رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران خبر داد :

توافق دامداران و صنایع لبنی برای افزایش قیمت شیر خام

1405/08/03 - 12:43 - کد خبر: 171762 نسخه چاپی

نصر : رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران از توافق با انجمن صنایع لبنی ایران برای افزایش قیمت شیرخام خبر داد و گفت: با توجه به افزایش نرخ ارز و به دنبال آن رشد قیمت نهاده های دامی، بهای شیرخام ۱۵ درصد افزایش یافته است.

به گزارش نصر، سیداحمد مقدسی روز یکشنبه در گفت و گویی، درباره وضعیت تولید و قیمت شیرخام افزود: اکنون قیمت هر کیلوگرم شیرخام درب دامداری حدود ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان است که بر اساس مذاکرات انجام شده با انجمن صنایع لبنی ایران قیمت آن درب دامداری ۶۸ هزار تومان و درب کارخانه ۷۰ هزارتومان محاسبه می شود.
رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران با اشاره به اینکه حمایت مستقیم دولت از فعالان صنعت دامپروری همچون عرضه سبوس را متوقف کرده و بهای آن بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می شود، گفت: حتی در صورت تصویب ستاد تنظیم بازار و یا آزادسازی قیمت‌ شیرخام، نرخ درب کارخانه از حدود ۷۰ هزار تومان فراتر نخواهد رفت.
به گفته وی، در این پیشنهاد که به کارگروه ستاد تنظیم بازار ارایه شده است، نرخ شیرخام تازه طبق استاندارد ملی ایران هر کیلو گرم درب گاوداری به مبلغ ۶۸ هزار تومان و درب کارخانجات ۷۰ هزارتومان و نرخ در یکدهم درصد چربی مازاد یا کاهش چربی شیر از ۳.۲ درصد پایه به مبلغ ۸۵۰۰ ریال به فروش خواهد رسید.
مقدسی افزایش هزینه های تولید را دلیل اصلی تولیدکنندگان برای افزایش نرخ شیر خام دانست و گفت: قیمت ارز از اواخر دی ماه پارسال که حدود ۱۲۵ هزار تومان بود، اکنون به بیش از ۱۸۵ هزار تومان افزایش یافته که یکی از عوامل اصلی افزایش قیمت ها است.
وی گفت: در پی افزایش نرخ ارز، قیمت نهاده‌ هایی نظیر ذرت، سویا، کلزا و مکمل‌ ها با افزایش چشمگیری روبرو شده، برای نمونه قیمت برخی نهاده‌ ها ۹ هزار تومان بود که اکنون به ۴۰ هزار تومان رسیده که این موضوع باعث بالا رفتن قیمت تمام‌ شده شیرخام شده است.

برنامه ریزی تولید ۱۴ میلیون تنی شیرخام در سال جاری
رئیس انجمن صنفی گاوداران ایران با اشاره به روند مطلوب تولید شیرخام در کشور افزود: طبق برنامه‌ریزی وزارت جهادکشاورزی، امسال باید به تولید ۱۴ میلیون تن شیرخام دست پیدا کنیم که تاکنون بخش عمده آن به میزان ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزارتن محقق شده و تا پایان سال مجموع برنامه محقق خواهد شد.
وی اظهار داشت: با توجه به رشد جمعیت تلاش داریم با تولید مناسب مردم در تامین مواد غذایی با مشکلی روبرو نشوند.
مقدسی قطع عرضه سبوس توسط دولت و الزام تولیدکنندگان به تهیه آن از بازار آزاد گفت: اکنون دامداران هر کیلوگرم سبوس را با قیمت ۳۷ تا ۳۹ هزار تومان از سامانه بازارگاه به قیمت آزاد تهیه می‌کنند که با هزینه حمل و نقل با قیمت ۴۰ هزار تومان برای دامداران تمام می شود.
رئیس انجمن صنفی گاوداران افزود: مقرر شده قیمت شیرخام روز چهارشنبه آینده (۶ آبان)‌ در کارگروه امنیت غذایی با تفاهم انجمن صنفی گاوداران و انجمن صنایع لبنی ایران به تصویب برسد تا دامداران بیش از این متضرر نشوند.
انتهای پیام/
توافق دامداران و صنایع لبنی برای افزایش قیمت شیر خام خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک