خبر/
محله محور شدن مقابله با کرونا از ۲۰ آبان
نصر: وزیر بهداشت با اشاره به اقداماتی که تاکنون برای مهار کرونا انجام شده است، گفت: یکی از دستورات ارزشمند رهبری این بود که بتوانیم با حرکتی جدید برای بیماریابی زودرس در اقدامی محله محور فعالیت کنیم. افزایش تستها و قرنطینهی به موقع از تاکیدات این بخش است. این حرکت محله محور از ۲۰ آبان ماه آغاز خواهد شد.
به گزارش نصر، دکتر سعید نمکی در پنجمین نشست غیرحضوری روسای دانشگاههای علومپزشکی، با درود به روح بلند شهدای سلامت بویژه کسانی که در ایام کرونا به فیض شهادت نائل آمدند، گفت: بعد از جلسهای که در خدمت مقام معظم رهبری بودیم، سرفصل تازهای در فعالیتهایمان برای مبارزه با بیماری شکل گرفت.
وی افزود: همکاران من با لطف خداوند در مرحله ورود سهمگین بیماری به کشور در موج اول انفجار بیماری توانستند در بسیج ملی مقابله با کرونا در کمتراز ۶۰ روز با کمک سایر دستگاهها و همکاریهای بین بخشی افتخار دیگری برای جمهوری اسلامی ایران رقم بزنند. کاهش مرگ و میرها به رقمی نزدیک ۳۰ عدد در روز، کاهش موارد بستری به یک پنجم در کمتر از دو ماه، همکاری گسترده بین بخشی در تدارک ماسک، لباس محافظتی برای همکاران و...، همکاری و همراهی مردم در رعایت شیوهنامهها توانست یک رکورد تاریخی را برجای بگذارد.
نمکی ادامه داد: پس از آن متوجه شدیم امواج تازه بیماری در راه است که رفته رفته امواج سهمگینتر شدند و به نسبت رعایت پروتکلهای بهداشتی ارتفاع این امواج بیشتر شد. در این میان از دو چیز بیشتر رنج بردیم؛ اول عدم رعایت پروتکلها و دوم مضایق مالی که همکاران من در دانشگاههای علوم پزشکی به آن دچار شدند.
وی در ادامه تاکید کرد: خیلی اوقات بسیاری از مصوبات که بعد از مدتها به ستاد ملی کرونا میرفت یا اجرا نمیشد و یا به خوبی اجرا نمیشد. از طرف دیگر موارد فشار مالی و اقتصادی در شرایطی که میزان تستها از ۱۲۰۰ تست در روز به ۲۵ هزار تست در روز رسید و از طرف دیگر گرفتاریهایی مانند عدم تخصیص ردیفها و غیره، مجموعهی ما را با شرایط ویژهای روبرو کردند، این در حالی بود که در آمد اختصاصی دانشگاهها نیز به ۱۵ تا ۲۰ درصد مصوب در بودجه رسید. انتقال این موارد به رهبری و رییس جمهور باعث شد که در آن جلسه مهم و تاریخی در خدمت مقام معظم رهبری باشیم.
وی افزود: موارد متعددی مورد توجه ویژه رهبری قرار گرفت و در کنار حمایتهایشان از ما برای تامین اعتبار، تامین نیروی انسانی و موارد باقیمانده از سهم صندوق که اختصاص یافته بود، دستوراتی هم در مورد مدیریت بیماری به ما دادند. یکی از این دستورات این بود که وزارت بهداشت باید محور اصلی تعیین مصادیق محدودیتها باشد و همه این محدودیتها را اجرا کنند و دوم آنکه وزارت بهداشت باید محور موارد آموزش همگانی باشد و از همه مهمتر دستور ایجاد قرارگاه اجرایی برای اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا بود.
نمکی گفت: یکی از دستورات ارزشمند رهبری این بود که بتوانیم با حرکتی جدید برای بیماریابی زودرس در اقدامی محله محور فعالیت کنیم. افزایش تستها و قرنطینهی به موقع از تاکیدات این بخش است. تاکنون با همکاری بسیج، بسیج جامعه پزشکی، هلالاحمر و سازمانهای مردم نهاد صحبتهایی شده است و این حرکت محله محور از ۲۰ آبان ماه آغاز خواهد شد.
براساس این گزارش، وی درباره صدور مجوزهای استخدامی نیز گفت: برای صدور مجوز استخدامی غیر پرستار هم اعلام کردهایم دوستان حتما مجوزهایی صادر کنند. در رابطه با نیروی انسانی یک گرفتاری ما این است که این مجوزهای جدید به جذب نیروهایی اختصاص مییابد که قبلا در سیستم بودند و در اولویت هستند. از انجایی که درآمد اختصاصی دانشگاهها هم در حال حاضر با مشکل روبرو است فعلا نمیتوانید نیروی جدید به شکل شرکتی بگیرید، از دکتر تقوینژاد خواستهام برای ترمیم درآمد اختصاصی کمکی کنند که دانشگاه بتواند علاوه بر تبدیل وضعیت نیروها، مجوز گرفتن نیروی جدید داشته باشیم. البته نباید فراموش کنیم که لازم است بازنگری در زمینه حدنصاب جمعیتی داشته باشیم.
وزیر بهداشت ادامه داد: موضوع منع ورود مسافر به استانها با توجه به تغییرات موتاسیون ویروس و ایمونوژنتیک متفاوت قومیت ایرانی باید جدی گرفته شود. تردیدی ندارم ویروسی که از استان سیستان و بلوچستان با ویروس گیلان، اقوام ترکمن و... متفاوت است و این موتاسیونهای جدید ما را گرفتار میکنند. ما به اندازه چند کشور اروپایی وسعت داریم و نقل و انتقال و سفرها را در شیوع بیماری موثر میدانم که در حال کار بر آن هستیم.
وی درباره پروژههای نیمه تمام وزارت بهداشت، اظهار کرد: در راستای تامین بودجه ما تمام دانشگاههایی که پروژه نیمه تمامی دارند که تا پایان دولت میتوان آنها را تمام کرد مورد توجه قرار میدهیم که در اسرع وقت به اتمام برسند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا