وزیر صنعت، معدن و تجارت در تبریز خبر داد:

احیای ۲۲۰۰ واحد تولیدی تعطیل شده در کشور

1399/02/12 - 10:27 - کد خبر: 19471 نسخه چاپی

نصر: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال 99، همچنین برنامه احیا و راه اندازی مجدد دو هزار و ۲۰۰ واحد تعطیل و راکد دنبال خواهد شد.

به گزارش نصر، رضا رحمانی روز گذشته در حاشیه افتتاح خط تولید موتور دیزل 355 و 457 خودرو های تجاری ایدم در تبریز و در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: امسال در راستای اهداف سال جهش تولید، به صورت ویژه برنامه فعال سازی ظرفیت خالی واحدهای صنعتی و افزایش ظرفیت آنها در دستور کار وزارت صمت است.
وی افزود: در سال 99، همچنین برنامه احیا و راه اندازی مجدد دو هزار و ۲۰۰ واحد تعطیل و راکد دنبال خواهد شد.
وزیر صمت ادامه داد: فعال سازی معادن کوچک نیز در دستور کار قرار دارد و بحث واگذاری ها امثال جدی گرفته می‌شود.
مدیریت واردات و توسعه صادرات 
رحمانی تصریح کرد: مدیریت واردات و توسعه صادرات امسال به صورت جدی پیگیری خواهد شد و در اقتصاد ملی که پیشران آن توسعه صادرات و توجه به بازار داخلی است که ظرفیت قابل توجهی را دارد، برنامه های جامعی تهیه شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: تولید و صادرات محصولات دانش بنیان جزو برنامه هاست؛ مخصوصا در بحث صادرات محصولات دانش‌بنیان به رقابت پذیری این نوع تولیدات، توجه ویژه خواهد شد.
رحمانی گفت: امروز موتورهای ویژه‌ای که به بهره برداری رسیدند تا به حال وارداتی بوده و به همت کارگران و مهندسین عزیز استان شاهد راه‌اندازی این خطوط تولید بر اساس برنامه‌های پیش‌بینی شده بودیم.
حدود ۱۰ میلیارد دلار واردات در سه سال تبدیل به ساخت داخل می‌شود
وی اعلام کرد: حدود ۱۰ میلیارد دلار واردات در سه سال تبدیل به ساخت داخل می‌شود که نمود عینی تحقق این امر و اهداف سال جهش تولید است.
رحمانی اضافه کرد: در مورد جهش تولید متناسب با امکانات و ظرفیت‌های پیش‌بینی شده اقدام خواهیم کرد.
وی افزود: سال گذشته در سال رونق تولید اقدامات زیرساختی که بازدهی و نتیجه و بهره آن را در سال جاری می بینیم انجام شده و در سال‌های گذشته و به ویژه در سال‌های اخیر ظرفیت‌های خوبی ایجاد شده است.
رحمانی اعلام کرد: در زمینه کاشی و سرامیک ۶۰۰ هزار متر مربع در حال حاضر ظرفیت تولید داریم در حالی که مصرف داخلی حدود ۲۰۰ هزار متر مربع می باشد و به جز بخش‌های محدودی در اکثر حوزه ها ما ظرفیت مازاد داریم و لازم است از این ظرفیت مازاد تولید بهره‌ببریم و از نظر امکان صادراتی این محصولات اقداماتی را انجام دهیم.
وی تصریح کرد: تمام این برنامه‌ها محوربندی شده و امسال هم در حوزه معادن و هم در حوزه صنایع معدنی در زنجیره تولید فلزات اساسی مثل فولاد، مس و آلومینیوم با رویکرد ایجاد توازن و جلوگیری از خام‌فروشی برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده و در حوزه محصولات صنعتی محصولات دانش بنیان در برنامه ها قرار گرفته است.
 توسعه صادرات پیشران اقتصاد ملی
رحمانی اضافه کرد: در بحث توسعه صادرات که به عنوان پیشران اقتصاد ملی می‌باشد برنامه‌های قابل توجهی داریم؛ توجه به بازار داخلی ۸۰ میلیونی کشور که بازار بسیار قابل توجه است که باید از آن مراقبت نماییم.
وی گفت: براساس قانون حمایت از ساخت داخل از کالاهای که در داخل تولید می‌شود و کیفیت و قیمت مناسبی دارد و به حد وفور در داخل تولید می‌شود حمایت خواهد شد از جمله کد تعرفه برای بیش از ۱۵۰۰ کالا ممنوع اعلام شده است و این در راستای مدیریت واردات برای حمایت از تولید داخل است.
وزیر صمت تاکید کرد: در جریان کرونا نیز هر چه بیشتر با ظرفیت و همت کشور آشنا شدیم اگر از این ظرفیت استفاده بهینه شود و اگر امروز صحبت از صادرات محصولات بهداشتی و درمانی می کنیم این ظرفیت طی دوماه گذشته ایجاد شده است.
رحمانی گفت: این ظرفیت ها را در سایر زمینه‌ها از جمله خودرو پوشاک و لوازم خانگی داریم و این توانمندی وجود دارد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: آنچه که مقام معظم رهبری در زمینه جهش تولید فرمودند ما نیز تاکید داریم که باید توسعه کشور دنبال شود تا وقتی که ملت به این احساس دست یابد.

رحمانی تاکید کرد: دولت و به ویژه وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال جاری شعار جهش تولید را بسیار جدی گرفته است و تلاش می‌کنیم در تحقق آن مصداق تحقق شعار جهش تولید نیز همین افتتاح خط تولید گیربکس می باشد که به کارگران و مهندسین آن تبریک عرض می‌کنم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: چند صنف در دوران کرونا بیشترین آسیب‌ها را دیدند و البته دولت ۱۷۵هزار میلیارد تومان برای جبران ضررهای اصناف و وزارتخانه‌ها تخصیص داده که توزیع خواهد شد.
۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای سرمایه‌گذاری در استان‌ها
رحمانی با اشاره به اینکه ۱۴ هزار میلیارد تومان اعتبار برای سرمایه‌گذاری در استان‌ها پیش بینی شده است، گفت: استان ها باید از این فرصت استفاده کنند.
رحمانی افزود: طرح نفلین سنیت سراب و آزاد راه تبریز-مرند و بازرگان هم جزو طرح های اقتصاد مقاومتی آذربایجان شرقی است که باید محقق شوند.
انتهای پیام/
احیای ۲۲۰۰ واحد تولیدی تعطیل شده در کشور خبرگزاری فارس


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار