رئیس سازمان غذا و دارو؛
ماده اولیه واکسن کرونای ایرانی تولید شد/بخش عمده واکسنهای آنفلوانزای امسال وارداتی است
نصر: رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه بخش عمده واکسنهای آنفلوانزای امسال وارداتی است، از تولید ماده اولیه واکسن کرونا ی ایرانی خبر داد.
به گزارش نصر، دکتر محمدرضا شانه ساز در جمع خبرنگاران درباره نحوه توزیع واکسن آنفلوانزا گفت: اولین بخش این واکسن در شهریورماه در اختیار معاونت بهداشتی وزارت بهداشت قرار میگیرد تا برای گروههای در معرض خطر مورد استفاده قرار بگیرد. امیدواریم امسال تولید داخلی این واکسن بخشی از نیاز کشور را تأمین کند و در سالهای بعد بخش اعظم یا تمام نیاز کشور توسط تولید داخل تأمین خواهد شد و نگرانی ما از بابت اینکه طرفهای خارجی به دلیل تحریم این دارو را به ما ندهند رفع میشود.
پیشبینی تأمین 5 تا 6 برابری واکسن آنفلوانزا
وی با بیان اینکه ما امسال 5 تا 6 برابر سال گذشته پیشبینی تأمین و واردات واکسن آنفلوانزا کردهایم خاطرنشان کرد: بیش از دو میلیون واکسن تولید داخل نیز امسال وارد بازار میشود. اگر استفاده بیشتر از ماسک و ضدعفونیکنندهها صورت بگیرد خطر آلودگی با آنفلوانزا کاهش مییابد و نیاز به واکسن آنفلوانزا کاهش خواهد یافت.
شانهساز با بیان اینکه واکسن آنفلوانزا برای گروههای خاص و هدف رایگان است، تصریح کرد: برای اینکه قیمت واکسن آنفلوانزا افزایش نیابد آن را با ارز دولتی تأمین خواهیم کرد و بخش عمده این واکسنها وارداتی خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سؤالی مبنی بر تبلیغات پیشفروش دارو و واکسن کرونا تشریح کرد: مردم به این تبلیغات به هیچ وجه توجه نکنند و الان در دنیا توسط مراجع رسمی سؤالات بسیار زیاد و بدون جوابی درباره واکسن کرونا مطرح است و اگر کسی ادعای پیش فروش واکسن در کشور داشته باشد مورد تأیید مراجع ذی صلاح نیست؛ پیشخرید واکسن کرونا از برخی شرکتهای تولید واکسن در جهان توسط برخی کشورها صورت گرفت است که این کشورها پول مازاد دارند و تنها دو کشور پیشخرید واکسن کرونا را انجام دادهاند و منابع بادآوردهای دارند و هیچ عقل سلیمی این همه پول را در بخش غیرمطمئن اینگونه سرمایهگذاری نمیکند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر نحوه تعامل ایران با روسیه برای تأمین واکسن کرونا گفت: قطعاً اگر واکسن کرونا در هر کشوری ساخته شود ابتدا برای مردم خود آن کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. البته ما در صدد گرفتن دانش فنی و جدیدعلمی از روسیه هستیم و اگر میزان تولیدات واکسن کرونای روسی بالا برود و تا آن زمان واکسن تولید داخل خودمان به نتیجه نرسیده باشد، برای واردات آن اقدام میکنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه واکسن کرونای ایرانی فاز حیوانی را با موفقیت پشت سر گذاشته است، گفت: ماده اولیه این واکسن توسط چند شرکت تولید شده است.
هیچکس مستندات کافی برای اثربخشی داروهای طب سنتی در درمان کرونا ارائه نکرده است
وی ادامه داد: در زمینه طب سنتی نیز هنوز هیچکس نتوانسته مستندات کافی را برای اثربخشی داروهای طب سنتی برای درمان کرونا ارائه کند. موارد زیادی مطرح شده که همگی در حال بررسی است اما هنوز هیچکدام تأیید نشده است.
وی با بیان اینکه تولید داخلی داروی فاویپیراویر در کشور شروع شده است، تصریح کرد: این دارو به میزان مورد نیاز در بیمارستانها توزیع شده است و این دارو تحت عنوان دارویی برای درمان آنفلوآنزا وارد فهرست دارویی کشور شد و هیچ مرجعی در جهان نیز این دارو را برای درمان کرونا به تأیید نرسانده است.
رمدسیویر بیش از حد برای بیماران کرونا تجویز میشود
وی با بیان اینکه داروها به دلیل مصرف گستردهای که دارند، عوارض جانبی آنها نیز ظاهر میشود، گفت: زمانی میگفتند هیدروکسی کلروکین مؤثر است اما بعداً تأیید نشد و وقتی دارو همراه با کلترا مصرف میشد فرد دچار آریتمی میشد؛ برآورد ما این است که داروی رمدسیویر نیز بیش از حد مورد نیاز برای بیماران تجویز میشود.
شانهساز با بیان اینکه مردم نباید از بازار سیاه دارو تهیه کنند، گفت: بر اساس آزمایشاتی که ما انجام دادیم حتی یک ویال از داروهایی که در بازار سیاه تحت عنوان رمدسیویر به فروش میرسد، واقعاً رمدسیویر نبوده است؛ باید توجه داشت که بیماری کرونا در بسیاری از موارد خود به خود روند بهبودی را طی میکند و در صورت درمانهای حمایتی مانند اکسیژن، بیمار به زودی بهبود مییابد.
وی با بیان اینکه رمدسیویر هنوز به عنوان درمان قطعی برای کرونا تأیید نشده گفت: این دارو را چهار شرکت داروسازی کشور درخواست تولیدش را دادهاند و با دو شرکت توافقهای لازم صورت گرفته است؛ این دارو از این هفته وارد بازار میشود و بعد از تأمین نیاز داخلی آمادگی صادرات آن را نیز داریم؛ دو شرکت دانشبنیان نیز گفتهاند که میتوانند ماده اولیه این دارو را تولید کنند.
شانهساز درباره تأمین داروهای بیماران خاص گفت: تحریمها مشکلاتی برای تهیه داروها ایجاد کرده است و از مجامع بینالمللی گلایه کردهایم که تحریمها داروهای بیماران خاص را تحت تأثیر قرار میدهد؛ یکی از اولویت تأمین داروها برای ما تأمین داری بیماران خاص است. سالهاست برخی داروها تولید داخل دارند و عوارض خاصی از آنها گزارش نشده است اما میبینیم که گاهاً برخی از پزشکان ما اصرار دارند برند خارجی داروها را تجویز کنند. ما الان با مشکلات ارزی مواجهه داریم و حتی اگر مشکلات ارزی هم نداشتیم دلیل ندارد که دارویی که تولید داخلی دارد تجویز نشود و پزشکان برای تأمین و تجویز داروی خارجی اصرار بورزند و دلیل این تجویز را کمبود دارو بنامند.
مردم از دستفروشها ماسک نخرند
وی در پاسخ به سؤالی درباره نحوه نظارت بر کیفیت ماسکهای موجود در بازار گفت: پروسه تولید ماسک خیلی پیچیده نیست که بتواند کیفیت را تحت تأثیر قرار دهد، همانطور که در فضای مجازی نیز آموزش داده شده است ماسک خانگی میتواند با چند لایه و اتو کردن در خانه کیفیت مناسب داشته باشد؛ اداره کل سازمان غذا و دارو نظارت خود را بر کیفیت ماسکهای عرضه شده انجام میدهد و تأکید ما این است که مردم ماسک را از دستفروشها تهیه نکنند و از اواخر این هفته عرضه ماسک به صورت اصلی و رسمی در داروخانهها شروع خواهد شد.
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اجرای نسخه نویسی الکترونیک گفت: نسخه پیچی الکترونیک باید از پزشک شروع شود، سازمان غذا و دارو بارها اعلام کرده است که اگر میخواهیم فرآیند نسخه نویسی الکترونیک انجام شود باید پزشکان حتماً به این امر ورود کنند تا ما به اهداف بلندمان برای اجرای نسخه نویسی الکترونیک برسیم.
شانهساز خاطرنشان کرد: از لحاظ داروسازی به نقطهای در جهان رسیدایم که نیودراگها را تولید کردیم. یعنی داروسازی ما آنقدر پیشرفت کرده است که شرکتهای داروسازی ما داروهایی تولید میکنند که سابقه تولید در جهان را ندارد و برای اولین بار در دنیا تولید میشود. از یکی دوسال آینده داروهای جدید (نیودراگ) را عرضه خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه داروی انسولین در کشور کمبود ندارد، گفت: مشکل در تأمین «پن» انسولین است و پن انسولین با سهمیه بندی توزیع میشود؛ اگر در تأمین پن نیز مشکلی وجود داشته باشد ویال انسولین قابل توزیع است. بالاترین میزان ارزبری را انسولینهای قلمی وارداتی دارند؛ البته نوع «گلارژین» آن در کشور تولید میشود.
انتهای پیام/
خبرگزاری تسنیم