گزارش/

میدان داری صنعتگران آذربایجان شرقی با پایداری تولید

1405/01/21 - 17:34 - کد خبر: 159089 نسخه چاپی

نصر: آذربایجان شرقی از قطب های صنعتی کشور به حساب می آیاد و در جنگ رمضان هم با وجود حملات دشمنان امریکایی اسرائیلی به واحدهای تولیدی و صنعتی، صنعتگران و تولیدکننده های استان پای کار بودند و با تداوم تولید در میدان مبارزه با دشمن ثابت قدم هستند.

به گزارش نصر، در حقوق بین‌الملل، حمله به مراکز صنعتی و تولیدی در زمان مخاصمه مسلحانه تابع مجموعه‌ای از قواعد و محدودیت‌های مشخص است که هدف اصلی آن‌ها کاهش آسیب به غیرنظامیان و زیرساخت‌های حیاتی است. این قواعد عمدتاً در کنوانسیون‌های ژنو و پروتکل‌های الحاقی آن‌ها تعریف شده‌اند و توسط بسیاری از کشورها به رسمیت شناخته می‌شوند.
بر اساس این مقررات، اصل «تفکیک» یکی از مهم‌ترین مبانی حقوقی محسوب می‌شود. این اصل تأکید می‌کند که طرف‌های درگیر در جنگ باید همواره میان اهداف نظامی و اموال یا افراد غیرنظامی تفاوت قائل شوند. به همین دلیل، مراکز صنعتی که در تولید کالاهای غیرنظامی فعالیت دارند، از حمایت قانونی برخوردار بوده و هدف قرار دادن آن‌ها ممنوع است.
همچنین طبق حقوق بین‌الملل، حمله به زیرساخت‌هایی که برای بقای غیرنظامیان حیاتی محسوب می‌شوند، مانند تأسیسات تولید مواد غذایی، شبکه‌های آب‌رسانی یا مراکز درمانی، به‌طور گسترده ممنوع است و هدف قرار دادن چنین تأسیساتی می‌تواند به عنوان نقض جدی قوانین جنگ و حتی جنایت جنگی تلقی شود.
کارشناسان حقوق بین‌الملل تأکید می‌کنند که رعایت این قواعد برای کاهش آثار انسانی جنگ و حفاظت از جمعیت غیرنظامی ضروری است. در صورت نقض این مقررات، امکان پیگیری حقوقی در مراجع بین‌المللی از جمله دادگاه کیفری بین‌المللی وجود دارد.
این در حالی است که دشمن آمریکایی-صهیونی از همان ابتدای جنگ تحمیلی علیه کشورمان حمله به واحدهای تولیدی و شهرک های صنعتی را در دستور کار خود قرار داده است.
در آذربایجان شرقی هم تا کنون چند واحد کوک و بزرگ از جمله بلبرینگ سازی و پتروشیمی تبریز در معرض این حملات قرار گرفته است با این حال چرخ تولید به همت غیور مردان و زنان این عرصه همچنان در حرکت است و بازسازی واحدهای آسیب دیده هم در اولویت کاری مسوولان است.

بازسازی واحدهای آسیب دیده با فناوری روز دنیا
استاندار آذربایجان شرقی، با تأکید بر اینکه «بلبرینگ‌سازی تبریز باید اولین واحد بازسازی‌شده ایران در میان واحدهای آسیب‌دیده در جنگ رمضان باشد»، اعلام کرد: تمام واحدهای صنعتی و تولیدی آسیب دیده را با همت مهندسان و متخصصان خودمان بهتر از قبل و با تکنولوژی روز دنیا بازسازی خواهیم کرد تا به چرخه تولید و اقتصاد بازگردند.
بهرام سرمست با اشاه به اهتمام دولت برای بازسازی و نوسازی واحدهای آسیب دیده از جنگ، گفت: در این راستا، دستگاه‌های خدمات‌رسان و بانک‌ها نباید از هیچ کمکی به واحدهای خسارت دیده دریغ کنند.
سرمست با تاکید بر حفظ معیشت کارگران، افزود: ضمن انجام تمهیدات لازم برای برآورد خسارات، اقدامات لازم برای حفظ امنیت شغلی و معیشت کارگران و استمرار بیمه آنها در دستور کار قرار گیرد تا خللی در زندگی آن‌ها ایجاد نشود.

فعال بودن ۹۰ درصد واحدهای تولیدی آذربایجان شرقی
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه با وجود حملات دشمن، بیش از ۹۰ درصد بخش‌های تولیدی و صنعتی در استان با قوت فعالند، از همه صنعتگران و فعالان بخش تولید قدردانی کرد.
مرتضی محمد زاده در نشست کمیسیون کارگری استان، با تاکید بر حمایت از پایداری اشتغال کارگران، خواستار هم افزایی و هماهنگی دستگاه های مرتبط با مشاغل کارگری جهت کاهش آسیب های احتمالی در این حوزه شد و افزود: می‌توان با ایجاد سازوکاری موثر از ظرفیت صنایع فعال جهت بکارگیری نیروهای کار تعدیل شده استفاده کرد.
وی با تاکید بر ضرورت تاب آوری جامعه در برابر تهاجم دشمنان اظهار کرد: دشمن با آسیب به صنایع مادر و تعطیلی واحدهای تولیدی درصدد تضعیف تاب آوری جامعه است.
محمدزاده خاطرنشان کرد: صنعت و تولید نه تنها قلب تپنده اقتصاد هستند بلکه بنیان توسعه کشور می باشد.

پایداری تولید؛ نتیجه اقتصاد مقاومتی است‌
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی هم در دیدار با برخی از صاحبان صنایع و تولیدکنندگان استان گفت: امروز تولید پای کار میدان بوده و این مهم بیانگر به ثمر نشستن اقتصاد مقاومتی مورد نظر امام شهید انقلاب است.
‌صابر پرنیان با بیان اینکه ارزش حضور مستمر در عرصه تولید کم از میدان نبرد مستقیم با دشمن نیست، گفت: انجمنهای تخصصی صنعتی در تدوین برنامه های حمایت از تولید نقش کلیدی دارند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر فرآیندهای اداری مرسوم کاهش یافته و اغلب امور در جهت حمایت از تولید، بهتر از گذشته در حال انجام است؛ ادامه داد: جلسات فنی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در ایام جنگ تحمیلی رمضان با حضور مقام عالی استان بصورت مرتب و گاه مکرر با دستور کار روان سازی در امور گمرکی، تامین مواد اولیه و تامین سوخت برگزار شده است.
پرنیان اظهار داشت: هرگونه مصوبه لازم در جهت پایداری تولید از نهادهای بالادستی اخذ شده و در صدد بهره برداری کامل از ظرفیت امور تفویض شده به استانداران از سوی دولت هستیم.
مدیرکل صمت استان و دبیر کارگروه استانی تسهیل و رفع موانع تولید گفت: وسعت و پیچیدگی ابعاد جنگ تحمیلی رمضان بسیار متفاوت تر از جنگهای تحمیلی گذشته است و امروزه صاحبان صنایع، مفهوم عینی وطن دوستی و میهن پرستی را به خوبی درک کرده و با پشتیبانی از میدان داران خط مقدم جنگ تحمیلی، توانستند مدیریت تولید را که به صورت مستقیم در جبهه پشتیبانی از میدان اثرگذار است؛ به نحو مطلوب انجام دهند.

فعال بودن واحدهای شهرک های صنعتی آذربایجان شرقی با تمام ظرفیت
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان‌شرقی هم گفت: با وجود ادامه جنگ رمضان و تهاجم آمریکایی صهیونی، واحدهای مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان با تمام ظرفیت‌های تولیدی مشغول فعالیت هستند.
سهراب فیض زاده با اشاره به حمایت های این شرکت از واحدهای صنعتی استان اظهار کرد: هر واحدی که چراغ تولید را روشن نگه دارد، به‌طور کامل مورد پشتیبانی قرار خواهد گرفت.
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه واحدهای صنعتی بخش خصوصی مستقر در شهرک ها و نواحی صنعتی استان بدون هیچ خللی روند تولید خود را ادامه می‌دهند از تداوم فعالیت های عمرانی در شهرک‌های صنعتی خبر داد استان ادامه داد: در شهرک‌های صنعتی اهر، بیلوردی و کلیبر پروژه‌های عمرانی با جدیت در حال اجراست.
وی یادآور شد: در شهرک صنعتی اهر، مشکل ترکیدگی لوله آب برطرف شد و عملیات اجرای خط دومداره برق این شهرک نیز از هفته دوم جنگ آغاز شده و با سرعت در حال تکمیل است.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با اشاره به ایجاد ۲ ناحیه صنعتی جدید نیز در خواجه و خاروانا، گفت: با انتقال سند مالکیت اراضی از سوی جهاد کشاورزی به شرکت شهرک‌ها، به زودی عملیات عمرانی این ناحیه های صنعتی آعاز می شود.

ضرورت حفظ اشتغال پایدار در شرایط بحران
جمشید برزگر، نایب‌رئیس اتاق بازرگانی تبریز هم با اشاره به آسیب‌پذیری شدید واحدهای تولیدی در شرایط جنگی گفت: تاب‌آوری واحدهای صنعتی اهمیت زیادی دارد و باید با حمایت مؤثر، شرایطی فراهم کنیم تا این واحدها بتوانند روی پای خود بایستند.
وی حفظ اشتغال پایدار را از اولویت‌های اصلی دانست و افزود: در وضعیت فعلی، واحدهای تولیدی بزرگ، کوچک و متوسط با مشکلات متعدد و فشارهای گوناگون مواجه‌اند و حمایت عملی دستگاه‌های اجرایی می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از تعطیلی و کاهش ظرفیت تولید داشته باشد.
نایب رئیس اتاق تبریز از راه‌اندازی پویش «کنار هم برای تبریز» در قالب مسئولیت اجتماعی و با مشارکت خیریه‌های استان در راستای حمایت مادی و معنوی از مردم و به خصوص اقشار آسیب‌پذیر در این ایام خبر داد.
برزگر با اشاره به ادامه فعالیت‌های اتاق بازرگانی تبریز حتی در روزهای جنگ و بدون لحظه‌ای وقفه، اعلام کرد: خدمات پایه‌ای همچون صدور کارت بازرگانی، کارنه‌تیر، گواهی مبدأ و سایر امور اجرایی همچنان به صورت مستمر ارائه شده است.
وی همچنین افزود: با وجود محدودیت‌های اینترنت بین‌المللی، اتاق به شکل محدود امکان دسترسی اعضا به اینترنت بین‌المللی را فراهم کرده است.
برزگر با تأکید بر اهمیت حفظ تولید و اشتغال گفت واحدهای صنعتی استان در این شرایط دشوار تنها برای جلوگیری از بیکاری کارگران با سختی فراوان سرپا مانده‌اند.

صیانت از سفره کارگران با استمرار فعالیت واحدهای تولیدی
مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان گسترش صنایع ریلی ایران، ضمن گرامی‌داشت یاد و نام شهدای تهاجم آمریکایی صهیونیستی، اظهار کرد: امروز به جرأت می‌توان گفت که نبض صنعت ریلی در تبریز می‌تپد. باهمت و ایستادگی کارکنان ایرید در سنگر تولید در روزهای تهاجم آمریکای جنایتکار و رژیم صهیونیستی، شاهد به کار افتادن پرقدرت چرخه‌های صنعت ریلی کشور هستیم.
محمد کلامی با محکومیت صریح حملات آمریکایی صهیونیستی به مراکز صنعتی و تولیدی کشور، این اقدامات را نقض آشکار اصول و قواعد پذیرفته‌شده بین‌المللی دانست و خاطرنشان کرد: بر اساس موازین حقوق بین‌الملل، تأسیسات تولیدی در زمره اهداف ممنوعه قرار دارند و هرگونه تعرض به این مراکز مصداق روشن جنایت جنگی به شمار می‌رود؛ اقدامی که نه‌تنها امنیت اقتصادی بلکه ثبات اجتماعی را نیز نشانه می‌گیرد.
مدیرعامل ایرید با بیان اینکه حمله آمریکایی صهیونیستی به مراکز صنعتی، در واقع حمله به سفره طبقه کارگر است، اظهار کرد: جامعه کارگری، همواره با تکیه بر تلاش، تخصص و دسترنج خود، چرخ‌های تولید و صنعت کشور را به حرکت درآورده و هرگونه آسیب به این حوزه مستقیماً معیشت و زندگی این قشر شریف را هدف قرار می‌دهد.
کلامی با تأکید بر مسئولیت ملی فعالان حوزه تولید گفت: امروز حفظ پایداری تولید صرفاً یک مأموریت اقتصادی نیست بلکه یک وظیفه ملی و اجتماعی است. در سنگر تولید ایستاده‌ایم تا از سفره کارگران صیانت کنیم و با استمرار فعالیت‌های تولیدی، به تقویت رفاه جامعه کمک کنیم.
رژیم صهیونیستی و آمریکا روز شنبه ۹ اسفند ماه ۱۴۰۴ در حالی حوالی ساعت ۹:۴۰ صبح حملات گسترده‌ای علیه مناطقی در مرکز تهران را آغاز کردند که دور چهارم مذاکرات ایران و ایالات متحده پس از جنگ ۱۲ روزه، در ژنو و به میزبانی سلطنت عمان در حال برگزاری بود.
انتهای پیام/
میدان داری صنعتگران آذربایجان شرقی با پایداری تولید خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک