مدیرکل اداره دامپزشکی استان:

نتایج آزمایش آنفلوآنزای پرندگان در آذربایجان‌شرقی منفی است

1399/09/12 - 14:58 - کد خبر: 33156 نسخه چاپی

نصر: مدیرکل اداره دامپزشکی آذربایجان‌شرقی گفت: نتایج آزمایش تمام نمونه‌ها و موارد مشکوک به ‌آنفلوآنزای پرندگان محلی و وحشی در استان منفی است.

به گزارش نصر، امیرحسین بهداد روز چهارشنبه در گفت و گویی اظهار کرد: بر اساس پایش ها و آزمایشات انجام شده، مشاهده میدانی و گزارشات رسیده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در آذربایجان شرقی وجود ندارد. 
وی افزود: گروه های مشترک پایش و رصد محیط زیست و دامپزشکی برای سلامت پرندگان در آذربایجان شرقی در استان فعال هستند و بر اساس نمونه برداری های انجام شده تاکنون هیچ موردی از بیماری آنفلوآنزا مشاهده نشده است. 
بهداد ادامه داد: نمونه برداری از تالاب ها و طیور بومی نشان می دهد که هیچ مورد از بیماری یاد شده در آذربایجان شرقی وجود ندارد و بر این اساس حیات وحش، طیور بومی و مرغداری های صنعتی استان از آنفلوآنزای حاد پرندگان پاک هستند. 
وی افزود: تمام آزمایشات مربوط به آنفلوآنزای پرندگان در عرض چهار تا پنج ساعت در آزمایشگاه های مجهز استان انجام می شود و تا کنون نگرانی از این بابت وجود نداشته است، ولی با این حال با حساسیت تمام و دقت کامل رصد و پایش آنفلوآنزای پرندگان در آذربایجان شرقی انجام می شود. 
به گزارش ایرنا، ویروس بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان H۵N۱ بین انسان و پرندگان مشترک است.
ویروس آنفلوآنزا سندرم‌های متعددی از آلودگی‌های بدون علامت تا آلودگی خفیف دستگاه تنفسی فوقانی و کاهش تولید تخم، بیماری عمومیت یافته با علائم تنفسی، رال (خس خس سینه)، ریزش اشک، سینوزیت، سیاه شدن قسمت‌های بدون پر مانند تاج و ریش، تورم سر و صورت، ژولیدگی پرها، اسهال، و بروز درگیری سیستم عصبی همراه با مرگ سریع را در پرندگان ایجاد می‌کند.
دوره نهفتگی در اشکال مختلف بیماری متفاوت و بین چند ساعت تا سه روز در یک پرنده و در یک گله تا ۱۴ روز است. طول این دوره به میزان آلودگی ویروسی، راه عفونت، گونه پرنده، قدرت بیماری‌زایی ویروس و عوامل محیطی مانند گرد و غبار و آمونیاک بستگی دارد.
بیماری آنفلوآنزا فوق حاد در طیور تخم‌گذار و مادر شروعی ناگهانی و دوره‌ای کوتاه بین سه تا ۷ روز دارد.
انتهای پیام/
نتایج آزمایش آنفلوآنزای پرندگان در آذربایجان‌شرقی منفی است خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار