خبر/

ارایه خدمات خودمراقبتی در بحران برای ۷۰ هزار مراغه‌ای

1405/01/12 - 21:04 - کد خبر: 158589 نسخه چاپی

نصر:  رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه گفت: طی روزهای اخیر و به دنبال تجاوز دشمن آمریکایی - صهیونیستی به کشور، خدمات و آموزش های خودمراقبتی اجتماعی در بحران برای ۷۰ هزار نفر از اهالی این شهرستان ارایه شد.

به گزارش نصر، میرموسی میری نژاد روز چهارشنبه با حضور در یکی از کارگاه های آموزشی فوق، با تاکید بر ضرورت ارتقای تاب‌آوری اجتماعی در شرایط بحرانی مثل جنگ، افزود: تجربه‌های علمی و شواهد بین‌المللی نشان می‌دهد که در بحران‌ها، نقش مردم در قالب یک شبکه اجتماعی آموزش‌دیده، بسیار تعیین‌کننده است و بر همین اساس، طرح گسترده آموزش‌های خودمراقبتی بحران در شهرستان مراغه با استفاده هم‌زمان از روش‌های مجازی و آموزش چهره‌ به‌ چهره از نخستین روزهای جنگ آغاز شد.
به گفته وی تاکنون بیش از ۵۰ هزار نفر از سفیران سلامت خانواده، آموزش‌های تخصصی مرتبط با خودمراقبتی اجتماعی در بحران را دریافت کرده‌اند که این آموزش‌ها به‌ صورت ترکیبی حضوری و مجازی اجرا شده و سفیران خانواده نقش محوری در انتقال پیام‌های بهداشتی ساده‌شده به درون خانه‌ها داشته‌اند.
میری نژاد اظهار کرد: در حوزه آموزش نوجوانان نیز بیش از ۱۵ هزار دانش‌آموز از طریق بسترهای مجازی و شبکه شاد، اصول خودمراقبتی اجتماعی در بحران و مواجهه ایمن با شرایط پرتنش را فرا گرفته‌اند.
وی با بیان اینکه بیش از ۴۰۰ دانشجو در نقش سفیران سلامت دانشجویی آموزش دیده‌اند، گفت: با توجه به مهارت‌های بالاتر این گروه در تحلیل محتوا و فعالیت موثر در شبکه‌های اجتماعی، در مقابله با شکل‌گیری و گسترش اینفودمی نقش برجسته‌ای می توانند داشته‌ باشند.
میری نژاد ادامه داد: بیش از یکهزار و ۵۰۰ رابط سلامت محلات و اعضای هیات‌های امنا تحت آموزش‌های ویژه قرار گرفته‌اند که به‌ عنوان بازوی ارتباطی مراکز خدمات سلامت با مردم فعالیت کرده و با رصد نیازها و انتقال سریع پیام‌های رسمی، نقش مؤثری در کنترل شایعات و مدیریت روانی جامعه ایفا کرده‌اند.
وی با اشاره به اینکه زیرساخت‌های آموزش مجازی، پیام‌رسان‌های محلی و شبکه‌های اطلاع‌رسانی سلامت، ظرفیت ارزشمندی برای گسترش آموزش در سطح جامعه فراهم کرده‌ است، یادآور شد: امروز فضای مجازی نه‌تنها یک ابزار ارتباطی، بلکه یکی از ستون‌های اصلی مدیریت بحران و انتقال آگاهی در لحظه است؛ از این رو، طراحی آموزش‌ها به گونه‌ای است که مردم بتوانند در محیط‌های دیجیتال، محتوای معتبر را تشخیص داده، پیام‌های درست را بازنشر کنند و در برابر موج اطلاعات نادرست، رفتار مسئولانه‌تری داشته باشند.
میری‌نژاد شیوه ارایه خدمات خودمراقبتی در بحران را مدل آموزش آبشاری اعلام و اضافه کرد: بر این مبنا هر فرد آموزش‌دیده به‌ عنوان یک گره فعال در شبکه اجتماعی سلامت عمل می‌کند و آگاهی را به خانواده، همکاران، دانش‌آموزان، دانشجویان و جامعه محلی منتقل می‌سازد و این شبکه پویا، آموزش را از سطح ساختار رسمی بهداشتی به عمق زیست‌جهان مردم برده و توان جامعه را برای مقابله با پیامدهای روانی و رفتاری بحران به شکل معناداری افزایش می دهد.
وی با اشاره به اینکه در این طرح رابطین سلامت ادارات و کارخانجات نیز هدف آموزش‌های مستقیم و مجازی قرار گرفته‌اند، افزود: این گروه به‌دلیل پوشش جمعیتی گسترده و فعالیت در محیط‌های پرتردد، نقشی کلیدی در انتقال پیام‌های بهداشتی به گروه‌های شغلی مختلف دارند.
رییس دانشکده علوم پزشکی مراغه شبکه اطلاع‌رسانی معاونت بهداشتی این مجموعه را گسترده عنوان کرد و گفت: این شبکه شامل بیش از ۱۲۰ کانال رسمی در سطح ستاد، مراکز خدمات جامع سلامت و خانه‌های بهداشت، همراه با همکاری مضاعف رادیو شهر، خبرگزاری‌ها و ادارات نقش مهمی در تقویت و تسریع فرایند آموزش عمومی ایفا کرده است.
دانشکده علوم پزشکی شهرستان مراغه با یکهزار و ۵۰ دانشجو، ۱۸ رشته تحصیلی و ۷۶ نفر عضو هیات علمی پس از تبریز دومین مجموعه آموزشی و خدماتی حوزه پزشکی در آذربایجان شرقی به شمار می رود.
این دانشکده ۲ هزار و ۱۵۰ کارمند دارد که از این تعداد ۱۰۲ نفر به عنوان بهورز در نقاط مختلف شهرستان مراغه خدمات بهداشتی و درمانی ارایه می دهند.
انتهای پیام/
ارایه خدمات خودمراقبتی در بحران برای ۷۰ هزار مراغه‌ای خبرگزاری ایرنا

ثبت نظر

نمایش 0 نظر

سامانه مولد پرتال ستاک