وزیر بهداشت:

تست کرونا در کشور روزانه به ۱۰۰ هزار مورد می‌رسد

1399/08/20 - 14:03 - کد خبر: 31592 نسخه چاپی

نصر: وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد تست های تشخیص ویروس کرونا به منظور پیشگیری از ابتلا به این ویروس اکنون از ۲۵ هزار به روزی ۴۰ هزار تست رسیده است که با ورود «رپید» این میزان به زودی روزانه به ۱۰۰ هزار مورد افزایش می یابد.

به گزارش نصر، سعید نمکی روز سه شنبه در حاشیه جلسه ستاد کرونا استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران با اشاره به گام چهارم بسیج ملی مبارزه با کووید ۱۹ در کشور که شامل محله محور کردن و خانواده محور کردن مدیریت کرونا است، افزود: این حرکت بزرگ در سطح ملی که امروز از کرمانشاه و به صورت هماهنگ در سراسر کشور با لطف خداوند و با کمک سازمان بسیج، هلال احمر و سازمان های مردم نهاد و خیرین محلی به صورت محله محور و خانواده محور آغاز شده، به منظور موفقیت بیشتر در قرنطینه خانگی، قرنطینه در اماکنی به جزء خانه ها برای افرادی که بضاعت و ابزار ماندگاری در منزل را ندارند و حمایت هایی که در طول دوره قرنطینه توسط سازمان های حمایتی اتفاق خواهد افتاد.
او گفت: تسهیل امور بیمارستانی ما در کاهش مرگ و میرها، آغاز می شود و امیدواریم در آینده ای نزدیک بتوانیم با سعی و تلاش در کاهش موارد بستری و کاهش مرگ و میر و کاهش موارد شناسایی شده گام برداریم. اگر در روزهای گذشته و در روزهای آینده مواردی از افزایش آمار را گزارش می کنند، نشان از بیماریابی مستمر و فعال ما است. تردیدی نیست که در ماه های آینده کاهش قابل توجهی در خیز بیماری، موارد بستری و مرگ و میر مشاهده خواهیم کرد.
وی با اشاره به مساعدت های وزارت ارتباطات، استانداران، وزارت کشور، بسیج، هلال احمر، سازمان‌های مردم نهاد و از همه مهمتر رسانه ها در مسیر مبارزه با کرونا، گفت: یکی از اصلی ترین اقدامات ما در بسیج ملی مبارزه با کرونا اقناع افکار عمومی و افزایش آگاهی همگانی است که در این راستا همه هنرمندان، رسانه ها، اهل قلم و افراد شناخته شده باید با شیوه های ناب هنرمندانه کمک کنند.
وزیر بهداشت از رفع کمبود دستگاه اکسیژن ساز در اکثر استان ها خبر داد و گفت: توصیه اکید ما این است که مردم به تامین تجهیزات و تخت اعتنا نکنند و با این تصور که کمبود اکسیژن ساز و تخت و تجهیزات برطرف شده، رعایت پروتکل ها را پشت گوش نیندازند.
نمکی در ادامه افزود: امروز توفیق پیدا کردیم که در خدمت مردم غیور کرمانشاه باشیم و در معیت استاندار پرتلاش، صبور و پرکار استان و رییس محترم دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، سالروز زلزله را پاس بداریم و پروژه های بهداشتی و درمانی که در دوران سخت مدیریت کرونا همراه با تحریم های ظالمانه با موفقیت به نتیجه رسیده را به بهره برداری برسانیم.
شکل گیری بیشترین زیرساخت های نظام سلامت در سال جاری
وی افزود: امسال در پویش «ره سلامت» بیش از  ۱۰ هزار تخت بیمارستانی و صدها خانه بهداشت و مرکز جامع سلامت را افتتاح می کنیم و این اقدامات حاکی از آن است که امسال که سخت ترین سال جمهوری اسلامی ایران بود، بیشترین زیرساخت های نظام سلامت شکل گرفت.
نمکی بیان کرد: پیرو فرمایش مقام معظم رهبری و پیگیری رییس جمهوری، طرح جدید خودمان را برای مدیریت و کنترل کرونا که بر پایه محله محور و خانواده محور بودن است را آغاز می کنیم. کرمانشاه یکی از موفق ترین استان ها در اجرای طرح هر خانه یک پایگاه سلامت بود. طرحی که بنده از سال گذشته تقاضا کردم همکارانم برای خانواده محور کردن نظام سلامت آغاز کنند تا بتوانیم در هر خانواده یک سفیر سلامت (عمدتا بانوان به عنوان محور خانواده) داشته باشیم. در این راستا مشارکت گسترده بانوان را در عرصه نظام سلامت خواهیم داشت و می توان گفت ۲۰ میلیون سفیر سلامت از بین بانوان این مملکت به عنوان همراهان در نظام سلامت و در درون خانواده خواهیم داشت. این حرکت در کرمانشاه آغاز شده است.
رفع کمبود دستگاه اکسیژن ساز
وی با بیان اینکه هرچه مردم بیشتر فاصله گذاری و پروتکل ها را بیشتر رعایت کنند با کاهش موارد ابتلا همراه خواهد بود، در خصوص تهیه دستگاه اکسیژن ساز، خاطرنشان کرد: به دلیل بار سنگین بیماری و مصرف بالای اکسیژن برای بیماران کرونایی، در مورد تامین دستگاه اکسیژن ساز در ماه های گذشته با مشکلات زیادی روبرو بودیم. چرا که بیماران مبتلا به کرونا در خارج از بخش ای سی یو در دقیقه حدود ۱۲ لیتر و درون بخش ای سی یو ۲۴ تا ۳۲ لیتر اکسیژن نیاز دارند و این مصرف بالای اکسیژن با ظرفیت های فعلی کشور همخوانی نداشت.
وی تصریح کرد: همکارانم در طول این چندماه تلاش کردند و خوشبختانه امروز مشکل کمبود اکسیژن در اکثر استان ها به حداقل رسیده است و معدود جاهایی است که هنوز با مشکل روبرو باشند؛ در هفته آینده و نهایتا ۲ هفته آینده نقطه ای در کشور نخواهیم داشت که کمبود اکسیژن ساز داشته باشد.
او گفت: اما توصیه اکید ما این است که مردم به تامین تجهیزات و تخت اعتنا نکنند و با این تصور که کمبود اکسیژن ساز و تخت و تجهیزات برطرف شده، رعایت پروتکل ها را پشت گوش نیندازند. مانند این است که ماشین های آتش نشانی به صف شده باشند و مردم بگویند حال که ماشین آتش نشانی حاضر است، خودمان را آتش بزنیم!
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی در پایان بیان کرد: ما تا آخرین لحظه به هیچ شهروند ایرانی نخواهیم گفت که تخت خالی نداریم؛ محکم ایستاده ایم و به این تعهدمان وفاداریم. اما از مردم عزیز هم می خواهیم که رعایت حال همکاران ما را بکنند، همکاران ما روز و شب های سختی را می گذراند، گرچه شبانه روز تلاش می کند تا هیچ شهروندی بدون دریافت خدمت باز نگردد.
۶۶ پروژه عمرانی حوزه سلامت با ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار امروز با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به مناسبت سومین سالگرد زلزله ۲۱ آبان ۹۶ کرمانشاه در کرمانشاه به بهره‌برداری رسید.
انتهای پیام/
تست کرونا در کشور روزانه به ۱۰۰ هزار مورد می‌رسد خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار