گزارش اختصاصی نصر/

مالازینال روی لبه فاجعه؛ ۱۲ روز پس از ریزش ساختمان، ساکنان همچنان آواره‌اند + فیلم

1405/03/24 - 10:31 - کد خبر: 162665 نسخه چاپی

نصر: ١٢ روز از ریزش یک ساختمان در محله مالازینال تبریز می‌گذرد؛ حادثه‌ای که اگرچه خوشبختانه تلفات جانی نداشت، اما اکنون سایه ترس و ناامنی را بر سر صدها شهروند گسترانده است. ساکنان خانه‌های مجاور همچنان در بلاتکلیفی به سر می‌برند و هشدار می‌دهند که وقوع حتی یک زمین‌لرزه خفیف می‌تواند این منطقه را به صحنه یک فاجعه انسانی تبدیل کند.

به گزارش نصر، حدود دو هفته پیش ریزش یک ساختمان در منطقه مالازینال تبریز به چند واحد مسکونی مجاور آسیب وارد کرد و نگرانی‌های جدی درباره ایمنی این محله پرتراکم را بار دیگر به صدر مطالبات شهروندان آورد.
به گفته وحید شادی‌نیا، سخنگوی اورژانس آذربایجان شرقی، این حادثه مصدومی نداشته است، اما پیامدهای آن همچنان ادامه دارد. بسیاری از ساکنان ساختمان‌های مجاور ناچار به ترک خانه‌های خود شده‌اند و این روزها در خودروهای شخصی یا منازل بستگان روزگار می‌گذرانند.
علت وقوع این حادثه همچنان از سوی کارشناسان در دست بررسی است، اما آنچه امروز بیش از هر چیز جلب توجه می‌کند، وضعیت بحرانی و ناایمن محدوده‌ای است که هر لحظه احتمال تکرار حادثه‌ای مشابه در آن وجود دارد.
خبرنگار نصر با حضور میدانی در محل و گفت‌وگو با اهالی آسیب‌دیده، از نگرانی عمیق ساکنان نسبت به آینده این منطقه گزارش می‌دهد. پرسشی که این روزها بارها از زبان مردم شنیده می‌شود این است: «اگر خدای ناکرده یک زلزله کوچک در این محدوده رخ دهد، چه فاجعه‌ای رقم خواهد خورد؟ آیا مسئولان برای چنین روزی چاره‌ای اندیشیده‌اند؟»


 

بر اساس مشاهدات میدانی، کوچه‌های دهقانی، شرکت نفت، رنجبر، غفاری و شجاعی از جمله معابر در معرض خطر هستند که به گفته اهالی و کارشناسان محلی، احتمال بروز ریزش و خسارت در آن‌ها همچنان وجود دارد.
منطقه مالازینال که سال‌هاست با معضل ساختمان‌های فرسوده، ناایمن و تراکم بالای جمعیت دست و پنجه نرم می‌کند، پیش از این نیز شاهد حوادث مشابه بوده است. با این حال، به گفته ساکنان، تاکنون اقدام مؤثر و اساسی برای رفع خطر و بازگرداندن آرامش به زندگی مردم انجام نشده است.
اکنون ۱۲ روز از این حادثه گذشته و خانواده‌هایی که خانه‌های خود را از دست داده‌اند، همچنان چشم‌انتظار تصمیمی هستند که پیش از وقوع یک فاجعه بزرگ‌تر، امنیت را به این محله بازگرداند.
انتهای پیام/
مالازینال روی لبه فاجعه؛ ۱۲ روز پس از ریزش ساختمان، ساکنان همچنان آواره‌اند + فیلم محمدرضا اخگرگداز

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک