واکنشها به شناسایی استخوان در ضلع جنوبی باغ گلستان تبریز؛
میراث فرهنگی: از استخوانها نمونه برداری کردیم؛ مترو: استخوانی ندیدهایم
نصر: تصاویر منتشر شده از خاکبرداریهای مترو در ایستگاه قونقا در ضلع جنوبی باغ گلستان تبریز استخوانهایی را نشان میداد که از محل حفاری بیرون زدهاند، اما ابهامهای زیادی بین گفتههای مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و سازمان قطار شهری تبریز و حومه و همچنین کسبه اطراف این پروژه وجود دارد.
به گزارش نصر به نقل از ایسنا، عملیات عمرانی ایستگاه قونقا از سال 97 آغاز شده و به گفته مجری طرح خط یک قطار شهری تبریز و حومه فعالیتهای عمرانی سازمان قطار شهری با هماهنگی این سازمان در این ایستگاه با جدیت در حال انجام است.
رضا زائر در خصوص انتشار تصویری با مضمون وجود اسکلت در حفاریهای ایستگاه میدان قونقا گفته است: در ماههای اخیر با چنین صحنهای مواجه نشدیم و در صورت رویت نیز با نظر و نظارت این سازمان اقدامهای لازم انجام میشود.
با وجود ادعای سازمان قطار شهری تبریز مبنی بر مشاهده نشدن اسکلت و استخوان در طول انجام عملیات عمرانی در ایستگاه قونقا، مسئول باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی از شناسایی استخوانهای انسانی در بررسیهای اولیه در محل خاکبرداری مترو در باغ گلستان تبریز خبر داد و گفت: استخوانهای شناسایی شده در این محل عمدتا از نوع انسانی هستند.
زمان دقیق شناسایی استخوانها از ابهامات دیگر در این خصوص بوده و کسبه اطراف این پروژه نیز ادعای دیگری در مورد شناسایی استخوانها دارند.
ایسنا با هماهنگی سازمان قطار شهری تبریز و حومه به محل شناسایی استخوانها رفته و شواهد موجود را بررسی میکند:
تعدای از کسبه در گفتوگو به خبرنگار میگویند: حدود شش، هفت ماه قبل و حین تخریب این محل، جنازه و استخوانهایی که شبیه ستون فقرات بودند از محلی که با تور فلزی پوشانده شده است، کشف شدند و آن پایین در داخل اتاقک مانندها نگه داشته میشدند که روی اتاقکها را هم پوشاندند، رهگذران هم در این مدت از جنازه پیدا شده عکس میگرفتند و حدسهایی در مورد آن میزدند.
به گفته کسبه اطراف ایستگاه قونقا، استخوانهای کشف شده تا دو روز قبل همانجا بودند، اما دو روز است که دیگر نیستند. کسبه همچنین از بلاتکلیف ماندن ایستگاه قونقا و ایجاد وقفه در تکمیل این پروژه به مدت دو سال بسیار گلهمند هستند.
بررسیهای میدانی ایسنا از محل منتسب به کشف استخوانها نشان میدهد که اثری از استخوان در محل خاکبرداری ایستگاه قونقا نیست، همچنین به دلیل نبود نردبان، فضا برای بازدید میدانی از پایین ایستگاه مساعد نبود.
در قسمتی از محل گودبرداریها سازه قنات مانندی دیده میشود که قسمت بالایی آن را سیمان کاری کردهاند، همچنین با توجه به نوع چینش سنگها به نظر میرسد محلی که ادعا میشود استخوانها کشف شدهاند، در گذشته بستر رودخانه بوده است.
ستونهای دیده شده در این محل، شمعهای ساخته شده توسط سازمان قطار شهری بوده و ارتباطی به یک سازه تاریخی ندارند، خط لوله آب نیز در وسط ایستگاه قونقا بلاتکلیف مانده و به نظر میرسد یکی از علل به تاخیر افتادن تکمیل پروژه نیز همین باشد.
مسئول باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی، شب گذشته در گفتوگوی خبری در حالی از استقرار تیم کارشناسان میراث فرهنگی به محل شناسایی استخوانها در ضلع جنوبی باغ گلستان خبر داد که کسبه مدعی هستند که اسکلت کشف شده که بیشتر شبیه ستون فقرات بود، چند روز قبل جمع آوری شده و دیگر در این محل نیست.
بر اساس این گزارش، افکار عمومی منتظر شفاف سازی مسئولان مربوطه در خصوص صحت و جزییات استخوانهای کشف شده از ایستگاه قونقا واقع در ضلع جنوبی باغ گلستان تبریز هستند که به گفته مسئول باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، بخشی از گورستان گجیل بوده که در دورههای قبلی به ویژه در قرون میانی اسلامی تا اوایل دوران قاجار مورد استفاده قرار میگرفت و استخوانهای انسانی کشف شده در محل این پروژه به احتمال قوی با این قبرستان ارتباط دارد.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایسنا