خبر/

۲۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های حوزه دریاچه ارومیه لایروبی شد

1399/09/28 - 19:24 - کد خبر: 34186 نسخه چاپی

نصر: معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان‌شرقی گفت: بیش از ۲۰۰ کیلومتر از مسیر چهار رودخانه پرآب حوزه دریاچه ارومیه در این استان لایروبی شده است.

به گزارش نصر، مجتبی جلیل زاده روز جمعه در گفت و گویی اظهار کرد: عملیات لایروبی در پنج سال گذشته بیش از ۸۰ کیلومتر در رودخانه آجی چای، ۱۷ کیلومتر در رودخانه قلعه چای و بقیه رودخانه ها با اعتبار ۷۰۰ میلیارد ریال انجام شده است.

وی اهداف لایروبی رودخانه های حوزه دریاچه ارومیه را تسهیل جریان آب در مواقع سیلابی و هدایت آن به دریاچه ارومیه، ساماندهی برداشت های غیر مجاز آب از رودخانه ها و کاهش خطر سیلاب برای زمین های کشاورزی در حاشیه رودخانه ها اعلام کرد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی با بیان اینکه ۱۵ کیلومتر از  رودخانه مردق چای نیز لایروبی شده است، گفت: امسال نیز ۹ کیلومتر آن لایروبی می شود که پنج کیلومتر آن در حوزه شهرستان ملکان است.

وی افزود: برای لایروبی مردق چای ۴۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است که با اتمام آن گلوگاه هایی که سیلاب در آنجا می ایستد و مانع حرکت به دریاچه اورمیه شده و خسارات زیادی می زند برداشته می شود تا سیلاب ها به راحتی به دریاچه ارومیه بریزند.
بنا به این گزارش، دریاچه ارومیه در قالب طرح‌های ستاد احیا قرار است تا سال ۱۴۰۴ به تراز اکولوژیک خود برسد که حدود ۱.۵ تا ۲ سال از برنامه عقب است؛ این دریاچه از اواسط دهه ۱۳۸۰ شروع به خشک شدن کرد و بنا بر آمار بین‌المللی تا سال ۲۰۱۵ میلادی حدود ۸۰ درصد از مساحت آن خشک شد.
تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۴۴ تا سال ۱۳۷۲ خورشیدی، بین یک هزار و ۲۷۴ متر تا یک هزار و ۲۷۸ متر متغیر بود، اما از این تاریخ به بعد روند کاهشی تراز دریاچه آغاز شد و تا سال ۱۳۹۳ کاهش متوسط سالانه ۴۰ سانتی متر و در مجموع ۸ متر از تراز دریاچه ارومیه به ثبت رسید.
پس از تصویب طرح نجات دریاچه ارومیه و با وجود تغییر نداشتن چشمگیر بارش‌های حوضه در چهار سال گذشته، تراز دریاچه ارومیه نسبت به تراز احتمالی از روند گذشته با افزایش همراه شد که این نشان دهنده توقف روند کاهشی و تثبیت وضعیت دریاچه است.
انتهای پیام/
۲۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های حوزه دریاچه ارومیه لایروبی شد خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار