وزیر اقتصاد اعلام کرد:
علل ریزشهای ۱۰ روز اخیر بورس/با مطالعه و مشورت معامله کنید
نصر: وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه پس از مطالعه و مشورت در بورس معامله کنید، گفت: در ۱۰ روز اخیر مشکلاتی ایجاد شد که عوامل واقعی، روانی و یک مقدار هیجانات صورت گرفته در پی این عوامل، نوسانات بورس را مقداری زیاد کرد که خوشبختانه در معاملات سهشنبه بازار برگشت و حقیقیها نقش زیادی در آن داشتند.
به گزارش نصر، فرهاد دژپسند در یک برنامه تلویزیونی درباره عملکرد زیرمجموعههای وزارت امور اقتصادی و دارایی، گفت: در سال گذشته برای تحقق بودجه بدون نفت، درآمدهای مالیاتی کشور بیش از رقم مصوب بوده که در ۱۴ سال اخیر بینظیر است. قرار بود در حوزه مالیات قوانین را اصلاح و تأمین نیاز کنیم. که مالیات بر ارزش افزوده و پایانه فروش در حال تحقق است اما در زمینه اصلاحات مالیات مستقیم هنوز توفیق نیافتیم و لایحه مهمی است که امیدوارم با فوریت در دولت قبل، از مهرماه به مجلس ارائه شود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در فضای کسب و کار، اقدامات بسیار خوبی انجام شد؛ کاری که در ۷۳ روز در ثبت شرکت طول میکشید، اکنون به ۷۲ ساعت تقلیل یافته است. میخواستیم در هفته دولت امسال گمرک هوشمند را رونمایی کنیم که موفق نشدیم. نظارت پیشینی را به نظارت پسینی تبدیل کردیم و گامهای خوبی در این راه برداشتهایم.
دعوت مردم به پذیرهنویسی در دارا دوم
وی با بیان اینکه سند بانکداری دیجیتال را ابلاغ کردیم اما در واگذاری دارایی مازاد بانکها، آنچه میخواستیم اتفاق نیفتاد، گفت: امروز بدون مراجعه به بانک، میتوانیم حساب باز کنیم و درخواست تسهیلات بدهیم که البته همه بانکها این قابلیت را ندارند.
دژپسند ضمن اعلام اینکه فردا پذیره نویسی دارا دوم آغاز میشود، از مردم دعوت کرد تا از این فرصت که با هدف توزیع بهینه ثروت بین آحاد مردم صورت میگیرد به خوبی استفاده کنند و ادامه داد: در حوزه گمرک هدفگذاری ما تبدیل گمرک به نهاد تسهیلگر تجارت خارجی و حرکت به سمت گمرک هوشمند است. بازار سرمایه ماهیتا دارای ریسک است و معاملهگران باید پس از مطالعه و مشاوره اقدام به معامله سهام خود کنند.
وی گفت: در ۱۰ روز اخیر مشکلاتی ایجاد شد که عوامل واقعی، روانی و یک مقدار هیجانات صورت گرفته در پی این عوامل، نوسانات بورس را مقداری زیاد کرد که خوشبختانه در معاملات سهشنبه بازار برگشت و حقیقیها نقش زیادی در آن داشتند.
عرضه سهام دولتی در ETF تا پایان سال ادامه دارد
وزیر اقتصاد افزود: عرضه سهام دولت در شرکتها از طریق صندوقهای قابل معامله در بورس(etf)، با توجه به مجوزهای دریافتی از دولت تا آخر سال ادامه خواهد یافت و عرضه سهامها شامل شرکتهای خصوصی و غیردولتی میشود.
به گفته دژپسند در حال حاضر بر اساس مذاکرات انجام شده با بخش خصوصی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، ۱۴۰ شرکت جهت عرضه در بازار سرمایه در حال بررسی هستند که از این میان، حضور ۱۸ شرکت قطعی شده و در حال سیر مراحل پذیرش در بورس هستند. تا پایان آذرماه ۸ شرکت وارد بورس میشوند. همچنین، تا پایان شهریور معادل ۱۰ صندوق پروژه وارد بورس میشود.
بورس در میان مدت قابل اعتماد و اتکاست
وی با بیان اینکه قصد داریم تا کسی که وارد بورس میشود با تنوع عرضه اولیه مواجه شود، اظهار کرد: عرضه شرکتهای سهامی عام را در دستور کار خود قرار دادهایم که اولین در خواست برای ورود به بورس در حال بررسی است. نوسان در دل بازار سرمایه است بنابراین، همیشه باید سرمایهگذاری میان مدت را ببینید تا از این سرمایهگذاری فایده زیادی ببرید.
دژپسند با تاکید براینکه بازار سرمایه در میان مدت میتواند قابل اتکا و اعتماد باشد، افزود: در اجرای قانون اصل ۴۴ قانون اساسی، در واگذاریها اولویت اول ما عرضه بنگاههای دولتی از طریق بورس است. اقتصاد ایران به کریدور تامین مالی سومی نیاز داشت که اکنون ثابت شد بازار سرمایه به شدت میتواند این نقش را ایفا کند. برای هدایت نقدینگی به تولید تکنولوژی به شدت این نقش را میتواند این ایفا کند. برای هدایت نقدینگی به تولید، شفافسازی و رقابتی کردن محیط، بورس بهترین مسیر است.
افزایش درآمدهای مالیاتی با اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم
وزیر اقتصاد ادامه داد: با اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم، بخشی که مربوط به انسداد فرار مالیاتی میشود، همچنین ساماندهی معافیتها خیلی سریع وارد درآمد مالیاتی میشود. اگر این قانون را قبل از شروع لایحه بودجه ۱۴۰۰ راهی مجلس شود، حداکثر بعد از دو سال اجرایی خواهد شد.
وی در پایان سخنانش با تاکید براینکه نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی در اقتصاد کشور نسبت قابل قبولی نیست،گفت: باید از ظرفیتها برای حرکت در مسیر تحقق بودجه بدون اتکاء به نفت باید استفاده کرد. اولویت اول دولت برای واگذاری کوچک کردن دولت است و اکنون که درآمد نفتی نداریم، فروش شرکتها برای درآمدزایی بهتر است تا اینکه به سمت استقراض از بانک مرکزی برویم. اگر قصد دولت از عرضه سهامشرکتهای دولتی درآمدزایی بود، آنها به روش ETF و با تخفیف عرضه نمیکرد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا