خبر/

رونمایی از کتاب «کاربردهای هوش مصنوعی در مدیریت شهری» در تبریز

1405/02/24 - 08:13 - کد خبر: 161007 نسخه چاپی

نصر: آیین رونمایی از کتاب «کاربردهای هوش مصنوعی در مدیریت شهری» با تاکید بر ضرورت ورود مدیریت شهری به عرصه هوش مصنوعی و تقویت پیوند پژوهش با سیاست‌گذاری شهری در مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلانشهر تبریز برگزار شد.

به گزارش نصر، آیین رونمایی از کتاب «کاربردهای هوش مصنوعی در مدیریت شهری» با حضور نویسنده اثر و جمعی از مسئولان و پژوهشگران در مرکز پژوهش‌های شورای اسلامی کلانشهر تبریز برگزار شد. 
«حمید عباسی شکوهی»، نویسنده این کتاب، با اشاره به ضرورت بهره‌گیری از فناوری‌های نوین در اداره شهرها، گفت: پراکندگی و جزیره‌ای بودن داده‌ها در مدیریت شهری تبریز، هزینه‌های اداره شهر را افزایش داده و لزوم استفاده از هوش مصنوعی را بیش از پیش آشکار کرده است.
وی افزود: بدنه مدیریت شهری و همه دستگاه‌های دخیل در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی و فرهنگی، برای استفاده عملیاتی از این فناوری نیازمند آموزش و ارتقای دانش هستند. 
نویسنده با اشاره به این که هوش مصنوعی امروز به یکی از مهم‌ترین دستاوردهای بشر تبدیل شده و دیگر نمی‌توان از آن گریخت، گفت: باید آن را آموخت و در مسیر کاهش هزینه‌ها و افزایش بهره‌وری به کار گرفت.
عباسی شکوهی با اشاره به برخی ظرفیت‌های هوش مصنوعی در مدیریت شهری اظهار کرد: از این فناوری می‌توان در مدیریت پسماند، تحلیل کلان‌داده‌های سامانه‌های مختلف از جمله ۱۳۷، داده‌های ترافیکی، اطلاعات سلامت شهری، داده‌های لحظه‌ای دوربین‌ها، زیرساخت‌های آب، برق و گاز، سرمایه‌گذاری شهری و مدیریت بحران استفاده کرد.
نویسنده کتاب همچنین هدف این اثر را ایجاد دانش، نگرش مثبت و رویکردی غیرامنیتی نسبت به هوش مصنوعی عنوان کرد و تصریح کرد: چشم‌انداز نهایی، شکل‌گیری هوش مصنوعی اختصاصی برای مدیریت کلانشهر تبریز و حتی ارائه این خدمات به سایر شهرها و استان‌هاست. این کتاب برای کارکنان بخش‌های مختلف مدیریت شهری، دانشجویان رشته‌های مرتبط و دیگر علاقه‌مندان تدوین شده است.
در ادامه این نشست، «روح‌الله رشیدی»، دبیر مرکز پژوهش‌های شورای شهر تبریز، هدف از انتشار آثار پژوهشی در این مرکز را ایجاد جریان تحقیق در عرصه عمومی دانست و گفت: بخشی از این کتاب‌ها ماهیت بنیادی دارند و به اصلاح فکر و سیاست‌گذاری کمک می‌کنند، بخشی دیگر کاربردی‌اند. این ها به‌طور مستقیم در اختیار شورای شهر قرار می‌گیرند و توقع می رود تا به برنامه‌های اجرایی شهرداری تبدیل شوند.
وی با اشاره به فعالیت‌های این مرکز افزود: تاکنون نزدیک به ۱۹۰ طرح راهبردی پژوهشی در مرکز پژوهش‌ها تولید و منتشر شده تا حداقل در معرض نقد و بررسی قرار گیرد و به ادبیات تخصصی مدیریت شهری کمک کند.
رشیدی در پایان با تأکید بر لزوم توجه بیشتر مدیریت شهری به حوزه پژوهش گفت: مرکز پژوهش‌ها مجموعه‌ای قابل اعتناست و انتظار می‌رود شورای شهر و به تبع آن شهرداری، توجه و حمایت بیشتری از این مجموعه و نتایج تحقیقات آن داشته باشند.
انتهای پیام/
رونمایی از کتاب «کاربردهای هوش مصنوعی در مدیریت شهری» در تبریز فائزه بنی نصرت

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک