محدوده ای قرار گرفت.
امتداد له له بیک و دوره دربندی از مقابل درب خیابان دمیر قاپی گذشته به محدده عالی قاپو ( استانداری ) می رسید.
کوی لله بیک به نام شخصی از درباریان قاجار که سرپرستی ولیعهد را به عهده داشت اسم گذاری شده است.
له له به معنای سرپرست و تعلیم دهنده فرزندان شاهان را گویند.
در تاریخ جغرافیای دارالسلطنه تبریز آمده است که محله له له بیگ روزگاری قسمتی از گورستان متروکه ای بوده که بعد از طرف حکومت به مردم واگذار شد تا آباد کردند و بعضی از بزرگان قدیمی محله می گفتند در زمان حکومت جهانشاه بن قرایوسف بایندری از خاندان ترکمانان قراقویونلو این محله بر علیه ظلم و ستم حکومت در تبریز دست به شورش و قیام زده و مبارزاتی را انجام داده و از حکومت حقوق و مطالبات خود را دریافت کردند.
نام این کوی در حال حاضر کوی پوشاری و قبلا صامت بود.
در گذشته یک یخچال قدیمی در این محله وجود داشت و اکنون، اداره آموزش و پرورش ناحیه 3، مدرسه قدس و از همه مهم تر مؤسسات انتشارات و مطبوعات مهدآزادی و عصر آزادی به این محله اعتبار خاصی بخشیده است.
این کوی سابقه اماکن فرهنگی و تجاری و مسکونی را برای خود دارد و دفتر نمایندگی چند روزنامه و دفتر مرکزی روزنامه مهد آزادی هم دایر است.
انتهای پیام/
نصر