مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجانغربی؛
۵٠٠ میلیارد تومان اعتبار برای مناطق زلزلهزده قطور خوی پرداخت میشود
نصر: مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجانغربی گفت: هیات دولت با پیشنهاد استان مبنی بر پرداخت کمکهای ویژه به مناطق زلزلهزده قطور خوی موافقت کرد و با پیگیری استاندار، بیش از ۵٠٠ میلیارد تومان برای پرداخت به این مناطق تخصیص یافت.
به گزارش نصر به نقل از ایرنا، امیرعباس جعفری امروز در گفت و گو با خبرنگار افزود: بر اساس مصوبه دولت برای هر خانوار روستایی کمک بلاعوض، کمک هزینه اسکان موقت و کمک هزینه معیشتی پرداخت میشود.
وی ادامه داد: عملیات تخصیص این اعتبار به مردم طی روزهای آینده از طریق بنیاد مسکن و نهادهای مربوطه آغاز میشود.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در منطقه زلزلهزده قطور، بیان کرد: با همکاری جهاد کشاورزی و ستاد فرمان حضرت امام برای پنج هزار و ٧٠٠ راس دام سبک آغل احداث شد.
«جعفری» اظهار داشت: همچنین لاشه یکهزار راس دام سبک و سنگین جمعآوری، گندزدایی و به صورت بهداشتی دفن شد.
وی ادامه داد: همچنین بیش از یکهزار بسته اقلام غذایی و بهداشتی توسط ستاد فرمان حضرت امام در منطقه توزیع شد و توزیع پنج هزار بسته عیدانه در ایام نزدیک با عید در منطقه از دیگر اقدامات در منطقه زلزلهزده قطور است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری آذربایجان غربی با اشاره به آمار آسیبهای رسیده به این منطقه، گفت: در این زلزله ۶ هزار و ١٣٠ واحد مسکونی بین ١٠ تا ١٠٠ درصد آسیب دید.
جعفری بیان کرد: ١٢۵ نفر در این زلزله آسیب دیدند که ١١۵ نفر به صورت سرپایی درمان شدند و ١٠ نفر نیز بستری شده و بعد از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند.
وی افزود: در مجموع در زلزله قطور ٢٨ روستای منطقه از زلزله آسیب دیدند و از همان ساعات اولیه مسوولان ارشد استان و مدیران نهادهای ذیربط در منطقه حضور داشتند و تا اتمام عملیات نیز خدمات رسانی ادامه خواهد داشت.
بنا به این گزارش، روز یکشنبه - چهارم اسفندماه - ابتدا منطقه «قطور» خوی با زمینلرزه نسبتا شدیدی لرزید و امدادگران و مسوولان آذربایجانغربی بلافاصله پس از زلزله اول در ساعت ۹:۲۲ راهی منطقه «قطور» شدند.
ارزیابی میزان خسارت تا شامگاه همان روز ادامه داشت تا اینکه در ساعت ۱۹:۳۰ زلزله نسبتا شدید دیگری به بزرگی ۵.۹ ریشتر «زرآباد» را لرزاند و خسارتهای زلزله اول را دوچندان کرد؛ تا جایی که شبکه برق و مخابرات برای چند ساعت قطع شد اما در یک اقدام جهادی و پس از چند ساعت، زیرساختها دوباره در بامداد دوشنبه وصل شد.
زلزله دوم در «زرآباد» تنها چند مصدوم جزئی داشت اما تمرکز امدادگران و مسوولان بر روی آن موجب شد تا توزیع اقلام امدادی در بین زلزلهزدگان قطور به فردای آن روز یعنی صبح روز «دوشنبه» موکول شود که متاسفانه برخیها بلافاصله این تاخیر را در فضای مجازی به حساب نقصان کار گذاشتند.
اما امدادگران، مسوولان و حتی نیروهای سپاهی و مرزبانی که از نخستین ساعات پس از وقوع زلزله اول در منطقه حضور داشتند، از روز دوشنبه به بعد به صورت جهادی کمبودها را یکی پس از دیگری رفع کردند و بسیاری از افراد مطلع اکنون بر این عقیده هستند که دستاندرکاران ستاد مدیریت بحران آذربایجانغربی در این حادثه غیرمترقبه، سنگ تمام گذاشتند.
انتهای پیام/
خبرگزاری ایرنا