به گزارش نصر، آژانس خبری تحلیلی نصر به منظور معرفی این غذاهای دلپذیر بخش ویژه ای با نام "میتباخ" را ایجاد کرده است که قرار است در این بخش نحوه پخت این غذاها را نیز معرفی نماید.
در اولین قسمت از این مجموعه مطالب نحوه پخت آبگوشت خوشمزه سرآشپزهای آذربایجان را معرفی می کنیم , امیدواریم این سلسله مطالب بتواند در معرفی این ظرفیت ها اثرگذار باشد.
آبگوشت
مواد لازم:
گوشت گوسفندی با استخوان و چربی : ٥٠٠ گرم
(بهتر است گوشت شما ٢٥٠ گرم و ٢٥٠ گرم هم استخوان آن باشد)
دنبه (چربي گوسفند) : ٥٠ الي ١٠٠ گرم
لوبیا سفید : ٢/١ پيمانه
نخود: ٢/١ پيمانه
پياز : يك عدد بزرگ
گوجه فرنگي : ٣ تا ٤ عدد
سيب زميني متوسط : ٢ عدد
رب گوجه فرنگي : ٢ قاشق
سير خام : ٣ حبه
نمك، فلفل، زردچوبه: به اندازه كافي
مرحله اول
حبوبات را از شب قبل خیس کرده و ۲ تا ۳ بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. اگر فراموش کردید حبوبات را بجوشانید و آب را دور بریزید.
گوشت، دنبه، لوبیا، گوجه فرنگی، نخود و سیر و پیازی که از وسط دو قسمت کردیم را داخل قابله ریخته و ۶ برابر حجم تمامی مواد آب اضافه میکنیم. بهتر است مقدار آب اضافه شده به قدری باشد که حین مراحل پخت دیگر آبی اضافه نکنید تا طعم آبگوشت بهتر شود اما اگر آب بیشتری احتیاج بود حتما از آب جوش استفاده کنید.
مرحله دوم
در قابلمه را بسته و شعله را اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب به جوش آید سپس کفهای روی سطح آب را به وسیله یک قاشق جدا کنید.
زردچوبه و فلفل را اضافه کرده، در قابلمه را ببندید و شعله را ملایم کنید تا آبگوشت آرام آرام بپزد. یکی از رموز لذیذ شدن این غذا آهسته پختن یا حرارت ملایم است.
مرحله سوم
بعد از حدود ۲ تا ۳ ساعت نوبت به اضافه کردن سیب زمینی و لیمو عمانیها میرسد. سیب زمینیها را از وسط نصف کرده و لیمو عمانیها را سوراخ کنید سپس داخل آبگوشت بریزید و پس از گذشت ۱۵ دقیقه رب گوجه فرنگی، نمک و دارچین را اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد ۱ تا ۲ ساعت آرام آرام بپزد. دقت کنید که لیمو عمانی باید در ۱ ساعت آخر مراحل پخت اضافه شود تا آبگوشت طعم تلخی نگیرد.
در این مرحله دنبه را بیرون آورده و با گوشتکوب بکوبید و دوباره داخل قابلمه برگردانید تا خوب پخش شود. پیازهای پخته شده را از آبگوشت خارج کنید.
غذا آماده است، در ظرفی مناسب سرو کرده و نوش جان کنید.
انتهای پیام/