به گزارش نصر به نقل از تسنیم، علیرضا تابش اظهار کرد: 101هزار واحد مسکونی تعمیری و بالغ بر 63هزار واحد مسکونی احداثی در مناطق سیلزده کشور شناسایی شده است. همچنین، 120هزار واحد تاکنون تشکیل پرونده دادهاند و سایر آمارگیریها در حال انجام است. پیشبینی میشود، ظرف روزهای آینده پرونده تمامی سیلزدگان تشکیل شود.
وی درباره میزان و نوع تسهیلات به سیلزدگان نیز توضیح داد: تسهیلات در شهر 50میلیون تومان و در روستا 40میلیون تومان با سود 4درصد است، بهعلاوه به سیلزدگان 12میلیون تومان در شهر و در روستا 10میلیون تومان بلاعوض پرداخت میشود؛ همچنین 15میلیون تومان وام معیشتی بهعلاوه 5میلیون تومان بلاعوض به هر خانوار سیلزده تعلق میگیرد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از ارائه سیمان رایگان و سایر امکانات از جمله نقشه، مشخصات، ناظر و پروانه رایگان به سیلزدگان خبر داد و گفت: اینها رقمی در حدود 10میلیون تومان برای هر واحد مسکونی است که کمکی برای هر خانوار سیلزده بهشمار میرود.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه با بسیج برای تکمیل 20هزار واحد مسکونی سیلزده تصریح کرد: ستاد اجرایی فرمان امام پذیرفته است که برای 20هزار واحد اعتبارات تکمیلی بیاورد. کمیته امداد نیز قول همکاری داده است. دستگاههای مختلفی هستند که برای کمک به احداث واحدهای مسکونی با بنیاد ارتباط برقرار کردهاند. در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شیوهنامهای برای تکمیل خانهها تهیه کرده و به وزارت کشور دادهایم که در آنجا تصویب شده است.
تابش افزود: وزارت کشور اعلام کرده که خیرین گسترده به کمک دولت بیایند و با وام و بلاعوض و آورده خیرین و حمایتها و خدماتی که بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ارائه میدهد و شامل خدمات فنی، مهندسی، مصالح، تأمین مصالح و ... است تلاش میکنیم همکاری مستمری انجام شود تا واحدهای مسکونی در مدت زمان تعیینشده، آماده شود. برای واحدهایی که بهصورت کامل تخریب شدهاند که عمدتاً نیز در حریم رودخانهها بوده است، زمین معوض و رایگان هم در روستا و هم در شهر به سیلزدگان ارائه میشود. هماکنون در شهرهای پلدختر و معمولان زمینی را تفکیک و آمادهسازی کردهایم.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: روستاهایی که باید جابهجا شوند، مکانیابی شدهاند و تعداد قابلتوجهی زمین برای آنها تأمین شده است که یا دولتی هستند یا مالک شخصی دارند که در تدارک هستیم آنها را از مالکانشان خریداری کنیم. مبلغی که تاکنون برای بازسازیها اعلام شده 5هزار میلیاردتومان است که همراه با مصوبه اولی که دولت داده یعنی یکهزار میلیارد تومان، جمعاً 6هزار میلیارد تومان تسهیلات و وام به سیلزدگان تعلق میگیرد. همچنین 2هزار و 580میلیارد تومان نیز بهشکل بلاعوض، به واحدهای مسکونی سیلزده تخصیص داده میشود.
تابش تأکید کرد: اگر بانکها با بنیاد مسکن همکاری و بهموقع تسهیلات را تأمین کنند، بازسازیها آغاز خواهد شد.
بهگفته رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، تاکنون یکهزار میلیارد تومان تسهیلات و 321میلیاردتومان بلاعوض تأمین شده است. همچنین هر خانواری 15میلیون تومان وام معیشتی بهعلاوه 5میلیون تومان بلاعوض میگیرد.
تابش اعلام کرد: بهگفته وزیر کشور نیز تاکنون 100هزار وسیله و اسباب منزل برای ارسال به سیلزدگان، بستهبندی شده است.
وی همکاری مردم را در بازسازی مناطق سیلزده بسیار مؤثر عنوان کرد و گفت: بهعنوان نمونه در پلدختر زمین دولتی وجود ندارد و مردم باید در این زمینه همکاری داشته باشند. سه قطعه زمین در منطقه پلدختر دیدهایم که در صورتی که مالکان آنها توافق کنند ظرف یک هفته زمین خریداری و کارهای آمادهسازی آن آغاز خواهد شد.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی از ایجاد 300 روستا در حریم رودخانهها خبر داد و گفت: بهفرموده مقام معظم رهبری خط قرمز ما این است که تابآوری شهر را بعد از بازسازی مدنظر قرار دهیم؛ بدین معنا که شهرها و مناطق سیلزدهای که دوباره احداث میشوند، نباید بعد از بازسازی بر اثر سیل دوباره خسارت ببینند و مقاومسازی و همه مقررات فنی و اجرایی در آنها لحاظ شوند؛ به همین دلیل نیز تفاهمنامهای را بهمنظور نظارت بر بازسازیها با دانشگاه تهران منعقد کردهایم.
تابش یادآور شد:کارشناسیها توسط بنیاد مسکن انجام میشود که از مهندسان خبره هستند؛ ولی در مرحله ساخت تفاهمنامهای با دانشگاه تهران منعقد کردهایم که بر همه ابعاد بازسازی نظارت داشته باشند. از این به بعد نظارت دانشگاه تهران را در همه ابعاد بازسازی داریم.
انتهای پیام/