یک چشم پزشک هشدار داد:
تهدید بینایی با استفاده نادرست از رایانه و تبلت در ایام کرونایی
نصر: جراح و متخصص بیماریهای چشم با اشاره به شیوع کرونا و افزایش استفاده از موبایل، تبلت و رایانه به ویژه توسط کودکان، هشدارها و توصیههایی در این رابطه ارائه کرد.
به گزارش نصر، دکتر بهنام غفارزاده در گفتوگویی با بیان اینکه خشکی و خستگی چشم، چشم درد، سوزش، آبریزش و قرمزی چشم از جمله عوارض کوتاهمدت استفاده نادرست از موبایل، تبلت و رایانه است، اظهار کرد: استفاده بیرویه و کنترل نشده از این ابزارها در بلندمدت نیز میتواند باعث تاریدید و نزدیکبینی در افراد شود.
وی با تاکید بر اینکه رایانه، تبلت و موبایل باید ۱۰ تا ۲۰ سانتیمتر پایینتر از چشمها قرار گرفته و فاصله صفحه این ابزارها از چشم نیز باید حداقل ۳۵ تا ۵۰ سانتیمتر باشد، افزود: سر افراد در هنگام کار با رایانه، موبایل و تبلت باید به صورت مستقیم قرار بگیرد، به طوری که چشمها ۱۰ تا ۲۰ درجه به سمت پایین نگاه کند.
وی در ادامه اظهار کرد: افرادی که به مدت چند ساعت در روز با رایانه و موبایل کار میکنند، باید بعد از هر دو ساعت کار حداقل ۱۵ تا ۲۰ دقیقه به چشمانشان استراحت بدهند، به این شکل که به ناحیه دور نگاه کرده و یا چشمها را ببندند.
متخصص بیماریهای چشم تاکید کرد: البته باید بعد از هر ۲۰ دقیقه کار با رایانه، موبایل و تبلت، استراحت کوتاهی به چشمها داده شده و چشمها حداقل یک دقیقه استراحت کنند.
زمان استفاده از گوشی و رایانه توسط کودکان
وی با تاکید بر اینکه زمان استفاده از این ابزارها برای کودکان دو تا پنج ساله، ۲۷ دقیقه در روز است، ادامه داد: کودکان شش تا ۱۱ ساله نیز حدود ۵۰ دقیقه در روز میتوانند از رایانه، گوشی یا تبلت استفاده کنند.
غفارزاده با ارائه نکاتی در مورد بهداشت بینایی در کار با رایانه و موبایل، تاکید کرد: استراحت منظم و کوتاه مدت در این رابطه بسیار مهم است، چراکه وضعیت ثابت بدن و سر و چشم میتواند سبب خستگی شود؛ همچنین نگاه کردن به ناحیه دور مابین زمانهای استراحت نیز بسیار اهمیت داشته و پلک زدنهای مرتب نیز باعث میشود که احتمال خشکی و خستگی چشم کمتر شود.
وی رطوبت مناسب اتاق ویژه کار با رایانه و تبلت را نیز بسیار بااهمیت دانست و افزود: هر کاری که نزدیک به چشم انجام شود، به ویژه در سنین رشد، امکان دارد باعث کاهش بینایی و نزدیکبینی در افراد شود؛ این کارهای نزدیک میتواند شامل استفاده از موبایل، تبلت و رایانه بوده و یا کارهایی مثل بافت فرش و خیاطی باشد؛ در هر حال این کارها باید محدودتر شده و در حین انجام این امور بیشتر از چشمها مراقبت شود.
وی با تاکید بر اینکه برخلاف گفتهها، مراجعات به چشم پزشکان در ایام شیوع کرونا بیشتر نشده، بلکه کمتر شده است، افزود: کاهش مراجعات، این خطر را دارد که کودکانی که باید برای تست بینایی مراجعه کنند، در معرض تنبلی، کاهش و افت بینایی قرار بگیرند.
متخصص چشم پزشکی خاطرنشان کرد: با کاهش مراجعات به چشم پزشکان و استفاده نادرست و بیرویه از ابزارهایی مثل رایانه، تبلت و گوشی در ایام کنونی، حتما شاهد بروز مشکلات چشمی بعد از اتمام کرونا خواهیم بود.
وی در خاتمه به مشکلات غیرچشمی استفاده از این ابزارها نیز اشاره کرد و گفت: سردرد، کمردرد، گردن درد، دردشانه و بازو و حتی مچ دست از جمله عوارض غیرچشمی استفاده از رایانه، گوشی و تبلت است.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا