دبیرکل سازمان ملل هشدار داد:

احتمال تمرکز ۸۰ درصد فقیرترین مردم جهان در کشورهای بی‌ثبات

1399/08/15 - 15:08 - کد خبر: 30241 نسخه چاپی

نصر: دبیرکل سازمان ملل هشدار داد: تا سال ۲۰۳۰ میلادی، ممکن است بیش از ۸۰ درصد از فقیرترین جمعیت جهان در کشورهای تحت تاثیر بی‌ثباتی، درگیری و خشونت متمرکز شوند.

به گزارش نصر، دبیرکل سازمان ملل متحد در پیامی به مناسبت روز بین المللی پیشگیری از سوء استفاده از محیط زیست در جنگ و مخاصمات مسلحانه، ۶ نوامبر ۲۰۲۰ برابر با ۱۶ آبان ماه جاری هشدار داد تا ۲۰۳۰، ممکن است بیش از ۸۰ درصد از فقیرترین جمعیت جهان در کشور های تحت تاثیر بی ثباتی، درگیری و خشونت متمرکز شوند.
متن کامل پیام آنتونیو گوترش به شرح زیر است:
مخاصمات و محیط زیست عمیقا به هم پیوند خورده اند. در سراسر جهان، حداقل ۴۰ درصد از درگیری های داخلی دارای یک بعد مهم منابع طبیعی بوده اند. اکنون افزایش دما به دلیل تغییرات اقلیمی، ما را به خطر تشدید فشارها و آسیبهای محیط زیستی تهدید میکند. غالبا، از طریق اقدامات تخریبی عمدی یا خسارات جانبی، یا به علت عدم کنترل و مدیریت دولت‌ها بر منابع طبیعی در طول دوران درگیری، محیط زیست در میان تلفات جنگی جای می گیرد.
در حالی که اختلالات اقلیمی علت اصلی مخاصمات نیست، اما میتواند تهدیدهای ناشی از آن را تشدید کند. اثرات این دو عامل در کنار یکدیگر، معیشت، امنیت غذایی، اعتماد به دولت، سلامت و آموزش و برابری اجتماعی را تضعیف می کنند. تخریب منابع طبیعی و زیست بوم ها به چالش های پیش روی جوامع می افزاید، که حتی همین حالا هم برای کوتاه مدت و بلند مدت آسیب پذیر هستند. این عوامل، زنان و دختران را به طرز نامتناسبی تحت تاثیر قرار می دهند.
آرمان های توسعه پایدار سازمان ملل متحد از این ایده الهام گرفته شده است که هیچکس نباید نادیده انگاشته شود. اما مخاصمات خشونت آمیز مانع از حرکت رو به جلو بسیاری از کشور ها می شوند. کشورهای متاثر از درگیری کمتر به اهداف آرمانهای توسعه پایدار خود دست پیدا میکنند و تا ۲۰۳۰، ممکن است بیش از ۸۰ درصد از فقیرترین جمعیت جهان در کشور های تحت تاثیر بی ثباتی، درگیری و خشونت متمرکز شوند.
مدیریت بهتر منابع طبیعی و زیست بوم ها می تواند راهی برای صلح در جوامع جنگ زده فراهم کند و به کشور های آسیب دیده به وسیله بحران ها کمک نماید تا یگ گام به دستیابی به آرمان های توسعه پایدار نزدیک تر شوند. منابع طبیعی نه تنها زمینه ساز ارائه بسیاری از خدمات اولیه همچون آب و برق هستند، بلکه افزون بر آن می‌توانند به عنوان بستری برای اعتماد سازی و تقسیم منافع میان گروه‌های مخالف استفاده شوند.
این امر مستلزم این عوامل است: همکاری بین دولت ها، جامعه مدنی، بخش خصوصی و سازمان های تخصصی، ایجاد ظرفیت و تاب آوری محلی، استفاده از داده‌ها و فنآوری‌های دیجیتال برای تجزیه و تحلیل خطرات و مدیریت مبتنی بر همکاری، سرمایه گذاری برزنان به عنوان عوامل تغییر و تقویت بحث های حقوقی و مربوط به خط مشی در چارچوبی منسجم از بازیگران بین المللی.
در حالی که روز بین المللی پیشگیری از سواستفاده از محیط زیست در جنگ و مخاصمات مسلحانه را گرامی می داریم، تقریبا از هر پنج نفر، یک نفر در مناطق متاثر از بی ثباتی، مخاصمات و خشونت زندگی می کند.
اگر می خواهیم به آرمان های توسعه پایدار دست پیدا کنیم، باید جسورانه و به سرعت برای کاهش تهدیدات تخریب محیط زیستی و تغییرات اقلیمی موجود در مخاصمات اقدام کنیم و برای حفاظت از سیاره خود در برابر اثرات فلج کننده جنگ متعهد شویم.
انتهای پیام/
 احتمال تمرکز ۸۰ درصد فقیرترین مردم جهان در کشورهای بی‌ثبات خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار