گزارش/
عمارت پیرآباد ایلخچی گمنام ؛ اما پر از رمز و رازهای تاریخی
نصر: عمارت تاریخی پیرآباد با قدمتی بالغ بر ۲۰۰ سال که احداث آن به اوایل حکومت قاجار میرسد در شهر ایلخچی جنب بخشداری ایلخچی واقع شده است.
به گزارش نصر، صاحب این خانه باغ تاریخی آقای یوسف کشتمند فردی بی ریا و بی غل و غش و بسیار مردم دوست و مهمان نواز هست که بدون اخذ هیچ گونه ورودیه یا بلیط و هزینه ای کل عمارت را به زبان ساده و گویا روایت میکند که ۸۵ سال پیش توسط پدر بزرگش این خانه خریداری شده و همچنان این میراث فرهنگی بی نظیر نسل به نسل حفظ و حتی مرمت نیز شده است.
یوسف کشتمند در پرورش ماهی های زینتی ید طولایی دارد و به نوعی از اساتید این عرصه در استان بشمار می رود و علاوه بر آن به پرورش و تکثیر درختان گرمسیری نظیر ۵ گونه مرکبات، ۴ گونه موز، فسالیس، انبه هندی، پاپایا و ماکادانیا مشغول هست.
معماری منحصر بفرد این عمارت که بنا به روایت آقای کشتمند از نوع طراحی های شیخ بهایی است و احتمالا معمار این بنا از شاگردان شیخ بهایی بوده باشد همچنین این عمارت دارای شگفتی هایی کم نظیر همانند انعکاس صدا از گوشه ای به گوشه هم قطر دیگرش می باشد و یا صدای آبشارگونه از قناتی که دارای ۲۸ حلقه چاه به فاصله ای معین ازهم قرار گرفته و از داخل این عمارت اب زلالش بیرون آمده و خنکی داخل این عمارت را موجب شده است و یا هود آشپزخانه به مدل قدیمی ها ساخته شده است و خیلی شگفتی های دیگر که باید از نزدیک دیدن کنید.
این عمارت قبلا دارای باغ ۱۲ هکتاری بود که اطرافش را محصور کرده بود و صاحب این باغ و عمارت در گذشته یکی از بزرگان و معتمدین شهر ایلخچی بود که برای این منطقه خدمات زیادی ارائه کرده و به نوعی یار و یاور مردم بود که به همین علت اهالی در مناسبت ها و میهمانی ها و فصل برداشت محصول بدون هیچ چشمداشتی به کمک این فرد می آمدند و این فرد سه فرزند دختر داشت که این عمارت به آنها به ارث می رسد که آنها هم فروخته و از آن شهر نقل مکان می کنند.
البته متاسفانه در سالهای قبل شریک قبلی این عمارت سهم خود را به شهرداری فروخته است که باعث عدم پیشرفت و شناخته نشدن بهتر این عمارت و سردرگمی آقای کشتمند شده است و شهرداری این عمارت را به هیچ وجه من الامکان به آقای کشتمند واگذار نمی نماید یا همکاری نمیکند تا این محل موجب جذب گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور شود.
با توجه اداره کل میراث فرهنگی استان و سایر ادارات از این پتانسیل گردشگری بخش ایلخچی بر جذب توریست و گردشگر استفاده شود چرا که این صنعت می تواند باعث ارزی آوری به استان مان شود.
گزارش از : مهدی دهقانی
عکس ها از : محمد علی اصغر پور
انتهای پیام/
نصر