خبر/
نهمین همایش ملی سامانههای سطوح آبگیر باران در تبریز برگزار میشود
نصر: دبیر اجرایی نهمین همایش ملی سامانههای سطوح آبگیر باران از برگزاری این همایش به مدت دو روز طی روزهای پانزدهم و شانزدهم شهریور ماه در تبریز به صورت مجازی خبر داد.
به گزارش نصر، سعید صمدیانفرد در گفتوگویی تبیین جایگاه سامانههای سطوح آبگیر باران در کشور، ارائه دستاوردهای نوین در زمینه سطوح آبگیر باران، تبادل نظر کارشناسی بین محققین، کارشناسان، اساتید، دانشجویان و مدیران و فراهم آوردن فضای مناسب برای انتقال دانش و تجربیات، فرآهم آوردن بستری برای ارائه پیشنهادات، دستورالعملها و راهکارهای عملی حل مشکلات روز مرتبط با همایش و ارتقاء سطح دانش جامعه در خصوص استفاده از فناوریهای سطوح آبگیر باران را از اهداف برگزاری نهمین همایش ملی سامانههای سطوح آبگیر باران در تبریز، عنوان کرد.
وی با اشاره به محورهای نهمین همایش ملی سامانههای سطوح آبگیر باران، اظهار کرد: استحصال آب باران و مدیریت سیلاب، استحصال آب باران و ارتقاء بهرهوری کشاورزی و امنیت غذایی، نقش استحصال آب باران در بهبود عملکرد اراضی و باغات دیم، نقش استحصال آب در مدیریت پایدار منابع آب، استحصال آب باران و کاهش گرد و غبار و آلودگی هوا، نقش استحصال آب در سازگاری با خشکسالی، کمآبی و تغییر اقلیم و نقش استحصال آب باران در حفاظت از تالابها، تامین آب حیات وحش، تولیدات دامی و آبزیان از جمله محورهای این همایش به شمار میآیند.
وی، ارزیابی سامانههای نوین و سنتی استحصال آب باران، فرهنگسازی دانش بومی و مشارکتهای سازمانهای مردم نهاد در استحصال آب، سامانههای استحصال آب باران، استحصال آب باران و نقش آن در توسعه صنعت و فضای سبز و مصارف شهری، کاربرد روش های نوین داده کاوی در استحصال آب باران، استحصال آب باران و مدیریت حوزههای آبخیز، کیفیت روانابهای حاصل از بارش در مناطق شهری و غیر شهری و ابعاد اقتصادی اجتماعی و حقوقی استحصال آب باران را از دیگر محورهای نهمین همایش ملی سامانههای سطوح آبگیر باران عنوان کرد.
صمدیانفرد خاطرنشان کرد: دبیرخانه نهمین همایش ملی سامانههای سطوح آبگیر باران از کلیه دانشجویان، کارشناسان، مسئولان دستگاههای اجرایی، محققان، اساتید و سایر علاقمندان برای شرکت و ارائه مقاله در این همایش، که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار خواهد شد، دعوت میکند. نهمین همایش ملی سامانههای سطوح آبگیر باران فرصت مناسبی برای تبادل نظر دانشجویان، کارشناسان، مسئولان دستگاههای اجرایی، محققان، اساتید و سایر علاقمندان را فراهم کند تا با اشتراکگذاری تجربیات و یافتههای پژوهشی به راهحلهای علمی و عملی برای حل مشکلات مذکور نائل شوند.
وی از برگزاری دو نشست علمی در خصوص استفاده از آب باران در مناطق شهری و همچنین نقش استحصال آب باران در کشاورزی دیم در طول این همایش دو روزه خبر داد و افزود: دو نفر از پژوهشگران شاخص بینالمللی شامل پرفسور آتووار رحمان از دانشگاه وسترن سیدنی استرالیا و پرفسور سرور جهان از دانشگاه راجشاهی بنگلادش نیز به منظور انتقال تجربیاتشان در زمینه استحصال آب باران (rain water harvesting) در این کنفرانس سخنرانی میکنند.
وی، مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه همایش را سیویکم مرداد ماه عنوان کرد و گفت: نتایج داوری، چهارم شهریور ماه اعلام میشوند.
عضو هیات علمی گروه مهندسی آب دانشگاه تبریز در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت استحصال آب باران، اظهار کرد: استحصال آب باران در شرایط کمبود آب میتواند کلید حل بحرانهای آب و گرد و غبار و فرسایش خاک باشد، با معرفی هر چه بیشتر این روشها، علاوه بر ارائه راهکارهایی برای غلبه بر بحرانهای مذکور، سیاستها و برنامههای کشور از جمله توسعه باغات در اراضی شیبدار، تغذیه سفرههای آب زیرزمینی و تامین آب به صورت غیر متمرکز برای جوامع روستایی و شهری مهیا و پشتیبانی خواهد شد.
وی در خاتمه تاکید کرد: گام نهادن در این مسیر با فراهم کردن شرایط برای تولید محصولات کشاورزی و باغی فرصتهای زیادی برای اشتغال ایجاد کرده و در حل مشکل بیکاری موثر واقع میشود.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا