یک متخصص طب سنتی؛

فراموش نکنید گیاهان دارویی می‌توانند عارضه داشته باشند

1398/12/26 - 12:43 - کد خبر: 16716 نسخه چاپی

نصر: یک متخصص طب سنتی با تشریح گیاهان دارویی تقویت کننده سیستم ایمنی، گفت: فراموش نکنید که گیاهان دارویی می‌توانند عارضه داشته باشند، مصرف گیاهان دارویی همراه با داروهای شیمیایی نیز می‌تواند تداخل دارویی و عارضه ایجاد کند، همچنین ادعای درمان تمام بیماری‌ها توسط طب سنتی نادرست است.

به گزارش نصر به نقل از ایسنا، احد بناگذار در گفت‌وگویی گزنه را یکی از گیاهان دارویی دارای خاصیت ضد ویروسی و تعدیل کننده سیستم ایمنی عنوان و اظهار کرد: دو الی سه گرم از گیاه خشک و خرد شده گزنه را به 150 میلی لیتر آب جوش افزوده و پس از 10 الی 15 دقیقه صاف و میل کنید.

وی با تاکید بر اینکه گیاه گزنه در دوران بارداری و شیردهی یا در صورت ابتلا به بیماری‌های شدید قلبی و کلیوی نباید مصرف شود، گفت: قاعده آور، محرک رحم و استروژنیک بودن و قابلیت سقط جنین از جمله عوارض این گیاه به شمار می‎آید.

وی، خاطرنشان کرد: گیاه دارویی گزنه با ضد انعقادها، داروهای ضد افزایش فشارخون، داروهای ضد دیابت، تضعیف کننده سیستم ایمنی و با گلبولین انسانی متصل شونده به هورمون‌های جنسی و مکمل‌های آهن، تداخل دارد.

پزشک و متخصص طب سنتی ایرانی در ادامه با اشاره به خواص گیاه دارویی آویشن در تقویت سیستم ایمنی بدن، اظهار کرد: این گیاه اثرات ضد ویروسی، خلط آور، ضد نفخ و ضد التهابی دارد، یک الی دو گرم از گیاه خشک و خرد شده را به 150 میلی لیتر آب جوش افزوده و پس از 15-10 دقیقه صاف کرده و بنوشید. 

وی بر ضرورت منع مصرف گیاه دارویی آویشن در دوران بارداری و شیردهی، کودکان زیر یک سال و بیماران مبتلا به پرکاری تیروئید، تاکید کرد.

عضو انجمن علمی طب سنتی، در ادامه با بیان اینکه شیرین بیان هم دارای خاصیت ضد ویروسی، ضد التهابی و بهبود عملکرد مخاطات تنفسی است، گفت: دو الی چهار گرم ریشه شیرین بیان خرد یا پودر شده را در 150 میلی لیتر آب و سه بار در روز بعد از وعده‌های غذایی به صورت جوشانده و یا دم کرده مصرف کنید، اما مدت مصرف دارو نباید بیش از شش هفته باشد.

وی، متذکر شد: آویشن در مواردی مانند کاهش فزاینده سطح پتاسیم در خون، دیابت، نارسائی شدید کلیوی، فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی عروقی، اختلالات کبدی، بارداری و شیردهی، منع مصرف دارد.

وی، یادآور شد: آویشن با داروهای ضد افزایش فشار خون، کورتیکواستروئیدها، دیگوکسین، استروژن‌ها ، فوروزماید، دیورتیک‌های نگهدارنده پتاسیم، اتاکرینیک اسید، انسولین و ضد انعقادها تداخل دارد.

این متخصص طب سنتی با بیان اینکه گل گاو زبان ایرانی نیز تقویت کننده عمومی بدن بوده و خاصیت ضد ویروسی و ضد سرفه دارد، گفت: سه الی چهار گرم گل گاو زبان را در 250 میلی لیتر آب جوش به مدت 20 دقیقه دم کرده و بعد از صاف کردن آن را دو قسمت کرده و به فاصله 12 ساعت مصرف کنید.

وی در خاتمه با تاکید بر اینکه مصرف گل گاو زبان هم در بارداری و شیردهی ممنوع است، گفت: این گیاه دارویی با داروهای بیهوشی، ضد تشنج، ضدانعقاد، ضد التهاب غیر استروئیدی، فنوتیازین‌ها و مکمل‌های آهن تداخل دارد.
انتهای پیام
فراموش نکنید گیاهان دارویی می‌توانند عارضه داشته باشند خبرگزاری ایسنا


نظرها بسته شده اند

نمایش 0 نظر

پژوهشیار