معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی استان؛

پرورش مرغ آرین در آذربایجان شرقی هفت متقاضی دارد

1399/08/29 - 11:18 - کد خبر: 32207 نسخه چاپی

نصر: معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: پرورش مرغ آرین در استان هفت متقاضی دارد.

به گزارش نصر، جاوید بهروزین روز پنجشنبه در گفت و گویی کرد: به دنبال اعلام برنامه ملی حمایت از توسعه مرغ استاندارد آرین، در آذربایجان شرقی با تشکل های مربوطه، مرغداران و جهادکشاورزی شهرستان ها نشست های توجیهی برگزار شد و در نهایت هفت نفر متقاضی به همراه فرم ممیزی به وزارتخانه معرفی شدند. 
وی افزود: مرغ برای رسیدن به مرحله گوشتی از مرحله لاین و اجداد باید بگذرد تا به مرحله گوشتی برسد و تنها مرغ اجداد آرین در ۲ سازمان ایرانی وجود دارد؛ بر این اساس متقاضیان مرغ آرین آذربایجان شرقی با سازمان اتکا جلسه خواهند داشت که بعد از اجرای دوره محدودیت های کرونایی برگزار می شود. 
وی یادآوری کرد: ۲۰ سال پیش مرغ آرین در آذربایجان شرقی جوجه ریزی داشت، اما با گذشت زمان نژادهای خارجی میدان را در اختیار گرفتند و اکنون که احیا مرغ آرین در اولویت قرار گرفته، در آذربایجان شرقی نیز این موضوع به طور جدی در حال پی گیری است. 
بهروزین ادامه داد: در زمان تحریم تولید مرغ داخلی آرین بیشتر توجیه دارد و بر این اساس احیای آن در اولویت قرار گرفته و مرغداران نیز در این ارتباط متقاعد شده اند. 
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سرعت رشد بالا، ضریب تبدیل بالا( تغذیه کمتر لازم دارد) و توانایی ژنتیکی بالا از جمله مزایای مرغ آرین برای تولید در بازار داخلی و جوجه ریزی است. 
به گزارش ایرنا، در واقع نسل جوجه یک‌روزه‌ای که برای تولید گوشت مرغ در سالن‌های پرورشی مرغداری‌های گوشتی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، به ترتیب از مرغ مادر، اجداد و در نهایت مرغ‌های لاین گرفته شده است.
لاین مرغ سویه آرین از اوایل دهه ۷۰ تا اوایل دهه ۸۰ شمسی بیش از ۸۵ درصد نیاز مرغ اجداد و مادر صنعت پروتئین طیور کشور را تأمین می کرد.
با توجه به اینکه سویه آرین در مقابل سویه های خارجی جثه کوچک تری داشت و نیز با افزایش دوره نگه داری در مرغداری حساسیت آن برای بروز بیماری تنفسی افزایش پیدا می کرد، از نیمه اول دهه ۸۰ شمسی به علت ورود انواع سویه های مرغ درشت جثه و دارای دوره پرورش بیش از ۳۵ روز، توان رقابتی خود را در بازار طیور کشور از دست داد و سهم مرغ لاین آرین از ۸۵ درصد به کمتر از یک درصد فعلی رسید و در نتیجه سویه پایه ای صنعت طیور کشور تا کنون به طور کامل وابسته به سویه های مرغ اجداد خارجی بوده است.
انتهای پیام/
پرورش مرغ آرین در آذربایجان شرقی هفت متقاضی دارد خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار