فرماندار شهرستان خداآفرین:

خسارات اصابت راکت‌ به نقاط مرزی با اتمام مناقشه جمع‌بندی می‌شود

1399/07/22 - 12:35 - کد خبر: 28846 نسخه چاپی

نصر: فرماندار شهرستان خداآفرین گفت: خسارات ناشی از اصابت راکت‌های طرف های درگیر به نقاط مرزی این شهرستان باید پس از اتمام مناقشه جمع بندی شود.

به گزارش نصر، علی امیری راد روز سه شنبه در گفت وگویی افزود: فرمانداری خداآفرین به عنوان نهاد مسئول امنیت منطقه از همان روزهای اول درگیری جمهوری های آذربایجان و ارمنستان شرایط منطقه و نحوه اصابت راکت ها را رصد و با دقت بررسی کرده است.
وی اظهار داشت: بر همین اساس گزارش های اولیه توسط عوامل فرمانداری تهیه و تدوین و در آن کلیات موضوع اصابت راکت ها درج شده است، اما به دلیل تداوم درگیری ها و احتمال ادامه فرود راکت های دیگر، برآورد خسارات و میزان ریالی آن باید توسط کارشناسان مربوطه با تمام جزئیات ارایه شود.
امیری راد ادامه داد: تاکنون بر اثر اصابت راکت های طرف های درگیر در جنگ قره باغ، یک باب  ساختمان در شهرستان خداآفرین به طور کامل تخریب شده و ۳۰ باب از اماکن مسکونی و دامی نیز در مقیاس های مختلف از قبیل ترکیدگی دیوارها و شکستن شیشه ها دچار آسیب شده است.
به گفته وی تاکنون اصابت راکت ها به شهرستان خداآفرین تلفات جانی نداشته است.
به گزارش ایرنا، شهرستان مرزی خداآفرین با ۳۵ هزار نفر جمعیت در  فاصله ۲۱۰ کیلومتری شمال شرق تبریز در حاشیه رودخانه ارس و در ضلع جنوبی جبهه جنگ قره باغ بین جمهوری  آذربایجان و ارمنستان واقع شده است.  
ششم مهرماه جاری برابر با ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۰ درگیری میان نظامیان ارمنستان و جمهوری آذربایجان در مرزهای مشترک دو کشور از سر گرفته شد و  وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با صدور بیانیه ای، نیروهای ارمنستان را آغاز کننده عملیات و نخست وزیر ارمنستان نیز جمهوری آذربایجان را آغازکننده حمله دانستند.
پس از درگیری‌های نظامی چند روزه ماه جولای (اواسط تیرماه) بین نیروهای جمهوری آذربایجان و ارمنستان که منجر به تلفات جانی از هر دو طرف شد، جنگ لفظی و برخی تحرکات دیپلماتیک به تنش در منطقه قفقاز دامن زد و بروز برخورد نظامی میان این دو کشور را قابل پیش‌بینی کرده بود. دو کشور چندین دهه برسر مالکیت منطقه قره‌باغ با یکدیگر اختلاف دارند.
مناقشه میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی در سال ۱۹۸۸ میلادی آغاز و در سال ۱۹۹۲ میلادی به درگیری‌های نظامی تبدیل شد.
بر اثر این مناقشه هفت شهرستان جمهوری آذربایجان به اشغال نیروهای ارمنستانی درآمد.
در سال ۱۹۹۴ میلادی با میانجیگری گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا آتش‌بس میان طرفین مناقشه برقرار شد، ولی تلاش‌های بین‌المللی برای حل مسالمت‌آمیز این مناقشه تا به حال نتیجه‌ای نداشته است.
انتهای پیام/
خسارات اصابت راکت‌ به نقاط مرزی با اتمام مناقشه جمع‌بندی می‌شود خبرگزاری ایرنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار