فرشته های سپیدپوش را ارج نهیم

1399/09/30 - 17:30 - کد خبر: 34314 نسخه چاپی

نصر: دلسوزند و فداکار. سرشار از عطوفت و مهربانی. لبخند از سیمایشان گم نمی شود. دست نوازشگر دارند و قلبی پر مهر.

عاشق شغل شان هستند و متعهد به کار. حرفه ای مقدس و ارزشمند به نام پرستاری، که باید به احترام همه پرستاران تمام قد ایستاد. فرشته های سپید پوش هستند که درد بیمار را تسکین می بخشند و به او نوید حیاتی دوباره می دهند.
مقام معظم رهبری، پرستاران، این سپیدپوشان سخت کوش را، همانند فرشتگان رحمت و ملائکه آسمانی می دانند و درباره ایشان می فرمایند: «آن وقت که بیمار از همه جا دستش کوتاه است، در آن ساعاتی که حتی همسر، فرزندان و پدر و مادر بیمار هم بالای سرش نیستند، چشم امیدش بعد از خدا، به پرستار است، و این پرستار است که مثل ملائکه آسمانی، مثل فرشتگان رحمت، به دردها، مشکلات و نیازهای جسمی و عاطفی او پاسخ می دهد».
شغل پرستاری می تواند یکی از راه های قرب به خداوند و دست یابی به کمال انسانی باشد. در سخنان ائمه معصومان خدمت به همنوعان، از بهترین عبادت ها و ارزش های انسانی شمرده شده است.حضرت زینب(س) که به ‌عنوان پرستار در صحرای کربلا شناخته می‌شوند، این سنت حسنه را از مادر گرامی شان حضرت فاطمه آموخته ‌اند. در جریان واقعه کربلا، امام سجاد(ع) به‌ شدت بیمار بود و حضرت زینب(س) پرستاری از آن حضرت را به‌عهده داشت.
تنها کسانی می توانند به شغل پرستاری و مراقبت از بیماران بپردازند که از انگیزه بالا، قدرت تحمل، دل سوزی و بردباری بهره مند باشند. بزرگداشت و ارج گذاری مقام پرستار، خود بیانگر ارزش اجتماعی و جایگاه والای شغل پرستاری در اسلام است. زیرا همه می دانیم که پاداش های مادی نمی تواند جبران کار طاقت فرسای پرستاران باشد.
بر اساس استانداردهای جهانی برای هر تخت بیمار ۲.۵ پرستار باید وجود داشته باشد که نصف این آمار در ایران وجود دارد و در آذربایجان شرقی نیز برای هر تخت بیمارستانی ۱.۲ پرستار وجود دارد که رقم بسیار پایینی به شمار می رود.
در حال حاضر 9 هزار پرستار در بخش های مختلف درمانی آذربایجان شرقی مشغول خدمت هستند که از این تعداد 80 درصد خانم هستند. با وجود این اما بخش سلامت استان با کمبود حدود 4 هزار پرستار مواجه است. هر چند که از زمان شیوع بیماری کرونا تاکنون 1300 پرستار در مراکز درمانی استان جذب شده اند.
پرستاران در بخش های مختلف نظام سلامت موظف به انجام ۱۵۰ ساعت کاری هستند که این ساعات در شرایط کرونایی به بیش از ۲۵۰ ساعت افزایش پیدا کرده است و تحمل کار در چنین وضعیتی با لباس های مخصوص که توان غذا خوردن را نیز از فرد می گیرد، بسیار سخت و طاقت فرسا می باشد. بسیاری از این پرستاران روزها و ماههاست که از خانواده شان دور افتاده اند و فشار روحی و جسمی بسیاری تحمل می کنند. با این حال بزرگوارانه اوضاع وخیم کرونایی در محیط کار را تحمل می کنند و خم به ابرو نمی آورند.
به نظر می رسد موج چهارم کرونا در کشور و آذربایجان شرقی طی ماه های آینده قابل پیش بینی است. چنین بحرانی که 10 ماه به طول انجامیده و شاید برای ماه ها نیز تداوم یابد، نیازمند رسیدگی بیشتر به مطالبات پرستاران است تا این بیماری با تلفات پایین تر پشت سر گذاشته شود.
شیوع ویروس کرونا جایگاه و ارزش والای شغل پرستاری و در عین حال مشکلات متعدد آنان را بیش از بیش نمایان کرد. طی این مدت 5 نفر از جامعه پرستاری استان به دلیل ابتلا به بیماری کرونا شهید شده اند و 3 هزار نفر نیز به کرونا مبتلا شده و 80 نفر نیز به علت ابتلا به این بیماری در قرنطینه هستند.
 این عزیزان با اینکه خسته و فرسوده شده اند اما همچنان پای کار خدمت به بیماران  هستند. متاسفانه تاکنون از طرف مسئولان ذی ربط به مشکلات شان رسیدگی نشده است. مشکلاتی مثل نبود امنیت شغلی، تبدیل وضعیت شغلی، معیشت، حقوق و مزایای پرستاران همچنان پابرجا است.

طاهر خیری/روزنامه نگار

انتهای پیام/
فرشته های سپیدپوش را ارج نهیم نصر


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار