نایب رییس کمیسیون امنیت ملی:
صلح قرهباغ با حضور تکفیریها در منطقه پایدار نیست
نصر: نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: صلح پایدار در قره باغ با حضور نیروهای تکفیری و بیگانگان پایدار نخواهد ماند و کشورهای منطقه این توانایی را دارند که آرامش را ایجاد و از صلح پایدار مراقبت کنند.
به گزارش نصر، «عباس مقتدایی» روز جمعه در گفتوگویی درباره صلح میان آذبایجان و ارمنستان برای پایان دادن درگیری قره باغ، افزود: رویکرد جمهوری اسلامی ایران ایجاد الفت بین کشورهای همسایه است و از ابتدای مناقشه، جمهوری اسلامی ایران با اعزام معاون وزیر امور خارجه خود به جمهوری آذربایجان و ارمنستان، بههمراه کشورهای خواهان، راهبردها و طرحهای خود را برای حل این مناقشه بیان کرد.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: معاون وزیر خارجه ایران گفت و گوهای لازم را با عالیترین مقامات طرفین مناقشه قره باغ انجام داد و طرح صلح خود را نیز تشریح کرد. البته معتقدیم هیچ کشوری نباید خاک کشور دیگری را اشغال کند و در عین حال همه اتباع و مهاجران این کشورها باید از آزادی در بالاترین سطح خود برخوردار باشند و از حقوقی که برای آنها در نظر گرفته شده، بهرهمند شوند.
مقتدایی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای قدرتمند منطقه دیدگاههایی در صلح قره باغ دارد که باید مورد توجه طرفین مناقشه و کشورهای منطقه قرار بگیرد، یادآور شد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس معتقد است که صلح پایدار در قره باغ با حضور نیروهای تکفیری و بیگانگان پایدار نخواهد ماند بلکه کشورهای منطقه این توانایی را دارند که آرامش را در منطقه ایجاد و از صلح پایدار مراقبت کنند.
وی ادامه داد: پیش از این، مواضع اصولی جمهوری اسلامی به درستی نشان داده که میتواند در بزنگاههای خاص که خطر در کمین کشورهای اطراف و همسایگان است، کمک کرده و از منافع خود و همسایگان منطقه مقابل نیروهای تکفیری که از سوی بیگانگان حمایت می شوند، دفاع کند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی به امنیت کشور و حفاظت از مرزهای خود بسیار حساس است و توجه ویژه ای به آن دارد، گفت: در صورت بروز هر گونه تحرکات خاص در مرزهای شمال غربی کشور، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی همان برخورد و رفتاری را خواهند داشت که پیش از این با نیروهای تکفیری در عراق و سوریه اعمال کردند و اجازه نمیدهند مرزهای کشور ناامن شوند.
مقتدایی با اشاره به توان اطلاعاتی و نظامی جمهوری اسلامی ایران که همسایگان نیز به آن اذعان دارند، گفت: تجربه تاریخی نشان داده که جمهوری اسلامی ایران واکنشهای دقیق، منطقی و مبتنی بر تدبیر و بازدارندگی لازم را برابر هرگونه تحرکات خاص دارد و آزموده را دوباره آزمودن خطا است.
وی خاطرنشان کرد: پیش از این کشورهای غربی و آمریکا با مستقر کردن نیرو در منطقه به دنبال اهدافی در عراق و سوریه بودند که مدافعان کشور آنها را سرجای خود نشاندند و نشان دادند که ایران اسلامی بر سر منافع ملی خود با هیچ کشور یا گروهی شوخی ندارد.
براساس این گزارش، درگیریهای نظامی میان نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان از ۶ مهرماه گذشته آغاز شد و با وجود دخالت میانجیگران بینالمللی سه بار توافق آتش بس میان دو طرف حاصل شد، اما این توافقها رعایت نشد تا این که توافق آتش بس و صلح در تاریخ بیست آبان (دهم نوامبر) میان دو طرف حاصل شد.
به ابتکار روسیه، سندی برای تحقق آتشبس کامل و رفع تمام خصومتها در منطقه درگیری قرهباغ به امضای «الهام علیاف» رئیسجمهوری جمهوری آذربایجان، «نیکول پاشینیان» نخستوزیر جمهوری ارمنستان و «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری فدراسیون روسیه رسید.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا