گزارش/
بر سهشنبه داغ بیروت چه گذشت؟
نصر : انفجار مهیب عصر سهشنبه یک انبار بزرگ نیترات آمونیوم در بندر بیروت که صدای آن تا کیلومترها دورتر شنیده و لرزه آن تا مرکز قبرس در مدیترانه احساس شد، لبنان را برای ساعت ها در شوک فرو برد و تا بامداد چهارشنبه همه اجزای حکومت این کشور را به حالت آمادهباش در آورد.
به گزارش نصر، انفجار در پی وقوع آتش سوزی در انبار مواد محترقه که در مجاورت یک انبار نیترات آمونیوم قرار داشت، رخ داد و بر اساس آخرین گزارش های دریافتی بیش از ۷۰ تن کشته و صدها تن دیگر نیز زخمی شده و به بیمارستان ها انتقال یافتند.
خبرنگار ایرنا از بیروت گزارش داد: به محض شنیده شدن صدای مهیب انفجار و ستون عظیم دود و آتش، صدای آژیر خودروهای امدادی در فضای شهر بیروت پیچید؛ اول خودروهای آتش نشانی و بعد، آمبولانس هایی که بسرعت تلاش داشتند خود را به محل حادثه برسانند؛ حادثه ای که از عمق آن کسی خبری نداشت.
نیروهای امنیتی لبنان نیز بسرعت محل حادثه را به محاصره درآورده و تدابیر ویژه ای را با ایجاد حلقه های امنیتی بکار بستند. ترددها به داخل منطقه آسیب دیده قطع شد و فقط نیروهای امنیتی و امدادی می توانستند وارد منطقه بندری شوند.
انفجار بزرگ سه شنبه بیروت، ساختمان ها و سوله ها و ابینه های نزدیک را بشدت ویران و تخریب کرد و شیشه های در و پنجره های خانه های بسیاری را در کیلومترها دورتر فرو ریخت.
شاهدان به خبرنگار ایرنا گفتند که صدا انفجار، مردم را وحشت زده به خیابان ها کشید، در حالی که برخی تصور می کردند انفجار ناشی از اصابت یک موشک یا بمب سنگین و پر قدرت بوده است.
تصور عمومی در خصوص احتمال اصابت موشک یا بمب، بی ربط با آخرین تحرکات و شیطنت های رژیم صهیونیستی نیست؛ آنها از هفته گذشته مرزهای آرام لبنان را با گلوله بارانهای بی هدف و فقط بر اساس توهم تحرکات نیروهای لبنانی، متشنج کرده بودند.
دولت لبنان نیز از نخستین دقایق وقوع حادثه، تدابیر شرایط اضطراری به جریان انداخت و تا ساعاتی بعد، شورای عالی دفاع این کشور جلسه فوق العاده تشکیل داد.
حزب الله لبنان نیز در بیانیه ای در شامگاه سه شنبه ضمن ابراز همدردی با بازماندگان قربانیان حادثه که تعدادشان هر لحظه افزایش می یابد، نیروهای سیاسی و احزاب را به وحدت و همبستگی دعوت کرد.
حسان دیاب نخست وزیر لبنان نیز که از لحظاتی پس از حادثه مدیریت بحران را به دست گرفته بود، در ساعات پایانی این روز (ساعت ۲۴ به وقت تهران) از طریق تلویزیون با مردم لبنان سخن گفت. او وعده داد با مسؤولان و عاملان حادثه برخورد خواهد کرد و این فاجعه بدون حسابرسی نخواهد ماند.
در عین حال، آنها که دنبال ماهیگیری از یک حادثه برای اهداف سیاسی بودند، بیکار ننشستند و از همان دقایق نخست، اخبار جهت دار منتشر کردند.
نخستین خبرها از رسانه های عمدتاً وابسته به سعودی در لبنان بر این موضوع متمرکز بود که انفجار در نزدیکی اقامتگاه سعد حریری نخست وزیر سابق لبنان در منطقه بیت الوسط در مرکز بیروت رخ داده است.
اما دقایقی طول نکشید که مشخص شد حادثه در منطقه بندری بیروت بوده است؛ جایی که محل انبار بزرگ نگهداری نیترات بوده است.
هنوز بیروت از خاکستر فاجعه یک حادثه بیرون نیامده بود که زمزمه های رسانه های سعودی در شامگاه سه شنبه حزب الله لبنان را هدف گرفت.
رسانه های سعودی از جمله عکاظ، ادعا کردند که انفجار مربوط به انبار سلاح حزب الله بوده است. این ادعا آنقدر مضحک بود که در رسانه های لبنان نیز مورد تمسخر قرار گرفت. برخی رسانه های لبنانی در این ارتباط نوشتند؛ هنوز هیچ چیز مشخص نیست اما العربیه می گوید انفجار در انبارهای سلاح حزب الله رخ داده است.
رسانه ها در لبنان معتقدند؛ با خبرهای العربیه باید با احتیاط برخورد کرد و بخصوص در ارتباط با ایران و حزب الله نیازمند تحقیق و دقت است.
این سم پاشی ها در حالی صورت می گرفت که نیروهای امدادی لبنان هنوز در حال تلاش برای نجات آسیب دیدگان در محل حادثه بودند و حسان دیاب نخست وزیر لبنان نیز در همین شب بخاطر عمق فاجعه، از کشورهای دوست لبنان درخواست کمک کرد.
اکنون باید در انتظار نتایج تحقیقات ماند تا مشخص شود حادثه صرفاً بخاطر شرایط محیطی، فنی یا احتمالاً خرابکاری بوده است. البته رسانه های لبنانی ساعاتی پیش از سرلشکر عباس ابراهیم مدیرکل امنیت عمومی لبنان که از محل حادثه بازدید کرده بود، چنین نقل کردند: "مخازن بندر بیروت حاوی دو هزار و ۷۰۰ تن نیترات آمونیوم بوده که در صف انتظار انتقال به کشورهای آفریقایی بود و فعلاً نمی توان درباره علل و ریشه های وقوع انفجار در این مخازن اظهار نظر کرد و مسخره است که بگوییم این حادثه بر اثر اصابت یک موشک به انبار این ماده رخ داده است؛ چرا که برا اثر گرما هم این مواد منفجر می شود."
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا