کارشناس ارشد هواشناسی و بارورسازی ابرها:

بارش‌های 2 ماه گذشته مطابق پیش بینی بود/ رادارها توانایی تأثیرگذاری بر پدیده‌های جوّی را ندارند

1405/02/05 - 10:38 - کد خبر: 159883 نسخه چاپی

نصر:  کارشناس ارشد هواشناسی و بارورسازی ابرها گفت: بر اساس مدل پیش‌بینی فصلی مرکز اروپایی (ECMWF)، بارش‌های اردیبهشت و خرداد ماه ۱۴۰۵ برای بیشتر مناطق ایران بالاتر از میانگین بلندمدت پیش‌بینی شده است.

به گزارش نصر، کارشناس ارشد هواشناسی و بارورسازی ابرها افزود: مدتی است که افزایش نسبی بارش ها در هفته های اخیر در برخی نقاط کشور ذهن بسیاری از شهروندان را به خود مشغول کرده و برخی نیز تلاش می کنند تا چرایی این موضوع را به وقایع مرتبط با جنگ و تخریب رادارهای دشمن جنایتکار ارتباط دهند.
‌وی ادامه داد: فرانرمال بودن بارش‌ها در اواخر اسفند و اوایل بهار، که از پیش به‌درستی پیش‌بینی شده بود، کاملاً با واقعیت‌های دینامیکی جوّ مطابقت دارد و هیچ ارتباطی با ادعاهای غیرعلمی درباره تخریب رادارهای نظامی یا هواشناسی ندارد؛ چرا که در غیر این صورت، امکان پیش‌بینی چنین وضعیتی از پیش وجود نداشت.
‌کارشناس ارشد هواشناسی و بارورسازی ابرها در پایان خاطرنشان کرد: قوی ترین رادارهای نظامی که به رادارهای هشدار زودهنگام هسته‌ای معروف هستند به طور متوسط چندصد کیلووات است. (یک پالس چندمگاواتی در زمان حدود ۱۰ میکروثانیه) این در حالی است که توان یک سامانه جوی چیزی در حدود چند تراوات (۱۰ به توان ۱۲ وات) است و مدت اثر آن روی منطقه ما حدود چند روز است.
انتهای پیام/
بارش‌های 2 ماه گذشته مطابق پیش بینی بود/ رادارها توانایی تأثیرگذاری بر پدیده‌های جوّی را ندارند نصر

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک